Dlaczego beznadziejny? Ich śledztwa się prawie same za siebie rozwiązują. Zawsze albo zgłasza się pełno świadków, którzy dużo wiedzą, albo ktoś podsłucha na ulicy z kimś rozmowę przez telefon, tudzież przy robieniu wywiadu z kimś ktoś jeszcze ich zaczepi i wszystko wypapla. Przecież takie sytuacje się nie zdarzają, serial jest po prostu gówniany. Blondynka na siłę udaje odważną, aktorstwo na beznadziejnie niskim poziome. W dodatku jest przewidywalny w 99%. Nawet płacz jest tak sztuczny, że czasem trzeba przełączyć na inny kanał... Jedyny wart uwagi polski serial kryminalny to Kryminalni (Tryptyk Śląski - świetna seria).
brak mi slow po prostu.... koolejny Fan notabene beznadziejnych Kryminalnych... ty nie rozumiesz ze taki Zakoscielny czy pozal sie Boze Schejbal nic tak naprawde nie wiedza o pracy w policji? to tylko aktorzyny... na dodatek sodowa im do glowy uderzyla... tez mi cos... ty tak naprawde nie wiesz jakimi ludzmi so w/w aktorzy... ja wiem :/ to dupki, ktorzy uwazaja sie za pepek swiata... a w W11 sami mili ludzie.... mnie Kryminalni odstraszaja samym Zakoscielnym.. nie rozumiem dziewczyn ktore pisza "Jaki on wspanialy, jaki przystojny..." a tak naprawde to zadufany w sobie aktor... snob jednym slowem... ja ci nie bronie ogladac ale osobiscie tego NIE NAWIDZE!!!
nastepne, napisales ze "Blondynka na sile udaje odwazna" a ty wiesz jaka ona jest w realu? ona jest odwazna... 15 lat pracy w policji zrobily swoje... w wydziale narkotykowym nie ma miejsca na strach.. tchorze nie sa mile widziani...
to ze czasamiu sledztwo jest troche naciagane to sie zgadzam. ale czyz tego samego nie ma w Kryminalnych? zastanow sie zanim cos napiszesz
Zgadzam się,ponieważ oglądam kryminalnych z nudów a W11 jest spoko ;)hehehehe....
OMG ten serial jest tak denny, że szok. Aktorzy, dobra niech wam będzie, że policjanci nie są tacy źli, choć jak dla mnie nie są lepsi od tych epizodowych ludzi wziętych z ulicy. Żałosne ! Pościgi są po prostu beznadziejne, a jak złapani od razu się poddają bez walki to przegięcie. Nie można zapomnieć oczywiście o genialnych przesłuchaniach. Tam to jest dopiero śmiesznie. Trzeba przyznać, że niektóre scenariusze są ciekawe, lecz wykonanie po prostu odbiera całkowitą chęc oglądania tego. Duża część spraw rozwiązywana jest dzięki temu, iż nasi policjanci zawsze są w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Staną sobie pod oknem i wszystko slyszą. Całe wyjaśnienie sprawy. Gdyby tak wyglądało to naprawde to przestępczość byłaby o połowe mniejsza. Przykład : odcinek sprzed jakiś 2 dni. Dzielna, i poza tym nie wychowana, policjanatka wchodzi do domu nie pukając tyklo odrazu wchodząc do domu podsłuchuje rozmowe dwóch osób stojąc w przedpokoju przy uchylonych drzwiach. WTF ?! Drzwi oczywiście przy takiej rozmowie od domu właścicielka zostawia otwarte, bo niby po co zamykać nie ? Nie zauważa także, że przez uchylone drzwi od pokoju ktoś ją podsłuchuje, nawet jeśli stoi tuż przy drzwiach. To jest paranoja. Gdyby nie moja siostra, która lubi to oglądać to nie obejrzałbym ani 1 odcinka. Z drugiej strony nie doceniłbym innych seriali za to , że nie śą tak denne, więc z jednej strony to dobrze, lecz na to wystarcza jeden odcinek, nieważne jaki. Moja ocena 2/10. Jeden tylko nie dlatego, że scenariusz czasami ciekawy, lecz ludzie prosze, nie piszcie , że to dobry serial, jak już to tylko ,że wam się podoba. Dobry to on na pewno nie jest.
"Kryminalni" zdecydowanie lepsi od W11, chociaż ten drugi też zdarza mi się oglądnąć. Denerwuje mnie w nim ta sztuczność, świadkowie wszystko widzieli, wszystko pamiętają, opowiadają o tym tak spokojnie jakby mówili o pogodzie. Dla komisarzy wszystko jest logiczne, takie przewidywalne. Druga sprawa, która mnie dobija to narrator. Skoro komisarze rozmawiają, że np jadą do mieszkania zamordowanej dziewczyny to po co za chwilę to powtarzać jakby widzowie byli niedorozwinięci umysłowo i się nie domyślili...
"Tryptk Śląski" rzeczywiście super;)
o czlowieku chiny kal mozesz oceniac policjantow jaki aktarow oni sa poprostu naturalni i dobrze a serial jest wedlug faktow wiec nie moga nic ulepsac bo nie bylo by wiarygodne jezeli myslisz w policji jest jak w serialch strzelania poscigi karambole to jestes jescze bardzo głupiutki
Brawo Memoj. Inteligentna, błyskotliwa wypowiedź. Cud miód po prostu. Tak trzymaj. "Sam jesteś beznadziejny" oraz "Ty jesteś sztuczna". Pogratulować, naprawdę. Też bym chciała tak rzetelnie formuować argumenty...
Nom fakt, beznadzieja. Widać, że aktorzy (nie mówię o policjantach) grają sztucznie, aż chce się płakać. Przyznam rację, akcje same się rozwiązują, bo przypadkowo podsłuchali czyjąś rozmowę :/. Nie chcę nikogo obrazić, ale naprawdę nie podoba mi się... Pozdrawiam
Mi tam się podoba...:)Ale szanuje zdanie innych.Jak coś to według mnie najgorszą parą jest Anna Palka(Pralka) i Rafał Kopacz.Ja wole w11 niż kryminalnych.Miedzy innymi dlatego,że w kryminalnych jest sztucznie..:/
Mi serial bardzo sie podoba i cala rodzina nie opuszczamy zadnego odcinka,a szczegolnie kiedy gra Anna Palka.a co do kryminalnych to nie ogladnelam jeszcze zadnego odcinka do konca.nie zainteresowal mnie.
Serial pokazuje jak nasz policja jest wspaniała.. taaakkk bardzo. Każdą sprawę załatwią w ciągu 1-2 dni... Sztuczny do bólu. Ja jestem ciekawa skąd biora aktórow, którzy nie potrafią nawet plakać..
Brakuje skali, więc daję 1/10.
Nie kręci mnie aktorstwo, a juz tym bardziej w takim badziewnym serialu...
Co to za aktorzy, którzy nie potrafia płakać...? Ich gra jest sztuczna jak gra Paris Hilton.. -.-'
"O mój Boże, zabrali mi dziecko..." niby płacz, ale bez łez..
btw.
Wyprzedam komentarze typu.
"A Ty zagrałabys lepiej?"
Krytykowac kazdy może...