Moje drogie chyba już zapchalysmy na Maxa jeden temat więc czas na ciąg dalszy tutaj :D
Ja aż takiej obsesji na pkt serialu nie mam.Ale denerwuje mnie zachowanie i cahita i Yigita względem kobiet.pierwszy nie może zdecydować z którą być a drugi nie umie uchronić przed nieszczęściem swojej ex żony nr 1 i przed własnym synem który stał się bronią w rękach ex żony i cioteczki..aż żal patrzeć jak nur cierpi z tego powodu ale to poczesci to jej wina bo Yigit chciał oglosic ich związek formalnie.Ale ona na to nie pozwoliła to teraz ma może o mert byłby inny gdyby z nim Yigit usiadł porozmawial jak ojciec z synem :/
A mnie sie marzy zeby wielku Yugit Kozan chocuaz 1 raz poszedl na jakieś oficjalne przyjęcie z Nur u boku
Też mi sie to marzy.na tamtych temacie nie mogłam już pisać bo limit 1000 wpisów ma filmweb :/
Ja tez watpie bo tylki icial uzywa caly cza nazwiska kozan nawet ta aukcja to przeciez naszyjnik icial kozan. A nur nigdy tego nazwiska nie uzyla czasem tylko yigit tak ja nazywal. To przykre ze ona jak szara myszka zawsze w cieniu oj marxy mi sie marzy zeby to sie jakoś odwróciło wielki slub flesze i tv i ta dziewczynka o ktorej marzyl yigit w ich pieknym bialym domu w ktorym tylko kilka szczesliwych dni
Przydałoby się jakieś zbliżenie po którym nur by zaszła w ciążę wtedy Yigit by się chyba ucieszył ze ma dziecko z miłości a nie z rozsądku i w sumie tylko on kocha merta bo iclal i aytul posługują się nim jak bronią żeby tylko rozdzielić nur z yigitem.ach ciągle się powtarzamy ale ciąża nur myślę mogłaby się przydarzyć
o ja też własnie załozyłam nowy temat więc już go kasuje bo tu wczesniej jest:) i mam pytanie odnośnie 29 odcinka tureckiego. Iclal improwizuje i mówi ze niby Nur ją pobiła,czy Yigit w to wierzy?
hahaha maja dobre: " ja aż takiej obsesji nie mam" my też nie mamy a 1000 wypowiedzi to tak z nudów się wzieło:D
haha no nie mam obseji ogladania non stop tego serialu ja nawet polskich odcinkow nie ogladam :D..no wlasnie skads sie wzielo z czego wiele watkow powtarzalo sie :D
Ja jak obejrze jeden raz odcinek to mi wystarczy jakoś nie lubię cofać się z odcinkami
NIE, ABSOLUTNIE NIE UWIERZYŁ, ŻE NUR POBIŁA ICLAL!
a skoro nie mamy jeszcze tłumaczenia z 50 odc. to podzielę się drobną ciekawostką, jaką odkryłam w 49 odc. Też dotyczy piosenki, ale tylko 1 zdania. Otóż Nur wspomina przy kolacji z F. swoją pierwszą (i chyba jedyną) wycieczkę po Stambule w towarzystwie Yigita. Pokazują nam te sceny (kolejne dłużyzny, ale przynajmniej przyjemne) i powrót do domu samochodem. Szczęśliwa (i już zakochana) Nur śpiewa głośno piosenkę o Stambule, a Y (też już zakochany - my to wiemy) w którymś momencie wycisza głos. Wydawało mi się pierwotnie, że Y zrobił po prostu zwykłego psikusa N. Zabawne, choć raczej dziecinne. A okazuje się, że byłam w błędzie. Zauważyłam to po tłumaczeniu tego tekstu na ros. w tym odc. Otóż Y. nie wyciszył piosenki na chybił trafił tylko wyczekał na odpowiedni MOMENT. W ten sposób Nur zadała pytanie śpiewając sama (drukowane litery): "(W Stambule) Z KIM JESTEM?" A wyciszenie głosu przez Y w tym momencie było jakby jego odpowiedzią na zadane przez nią pytanie :) Było to bardzo wymowne i jednocześnie dowcipne ze strony Y muszę przyznać :) Dlatego Nur tak śmiało zareagowała chcąc wygłupiać się dalej. Tak czy owak Fatihowi powiedziała, że to był jej szczęśliwy dzień w Stambule. A my możemy stwierdzić ponad wszelką wątpliwość, że jest to film z MOMENTAMI. W stylu tur., ale zawsze :)
z tymi nazwiskami to ja się też zastanawiam jak to jest?Rzeczywiście Nur posługuje się teraz swoim panieńskim nazwiskiem - tak podpisuje umowy. Ale Yigit, kiedy jej szukał ostatnio w tej agencji pytał wyraźnie o Nur Kozan! Może jednak to nazwisko jej zostało z tytułu małżeństwa. Natomiast dlaczego stara Aytul ma na nazwisko Kozan to nie mam pojęcia. Któraś z was pisała tu wcześniej, że ona przyjęła to nazwisko z powodu Yigita (!?!) Wydaje mi się to bardzo wątpliwe (choć oczywiście niewykluczone - jak wszystko w tym serialu). A może było to wyjaśnione w poprz. odc. - ktoś kojarzy? W ogóle nie ma mowy o mężu A. i ojcu Iclal ! Natomiast mi przychodzi do głowy pewne rozwiązanie wiedząc jak chore związki oni tolerują. Być może matka Y. i jej siostra Aytul wyszły za mąż za rodzonych braci i stąd obie miały na nazwisko Kozan. A potem syn jednej pary ożenił się z córką drugiej pary! I teraz już wiem skąd tylu psychopatów w tym serialu! To bardzo realistyczny obraz tego społ. - a ja myślałam, że to czysta fikcja.
Też się zastanawiam czemu aytul ma nazwisko kozan przecież takie nazwisko nosił zabójca jej siostry czyli matki Yigita.więc po co ona miały by przyjmować jego nazwisko skoro tak go nienawidzi za to co zrobił jej siostrze??
Widac ze dla niej kaska sie liczy zreszta jej zachowanie jak pojechaly do tej dzielnicy co sie wychowaly...
Hahaha bardzo mozliwe albo zmieniła nazwisko bo znane i ze nalezy do tej rodziny. Nur posluguje sie swoim nazwiskiem w tej agencji poprawil sie Yigit i powiedzial jej nazwisko panienskie. Ona chyba nie miala nigdy Kozan na nazwisko bo w początkowych odc juz po slubie jak ona wyjechala i on zatrzymal ten autokar to dzwonil i putal7 czy maja pasazerke Nur Kozan a za chwilę mowi: przepraszam demirdzi czy jak to sie tam pisze;D wiec juz nie wiem czy zmienila to nazwisko czy nie chciała sie nim poslugiwac czy co:d duzo niedociagniec w tym filmie
kiedy jej szukał to rzeczywiście poprawił się z Kozan na Demira (czy jakoś tak). Myślałam wtedy, że to dlatego, iż nie zdążyła jeszcze zmienić dokumentów bo to było tuż po ślubie! Natomiast ostatnio w agencji Y się nie poprawiał. Powiedział: Skoro mnie rozpoznałyście to wiecie kogo szukam. Gdzie jest Nur Kozan. I to mnie zdziwiło, bo przecież są po rozwodzie i cała Turcja o tym wie z tych gazet :D więc po co używać nazwiska po byłym mężu i to przez byłego męża ? A może dlatego, że Y. nie widzi powodu, by ukrywać ich związek przed ludźmi? A może mężatki mają podwójne nazwiska w dokumentach i dlatego mogą się posługiwać wymiennie i panieńskim i mężowskim? To mniejsza. Iclal to wiadomo, po mężu, matka dziecka (więc nawet po rozwodzie nie zrezygnuje z nazwiska), a być może że to też jej panieńskie nazwisko (nadal nie wiemy, kim był jej ojciec) więc i nazwa jej firmy Iclal Kozan jest zrozumiała. Ale jak to jest ze starą i nazwiskiem Kozan to na razie zagadka. Ja często wracam do poprzednich odcinków to może coś mi wpadnie. Ale musiałabym przestać przewijać fragmenty z psychopatkami - oj, nie wiem czy dam radę :) Może z wyciszeniem:)
Ja jak tylko widziałam psychopatki to przewijam albo włączam coś w tle dopóki nie będzie innej akcji niż one.właśnie duża zagadka jest i nazwisko tej starej wiedźmy i ojca iclal kim był i co się z nim stało może scenarzyści zaskoczą i nagle się pojawi??
hehehe, też myślę, że tu aż takiej zagadki nie ma ;) Ale swoją drogą pojawienie się męża Aytul i np. zabicie jej byłoby wielce pożądane ;) Ktoś przecież unieszkodliwić ją w końcu musi, prawda? :) No, chyba, że scenarzyści przewidzieli przemianę wiedźmy w dobrotliwą babcię i ciocię! Nie wiem, co bardziej NIEPRAWDOPODOBNE :D
Przy rozwodzie sędzia mówił "Nur Kozan-Demiram" czyli oficjalnie były dwa nazwiska a nie używała Kozan ze względu na Iclal, żeby się nie dowiedziała. On ją tylko tak nazywał a później się poprawiał na jej panieńskie nazwisko, bo wiedział ze np bilet na autobus kupiła na pewno na swoje nazwisko. A ostatnio w agencji to chyba byla taka podpucha trochę, tak gdzie jest Nur Kozan żeby tylko go tam wpuścili :)
Może kiedy w końcu będą razem zacznie używać nazwiska kozan.iclal to niech lepiej już nie odzywa się do merta żeby znowu go nie nastawiala przeciwko ojcu i nur
Coś Ty ! Nie ma szans, nie uśmiercą jej. To by jeszcze bardziej wszystko skomplikowało, bo wtedy dla Iclal pozostałby już tylko Yigit
Witam dziewczyny, dopiero teraz weszłam na to forum, bo jak piszecie w poprzednim się za bardzo rozgadałyśmy ( i limit przekroczony). Jestem sama na siebie zła bo mam papiery ZUS do zrobienia, a ja siedzę przed kompem i oglądam stare odcinki.
Rozmyślam i doszłam do wniosku, że F nie może zostawić N samą ani pod opieką Y, dopóki nie opowie mu jakie psychopatki ma pod wspólnym dachem, które stwarzają zagrożenie zdrowiu i życiu N.
A swoją drogą gdyby I zrozumiała, że nie jest w stanie zniszczyć miłości Y i N, być może spróbowałaby pokochać Firata. Wówczas przestałaby buntować dziecko przeciw ojcu. Cioteczka też musiałaby się z tym pogodzić. Bez tego nic się nie zmieni. Chyba że zbiry rozwiążą nam problem i zabiją I.
Niezłe jesteśmy, bo chyba rzadko się zdarza, aby w tak krótkim czasie przekroczyć limit.
Y powinien twardą ręką postawić domowników do pionu (wiemy o kogo chodzi ) i M opowiedzieć bajkę o 3 bezwzględnych wiedźmach.
Liczę że doczekamy szczęśliwego zakończenia, bo jak nie to żadna z nas nigdy Tucji nie pojedzie.
Ciekawe czym będziemy się ekscytować po 30 czerwca?
Witam dopiero sie włączyłam bo rodzinne spotkanie ha ha
Wroce do nazwiska w 43 odcinku icial wyslala zaproszenie na otwarcie swojej galerii i wtedy nur sie wsciekla ze sie podpisala icial kozan a yigit jakos sie tym nue przejął. Nue wiembco rozmawialu ale nur wyszla wsciekla i potem pogonila do domu spotkala na ulicy icual i cos jej nagadala ze icial padla na ulicy a potem zleciła firatowi zabicie nur
Yigit poszedl z icial na to otwarcie a firat poosul prad u nur (koncowka odcinka). Wiec mysle ze icial samowolnie używa nazwiska kizan zeby pokazywac wszystkum ze jest z yigitem. A co do aytul to zuoelnie tego nie lapie chiciaz przeciez firat tez ma na nazwisko kozan i jest ze strony ojca yigita i ciotka go nie cierpi.
Nazwiski jedt tajemnuca ale pamietacie ze rodzinie nur piwiedxial ze m jego zona jest nur kizan. Ja mysle ze faktycznie ona tego nazwiska nie uzywala ze wzg na icial a yigit konsekwentnie ja tak nazywa zeby podkreślić ze to jego kobieta.
Żeby jeszcze tylko merta uspokoili i przestali go nastawiac przeciwko ojcu.poza tym jak się kocha dwoje ludzi to nic i nikt tego nie zniszczy nawet jakby próbował ze wszystkich sił.dobro zwycięzy.byle tylko Yigit zrobił porządek z mertem i wszystkimi wiedzmami nawet z nazan
Nazan też powinno się dostać, masz rację i to porządnie. Dużo nabrechtała. Jest złośliwa i zarozumiała. C powinien jej utrzeć nosa. Może podejmie męską decyzję gdy E urodzi.
A tak przypominacie sobie może kiedy E się zmieniła w stosunku do N? Właśnie nie kojarzę czy to wówczas gdy mieszkając w hotelu chciała skoczyć przez okno i N jej pomogła, czy może w innym momencie zmądrzała? Jeśli pamiętacie kiedy to było to proszę o podpowiedź.
Nur jest za dobra dla innych a siebie zawsze srawia w drugim rzedzie. Dopoki nie zacznie pokazywać sie publicznie z yigitem nie bedzie w stanie nic zmienić w ukladzie yigit -icial. Nur dla merta poswieca siebie a yigit dla merta poswieca nur i jest bledne kolo z ktorego nie widze wyjscia. Zeby sobie nawet zlote gory obiecali to i tak wiedzmy wszystko im odwroca do gory nogami
Cos wpadlam w pesymizm ratunku!
Elza masz racje dopoki ona nie zacznie sie pokazywac z yigitem na "salonach".a on nie zacznie jej zapraszac na takie przyjecia to nawet nie ma mowy zeby cos z tego wyszlo na dluzej,on ja kocha widac ale traktuje ja gorzej niz iclal obecnie...
Znacznie gorzej i nigdy jak kochna kobietę . Zawsze na imprezy pod raczke z icial a z nur po katach i poza ludzkimi oczami jakby byla tredowata. I muala racje icial gdy mowila ze ona na salonach a nur tylko moze pokazac to co icial ma i mize nosić a yigit z ta malpa pod reke i siedzi a nur przed wszystkimi upokarza. Nie wiem jak wy myslicie ale ja uwazam ze nur piwinna zadbac o siebie w tym sensie ze nue powinna sie dac ponizac dluzej. To nic ze kocha ale przez yigita tylki placze nie ma zadnych przyjemnioci wiec nic sie nue zmieni gdy odejdzie dalej bedxue plakac ale nue będzie przynajmnuej ponizana
No i znow ten moj pesymuzm uf
Hehe po tym co pokazał Yigit względem Nur to przechodzi ludzkie pojecie. Tak traktować kobietę która się kocha ?? Z jedną ex na salony a z drugą ex na umilenie czasu lub wyzycie się na niej jak zrobi coś co jemu nie podoba się
A tak z innej beczki jak tam spedzilyscie weekend? Ja dzisiaj byłam na komunii w rodzinie mój Kacper tak się wystraszył ludzi ze nie chciał wejść do lokalu w którym był obiad..wolał wykorzystać czas na świeżym powietrzu:/
Sądzę że skoro się pakowala to może jakiś wyjazd służbowy ma jakąś reklamę czy coś w formie modelki..wtedy byłby zly Yigit