PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10946
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Doktorek jest chyba najważniejszą postacią w tym serialu, która trzyma ten specyficzny humor, dla którego ogląda się ten serial. Uśmiercenie Doktorka uśmierci ten serial.

Co mi w pamięci zostało:

• Najaranie zombiaka ziołem
• Odlot na zombieziole
• "Jakiś debil wrzucił granat do szybu wentylacyjnego"
• "Jeżeli zginę przez twoje pierdy, to cię zabiję"
• "Jak ten Grylls to robi?" - Doktorek je korę i mówi, że kwaśna

Już sam jego widok mnie rozśmiesza + mimika twarzy :-D

Jest fajny, a do tego śmiesznie wygląda w najnowszym odcinku z tą brodą:)

użytkownik usunięty
Cairns

Ja po tym odcinku jak wpadł do szybu i było jebut, myślę: Oho, już dalej nie ma co oglądać, bo dał się poznać z fajnej strony i go uśmiercili. Wtedy tak właściwie zrozumiałem, jaki dystans trzeba więc do tego serialu, no i właściwie po tym odcinku przestawiłem się tak, że produkt Z Nation jest dla mnie nadal jadalny, choć jak się patrzy na odcinek z Roswell, to odpływają trochę za mocno.
Trochę żałuje, że za bardzo zaszaleli z Murphym, bo te niezauważanie go przez zombie było tajemnicze i ciekawe, no a później polecieli z tym dość mocnym kontrolowaniem :)

ocenił(a) serial na 9

Właśnie dlatego lubię ten serial. Gdy ginie ktoś np. The Walking Dead to mam to kompletnie gdzieś, bo tak słabo ma rozbudowanych bohaterów. Żaden nie wzbudza sympatii. Natomiast w Z Nation KAŻDY bohater jest naprawdę spoko i z każdym byłoby mi żal się teraz pożegnać. Sam jestem zdania, że to właśnie Murphy, Doc i 10K są najbardziej charakterystycznymi postaciami i powinni przetrwać do co najmniej ostatniego odcinka serialu ;)
A co do Doca to moja ulubiona postać i najlepiej zapamiętałem ten dialog z indiańskiego rezerwatu, gdy będąc w tej siatce załatwił tego zombie:
10K: How did you do that ?
Doc: I don't know. Some kind like a astral projection.
10K: Do it again !
Doc: Ok ... I don't remember how I did it.

użytkownik usunięty
LuckyLuke266

Właśnie podałeś kwintesencję Doktorka :D
Co do 10K chciałbym zobaczyć jak jego ostatnim Zombie którego ubije dla uzyskania widoku będzie Murphy lub jego córa, która pewnie w 4 sezonie czymś zabłyśnie bo Murphy może nie przeżyć z powodu innych narodów.

ocenił(a) serial na 9

Ja osobiście boję się kasacji którejś z tych świetnych postaci. Doca już tyle razy prawie uśmiercili (szyb z granatem, duszenie w tym motelu podczas szukania Murphy'ego itd. itd.), że w końcu mogą się nie opamiętać i położyć go całkiem. Natomiast 10K zbliża się już do tych 10K (o ile dobrze pamiętam, to jak ostatni raz liczyli miał grubo ponad 8K) i boję się, co mogą wymyślić z tego powodu (np. jego śmierć). Z Nation to w końcu survivalowy serial o zombie, więc ludzie z obsady muszą ginąć (tym bardziej, że został ostatni odcinek sezonu). Na razie natomiast, jedyna postać która mi w miarę zbywa to Addy, a zdaje mi się, że jej na razie nie załatwią (zwłaszcza, że niedawno padł Mack).
No i też obstawiam, że Murphy na 100% w pewnym momencie i tak umrze. To w gruncie rzeczy jest dosyć tragiczna postać jak to było zaznaczane w ostatnich odcinkach (nawet pomimo tego, że jest strasznym dupkiem).

LuckyLuke266

SPOILER

Czyli 10K trzeba jednak spisać na straty? Czy czeka go cudowne ocalenie w stylu Escorpiona? ;D

TorZireael

Moim zdaniem jest w łodzi, tylko go nie widać. Raczej nie ma czego się obawiać:)

Cairns

Wydaje mi się, że Murphy raczej by go nie zabrał. A jak zabrał to chyba z ugryzieniem, nie? Tym bardziej, że Murphy rozpoczyna chyba wojnę przeciw ludzkości i tworzenie nowej rasy. Pewnie się okaże, że 10K w ostatniej chwili wyskoczył ze statku i mimo świeżej rany postrzałowej dzielnie pocrawlował do brzegu wspomagany przez Małą Syrenkę :P

TorZireael

Myślę, że jest w łodzi, ponieważ nie byłoby jak inaczej go uratować. A nie mam wielkich wątpliwości, że zostanie uratowany.

Murphy to kawał świni, ale nie ugryzłby członka swojej grupy. Tamta dziewczyna umierała i dlatego sięgnął po drastyczne środki.

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

Tysiak musi żyć, nie ma innej opcji :D

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

W łodzi nie ma go raczej na pewno. Murphy to dupek - raczej nie przejmował się 10K. Co prawda wszystko wskazuje na jego śmierć (w końcu w ostatnim odcinku sezonu wypada kogoś załatwić), ale myślę jednak, że jakoś przeżył. Natomiast bardziej zastanawiają mnie 3 rzeczy:
1)Vasquez wylatuje z obsady ?
2)Escorpion w głównej obsadzie ??
3)Koreańczycy ???!!!

ocenił(a) serial na 9
LuckyLuke266

Swoją drogą, gdyby naprawdę chcieli załatwić jednego z bardziej lubianych i istotnych bohaterów pokazaliby to wprost, jak z Mackiem, Garnettem, czy Cassandrą, a jego "śmierć" była tak chaotyczna i niedopowiedziana, że raczej nie ma szans, żeby umarł.

LuckyLuke266

1. Mam nadzieję, że nie, lubię gościa. Z drugiej strony, jego historia dobiegła końca, "zniknięcie" w lesie było ładnym zakończeniem, należycie dramatycznym. Z trzeciej strony, dziwne byłoby gdyby ot tak, się rozwiał...

2. Hm, hm, hm, hmmm... ja wiem, że ten serial jest cały na przegięciu i za to go uwielbiam, ale czy kolejne zmartwychwstanie Escorpiona to nie zbyt wielkie przegięcie? Jakoś nie czuję tej postaci w takim wydaniu. Wolałam go jako villaina.

3. No idea.

ocenił(a) serial na 7
LuckyLuke266

Ja że nie przepadam jakoś za Vasquezem, to bym była za zastąpieniem go Scorpionem. Choć możliwe że Vasquez jakoś uratuje pozostałych przed wojskiem, jeśli by ich pojmali :D W każdym razie nie widzę w jednej drużynie jego i Hectora, po tym co ten drugi zrobił z rodzinką Vasqueza.

Murphy miał w tym sezonie na pieńku z Tysiakiem, więc by mnie nie zdziwiło jeśli by go nie zabrał.

LuckyLuke266

Addy
Jak moim zdaniem ona też jest wazn,a postacią. Daje blysku w filmie i wgl wiec bym pozalowal ja mam swoje 2 najbetter postacie to je 10k i Addy oni raczej nie zginą a wrecz beda razem

skąd pewność że będzie 4 sezon?

ocenił(a) serial na 8
Voldoende

Nikt takowej nie ma ale 3 bedzie na pewno.

ocenił(a) serial na 9
Voldoende

Można przypuszczać, że jeżeli utrzyma obecny, niezły poziom, to 4 sezon jest właściwie pewniakiem. Na razie nie wygląda, żeby cokolwiek zmierzało tu do końca, a sam serial pozytywnie wybija się na tle reszty ramówki SyFy.