Wow, ok, od czego tu zacząć :) Genialne sceny z Meave, dzięki spacerowi zobaczyliśmy więcej tego co w środku, plus ta muzyczka. Teddy obudził w sobie tygrysa, a Arnold.. no właśnie, tyle z nim było, ze trzeba to wszystko poukładać.
Ciekawe, że nie było żadnych scen z Dolores i Williamem. Można by rzec : odcinek pokazujący teraźniejszość;)
Dobra, piszcie, czekam na lektora bo po angielsku ciężko było wyłapać niektóre słowa.
W sumie...
Sam nie wiem,troche czasu jej poswiecili. Jakas role pewnie odegra niz tylko sie lansowac
Juz w kazdym widze hosta ;)
Być może to mięso armatnie ;)
Ta postać jest dość dziwna o tyle, że jest bardzo młodziutka i zastanawiam się w jaki sposób zaszła tak wysoko?
Dokladnie:) Pierwsza moja mysl - jak taka mloda laska zostala prezesem zarzadu.
Obejrzales pewnie zwiastun dotyczacy pozostalej czesci sezonu a nie nastepnego odcinka.To wyjasnia kwestie scen ktorych nie bylow ostatnim odcinku, ale jak sam sie przekonasz pojawia sie jeszcze zapewne przed zakonczeniem sezonu
Nie wiem co to jest, ale tytul wskazywal ze to zwiastun odcinka 6. Dlatego obejrzalem.
https://www.youtube.com/watch?v=Qv0GOzVrnkE
kurde, po co to wrzucałeś, skusiłem się by to obejrzeć dokładnie..
Hectora Bernard ogarnia w labie, ciekawe co mu tam wgrywał.
Słychać Meave, która jeszcze więcej mówi o swoich odkryciach, "entire life is some hideous story" ,zaczyna się brzydzić tym co ludzie im zrobili.
I najciekawsze, Dolores chodzi w ciasnych korytarzach, wyglądających jak labirynt :)) A potem opowiada Williamowi o wspomnieniach i używa słów " to jest jak wspomnienia życia sprzed bardzo dawna "
A potem coś na co czekamy, Dolores w starciu z Edem po czym widać Williama z nożem w tej samej scenerii, haha to będzie coś jak się okaże, że to jednak jedna linia czasu. Wygryw na maxa.
Na koniec Ford - zaprojektowałem każdy drobiazg tego miejsca..naprawdę sądziłeś/aś/iście, że można go mi zabrać ? ( ciekawe czy mówił do Charlotty, Arnolda czy kogoś innego :)
Pisales ze juz to widziales :) Mysle ze to zestaw scen z kolejnych 4 odcinkowe, nie z jednego. Tyle ciekawych rzeczy to zbyt duzo na jeden epizod. Tylko ten tytul wprowadzil w blad. Gdybym wiedzial wczesniej, nie obejrzalbym tego.
Hellow, oznaczaj takie wpisy jako spoilery, bo są typy jak np. ja, które nawet nie czytają informacji jaką postać gra dany aktor, a co dopiero oglądać jakieś zdjęcia czy trailery z przyszłych odcinków.
No, ta kamera od dołu na tę minę daje specyficzne wrażenie. Wybitnie odniósł to do siebie i swoich czynów. Dlatego ciągle stoję przy swoim,że mowa o starym konflikcie Forda i Arnolda, jeden był za ludźmi drugi za hostami. To co pisaliśmy wyżej na którejś ze stron.
Hopkins jednak znakomity aktor.
Ta scena tej krotkiej rozmowy - jej koncowka - az ciarki przeszly.
Potrafi poruszyć. Weźmy takiego Meet Joe Black.. tyle scen z nim związanych i człowiek się rozkleja.
- Should I be affraid ?
- Not the man like you.
zgadzam się co do konfliktu, o którym piszesz. Najsensowniejsza opcja, a jeśli Arnold chce jakoś wrócić do gry razem ze swoimi hostami to najwidoczniej Theresa mu w tym pomaga
Chyba, że Arnold jest i zawsze był sztuczną inteligencją ,zamkniętą gdzieś niczym Tytani przez Bogów Olimpu, a teraz wykombinował, że podszyje się pod Cullen by zyskać jej uprawnienia oraz przy okazji dobry kamuflaż i będzie dalej knuć jak tu zruinować poczynania Forda i przy okazji uwolnić swą umiłowaną rasę hostów.
Może Arnolda wcale nie być, tylko stare komendy / programy / polecenia ciągle pracują, może to Dolores w jego imieniu i ku jego pamięci to robi albo inne hosty, a może zarząd wykorzystuje pamięć i legendę o Arnoldzie by każdy teraz tak to odbierał. Też jest to prawdopodobne zważywszy na to jak bardzo tego Arnolda nam wciskali w tym odcinku. Zobacz, że czy to Benek wchodząc do domku, pierwsze co " Pan Arnold ? " , potem Elsie słysząc hałas też pytała o Arnolda, wszędzie Arnold i Arnold, wybitnie mydlą nam oczy :)
nie chce żeby moja wypowiedź wyżej została błędnie zinterpretowana. Ja nie wiem czy bądź kim dokładnie jest Arnold, ale pisze o nim jako o bycie - jakimkolwiek by móc się do jego postaci odnieść jaka by ona nie była. Tożsamość Arnolda poznamy zapewne przy finale albo i może nas pomęczą i karzą czekać na kolejny sezon? kto wie :)
O Arnoladzie pisze tak wielu, ale widziało go niewielu xD
Nolan znalazł przepis na to, jak stworzyć postać fascynującą i zajmującą umysły bez potrzeby zatrudniania aktora :) Albo inaczej: Arnold jest świetnym aktorem, nikt go nie widział i nie słyszał, ale wszyscy o nim mówią.
W następnym hicie który Nolan zrealizuje dla HBO nie będzie żadnych aktorów! Ba, nie będzie nawet obrazu :)
Juz niedlugo wszyscy ludzie beda slyszec glos w glowie. Bedzie to glos Arnolda.
A co powiesz o nowym - a dokladnie to pierwszym - trailerze
Ghost in the Shell? Jak dla mnie swietny klimat.
Dzięki.
Zastanawiałem się, czy będę w stanie przeboleć, że w postać Major wciela się Amerykanka, a nie Azjatka i teraz widzę, że ciężko będzie, szczególnie, że ma jakąś taką cukierkowatą twarzyczkę :(
Liczę też, że muzyka w tym zwiastunie nie ma nic wspólnego ze ścieżką dźwiękową tego filmu.
"Na poczatku byla mucha, teraz pies, pozniej czlowiek.."
Faktycznie, zgrabnie pokazują w trakcie trwania serialu - poziom rośnie :)
Najlepsze jajca a propos AI, że ponoć 20% tweetów dotyczących wyborów prezydenckich było napisane przez właśnie...AI - nowe czasy rozsiewania propagandy i manipulowania społecznościami.
A ja mam pytanie skoro maeve zaszantazowala dwoch durniow od krojenia,czemu nie mogli jej zmienic ilorazu inteligencji do zera zamiast ja podwyższac... Mogli wyzerowac ja calkowicie a potem skasowac pamiec lub jakos uszkodzic.... To chyba logiczne... Co nikt nie widzial przez szyby ze host lapie za skalpel nie ma tam kamer w miejscu pracy.. W kazdej zabce na osiedlu jest pare ale w westowordzie nie ma tam,gdzie pracują ci rzeznicy czy inny ludzie... Wkurza czasem ten serial...
Ten odcinek to totalne dno rozwiewające wszelkie wątpliwości co do tego serialu.