No wreszcie! Świetny odcinek! Aż nogami przebierałam po poprzednim, żeby zatrzeć złe wrażenie. Co więcej, następny też zapowiada się zacnie. Jest i wzruszająco i poważnie. Bardzo zgrabnie połączono ze sobą sezony 3 i 4, przy czym pilot 3 sezonu był elementem spajającym sezon 2 i 3, więc w ogóle czad :).
Pojawił się i 5K w retrospekcjach, i też w nich widać jaki inne i głebokie były poprzednie sezony... Tej głębi jednak mi brakuje... Jest lepiej, ale to jeszcze nie to :) trochę sztampowo idą, ale szacun za motyw z małym Andrew Tellerem.
Ja byłam tylko zawiedziona miękkim serduszkiem pani sierżant :) staje się powoli zaraz za Addy moją najmniej lubianą postacią. Własnie ciekawe co z Addy? Chyba do końca sezonu nie dowiemy się co z nią, a zapowiada się, że sezon 4 może być ostatnim. Wszystko ładnie nam się układa i wyjaśnia. Wiadomo coś o sezonie 5?
Na razie nie wiadomo nic o 5 sezonie. Oglądalność spadła w 4 o ok.31%, ale to ciągle jeden z seriali SyFy z najwyższą oglądalnością. Więc szanse są ciągle 50/50. Mam nadzieję, że finał będzie naprawdę zacny :)
The fourth installment premiered with much weaker numbers than last year and the ratings are way down. Still, Z Nation continues to be one of Syfy’s highest-rated shows. I suspect that they’ll renew it but the cable channel execs could easily cancel it too.
Ja mam nadzieję że serial dostaje 5 sezon. Dwa odcinki nie są w stanie zamknąć fabuły, na pewno czeka nas emocjonujące zakończenie i cliffhanger. Poza tym mimo że 4 sezon trochę gorszy niż poprzednie - brakuje w nim tego "czegoś", jednak mam ogromną sympatię do serialu i mocno trzymam kciuki za kontynuację... A że seriale Syfy nie mają jakiejś powalającej oglądalności więc trzeba liczyć że nie zrezygnują z tego który ma najwięcej widzów :)