PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 26037
8,0 8 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Emisja w Polsce.

użytkownik usunięty

Premiera serialu już 15 września na Disney Channel. Polski tytuł to ,,Wodogrzmoty Małe''. ;)

ocenił(a) serial na 10

Ech, te polskie tytuły...
Mam nadzieję, że dubbing będzie trzymał poziom.

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Hehe, obawiam się, że dubbing nie, a ten tytuł, rzeczywiście, delikatnie mówiąc jest idiotyczny. 15 września będą 2 odcinki, a 16 - 1. ;]

ocenił(a) serial na 10

Sprawdziłem na kanale youtube disney channel mówią teraz, że pokaz przedpremierowy "Wodogrzmoty Małe" odbędzie się 20 października

użytkownik usunięty
TheMike

Tak, też już wiem, że dopiero w październiku, bo po pierwsze nie ma jeszcze żadnych zapowiedzi, a po drugie patrzyłem na 15 września w programie telewizyjnym i nie było tam nic o ,,Gravity Falls".

ocenił(a) serial na 10
TheMike

A ja już tak się nastawiłam na 15 września :(

użytkownik usunięty
SweetNightmare

No to trzeba będzie jeszcze poczekać... :)

ocenił(a) serial na 10

Dziś na kanale Disney Channel można było zobaczyć z polskimi głosami! No cóż... to kwestia przyzwyczajenia do oryginalnych sprawia, że głosy brzmiały troszkę dziwnie, ale szybko się pewnie do nich przyzwyczaję.
Rozpoznałem dwa głosy:
Dipper - tak jak sądziłem :P : Paweł Ciołkosz (Milo z Akwalansu, Król Boomer z Pary Królów)
Mabel - prawdopodobnie, ale mogę się mylić : Marta Dobecka (Teddy Duncan z Powodzenia Charlie)

Co do pozostałych głosów to niestety ich nie rozpoznałem. Głos Stana jest nawet ok, niestety głos Soosa mi się podoba. Za bardzo gruby i niski.

Reklamą była scena z 2 odcinka, jak Dipper, Mabel i Soos tracili co chwilę kamery na łodzi.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Moja reakcja na polski dubbing: http://www.youtube.com/watch?v=umDr0mPuyQc

To chyba najgorszy wybór aktorów jaki mogłam sobie wyobrazić.

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Dla mnie nie jest tak źle. ;]

ocenił(a) serial na 10

Nie jest tak źle? Nie jest tak źle?!
JEST OKROPNIE!
JA TU ZAŁAMANIE NERWOWE PRZECHODZĘ!!!

Wybacz, wybacz....
Jestem strasznie nerwowa po obejrzeniu tej zapowiedzi. Po prostu wybrali mojego najmniej ulubionego aktora dubbingowego
by podkładał głos mojej ulubionej postaci.

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Chodzi pewnie o Dipera? Rzeczywiście, Paweł Ciołkosz ma taki specyficzny, dziwny głos, zupełnie inny niż reszta aktorów dubbingowych, przez co psuje te wszystkie kreskówki. ;) A co do tego twojego ,,załamania", to uwierz mi, że po jakimś czasie się przyzwyczaisz. ;D

ocenił(a) serial na 10

Tak o niego chodzi. Mało to dobrych aktorów, którzy moją o wiele bardzie podobne głosy do oryginalnych bohaterów.
Pewnie teraz będę się trzymać z dala od Disney Chanel...

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Już zmieniony avatar? ;)

ocenił(a) serial na 10

A no, na wszystkich kontach pozmieniałam ;)

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Aha, to ile ty masz kont? ;]

ocenił(a) serial na 10

Tutaj jedno, ale miałam na myśli też konta na innych witrynach :P
To w sumie na pięciu pozmieniałam.

użytkownik usunięty
SweetNightmare

Myślałem, że masz kilka kont na filmwebie. ;D

użytkownik usunięty
TheMike

,,Głos Stana jest nawet ok, niestety głos Soosa mi się podoba. Za bardzo gruby i niski." - O co ci chodzi, bo ja tego nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 10

Ja tam w sumie mogłem nie słyszeć dokładnie, bo było głośno w domu i ledwo co słyszałem TV (czy mi się zdawało, czy Mabel sepleni?), ale chodzi mi to po prostu, że głos soosa jest dziwny dla mnie i nie podoba mi się.

I zgadzam się z wami: nie lubię głosu Pawła Ciołkosza... Jak go słyszę, to od razu przychodzi mi ten nakręcony Milo z Akwalansu.

użytkownik usunięty
TheMike

Albo Boomer z ,,Pary królów"...

ocenił(a) serial na 10

@alex_alex000 Ale ja mam opóźniony zapłon xD Dopiero teraz zauważyłem. Miałem na myśli, że głos Soosa mi się NIE podoba.

użytkownik usunięty
TheMike

Aha, no tak, mogłem się domyślić. ;D

TheMike

Czy zamiast Marty Dobeckiej nie była to czasem Agnieszka Mrozińska? Tak mi się wydawało w pierwszej chwili.
(Słoneczna Sonny, Bailey Picket, Rainbow Dash...)

ocenił(a) serial na 10
plomykowka

Mogłem się pomylić, ale Agnieszka Mrozińska raczej nie. Ona ma tak charakterystyczny głos, że bym chyba zauważył :P

użytkownik usunięty
TheMike

Ja nadal nie mam pojęcia kto podkłada głos Mabel, ale wg mnie to nie jest Agnieszka Mrozińska ani Marta Dobecka.

ocenił(a) serial na 10

Hm... Chyba to nie Marta Dobecka jednak.
Jednak, ten głos już kiedyś słyszałem ale nie mam pojęcia gdzie :P

użytkownik usunięty
TheMike

Ja też nie wiem. ;D

użytkownik usunięty
TheMike

Głos Dippera był do przewidzenia. ;D

ocenił(a) serial na 10

Disney Channel odpowiedzieli na moje pytanie: Kto w końcu podkłada głos Mabel? :P
Odpowiedzią jest: Agnieszka Pawełkiewicz

W pierwszej chwili... What? Ale jak spojrzałem na film w youtube gdzie słychać te aktorkę, to wyszło na to, że jednak jest to ta Mabel ze zwiastunów 2 odcinka.

To ta, która gada o tej szkole.
www<KROPKA>youtube<KROPKA>com/watch?v=971rtWSP_gM

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Pojawiła się kolejna reklama. Pokazująca już sceny z odcinka 1. Oraz informacje kiedy i o której.
Głos Mabel się zmienił i teraz podłożyła jej Magdalena Krylik.

Czyli nie ma na ta chwile konkretnej daty? Czy jednak 20 październik?
Kurcze, liczyłam że przed wyjazdem na studia sobie obejrzę jak grzeczne dziecko przed własnym telewizorem :>

użytkownik usunięty
plomykowka

No niestety, ale raczej nie obejrzysz... ;)

ocenił(a) serial na 10

Widziałem kolejną scenę.
Mabel ma głos zbyt spokojny i poważny, obawiam się, że aktorka nie będzie w stanie dobrze zagrać scen z głupimi wstawkami Mabel...

użytkownik usunięty
TheMike

No może i racja, ale zobaczymy. Wszystko się jeszcze okaże. ;)