Mabel jest najlepszą postacią według mnie i do tego najśmieszniejszą :) (a serial super 10/10).
Też tak myślę, zresztą, utożsamiam się częściowo z tą postacią, 50%, drugie 50% to Dipper, tak się stało że autor wybrał sobie tak bardzo podobne do mnie cechy bohaterów, te sam schemat myślenia, zachowanie :D Nie chcę by ten komentarz został źle odebrany, nie chodzi mi o to że te postacie są fajne bo są takie jak ja, bardziej chodzi mi o to że w tej kreskówce postacie są wyjątkowo ludzkie i prawdzie ;D
Ciekawostka ;P
Dipper został stworzony na podobieństwo Alexa Hirscha - twórcy serialu
a Mabel na podobieństwo zwariowanej siostry Alexa :D
Moim ulubieńcem jest Dipper, ale Mabel też uwielbiam. Ogólnie wszystkie postacie z serialu dają się lubić.
,,Odpowiedzialny rodzic nie pozwoliłby dzieciom na bawienie się siekierą. Na szczęście jestem tylko wujkiem."
Serial jest niesamowity,nie spodziewałam się,że jakakolwiek animacja mnie tak powali i przyciągnie do ekranu tv w moim wieku ;p
Ulubiona postać podobnie jak Spoon8 uwielbiam tytułowe rodzeństwo po połowie,że tak powiem ;]
A od odcinka z wesołym miasteczkiem pokochałam Naboki. Czy wy też jak to usłyszeliście odnieśliście skojarzenie z Japonią?
Ten "Naboki" to w polskiej wersji wymyślono w oryginale nazywa się Waddles.
Najdziwniejsze, że w pl wersji zmienili jego odgłosy które wydawał, a szkoda, bo Waddles ma taki słodki "głos" :P
Wiem, czytałam o tym,a propo odgłosów,z pewnością kojarzysz Pe Pe pana dziobaka? Ten sam aktor podkłada głos pod te obie postacie hehe