PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208863}
4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 18562
3,3 3 krytyków
W11 - wydział śledczy
powrót do forum serialu W11 - wydział śledczy

"fabularyzowanego dokumentu"?? Ja w nim nie widzę nic z dokumentu...

dla mnie jest to zwykły serial fabularny, bo to że odcinki oparte są na policyjnych aktach nie jest dla mnie żadnym powodem by uznawać to za dokument w jakimkolwiek stopniu...

np. "Dramat w Andach" też by trzeba było określić mianem fabularyzowanego dokumentu...ba taki "Krwawy Spor" również...

Ja tak to widzę...

mowcie_mi_mistrzu

Poświęciłem się i poszukałem definicji "fab.dok"

>>>>Fabularyzowany dokument, film dokumentalny, w którym prezentowane wydarzenia poddano procesom fabularyzacji, np. Rok Franka W. K. Karabasza; film fabularny, w którym występują autentyczni bohaterowie zdarzeń, np. Pierwsza miłość K. Kieślowskiego; również film fabularny oparty na autentycznych zdarzeniach, w którym wykorzystano autentyczne materiały filmowe, zdjęciowe dotyczące owych zdarzeń.<<<<

nie oglądam ogólnie w11, ale wydaje mi się że tylko materiały zdjęciowe są w tym całym "przedsięwzięciu" :) bo to że jest oparty na autentycznych wydarzeniach to - jak już pisałem wcześniej - nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem tego czy coś jest "fab.dok"...jeśli dodamy autentyczne materiały filmowe - oczywista oczywistość :) "997" to był fabularyzowany dokument poniekąd, albo "strefa 11"... dobra kończe może jutro coś sklece porządnmne...:)