PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 26037
8,0 8 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Koniec GF

ocenił(a) serial na 8

No i tyle by było. Fajnie było, ale się skończyło. To mi w sumie przychodzi do głowy, kiedy przeczytałem tweet Alexa odnośnie końca serialu.

Niby szkoda, ale można by się było spodziewać, że serial taki jak ten długo nie pociągnie. To po prostu nie jest liga Disney xd.

Szkoda jednak, że tyle potencjału poszło na marne. Jak do tej pory, 2 sezon wydaje się robiony strasznie przyśpieszonym tempem. Tyle materiału, postaci nie zostało wykorzystanych...Naprawdę wątpię by w godzinę dało radę zamknąć wszystkie wątki show.

Zmarnowany potencjał Pacifici.
Zmarnowany potencjał Billa.
Zmarnowana historia o przeszłości Forda.
Relacje bliźniaków z otoczeniem przez GF.
Wątek podróży w czasie.
Kosmici.
Tajemnice, które pozostaną nierozwiązane, albo będą za pomocą beznadziejnego deus ex machina.

Ogólnie strasznie się zawiodłem na Alexie, mógłby jeszcze popracować trochę nad tym show mimo skasowanej pokaźnej ilości budżetu, spróbować załatwić ten 3 sezon by dobrze pozamykać wszystkie wątki dać postacią odpowiednią ilość czasu na ekspozycje, oraz załatwienie paru tajemnic i przypuszczeń.

No nic, czekamy na wielki finish i pewnie totalnie z dupy porażkę Billa. :v

Yay...

ocenił(a) serial na 8
Macintosh

też mi się wydaje, że strasznie szybko ten drugi sezon zleciał. i dokładnie to samo myślę o Billu - zdecydowanie za mało go było. i jest pełno wątków niepozamykanych (np. co robił Ford w tym innym wymiarze? na pewno coś musiał robić i czas tam płynął, bo wrócił stamtąd o wiele starszy, niż wtedy, kiedy tam wleciał. dodatkowo: skąd Gideon miał 2 dziennik? i po co mu tak właściwie były te wszystkie trzy? chciał wywołać Billa czy co?)
relacje Dippera i Mabel są akurat jedną z najmocniejszych stron całego serialu i chwała Alexowi za to.
co do 3 sezonu, Alex pisał na tumblr, że przy pisaniu scenariusza do 2 sezonu od razu powiedział, że będzie on ostatni - ile w tym było jego własnej woli, tego nie wiadomo, chociaż wydaje mi się, że to była jego własna decyzja. przecież disney, gdyby mógł, chciałby zarobić na tym jak najwięcej pieniędzy, bo fanów GF jest bardzo dużo. dodatkowo Alex napisał, że skończyło się GF, ale to nie znaczy, że nigdy już nie zobaczymy Mabel, Dippera i Stanka. myślę, że może wypuszczą jeszcze jakieś shorty, ewentualnie jakiś odcinek specjalny, w którym pozamykają wszystkie wątki. byłoby fajnie, jakby zrobili film kinowy, ale to tylko takie marzenia :v. pozostaje tylko czekać na finał.