PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639993}

Z pamiętnika położnej

Call the Midwife
2012 -
8,0 3,1 tys. ocen
8,0 10 1 3143
Z pamiętnika położnej
powrót do forum serialu Z pamiętnika położnej

Witam wszystkich, czy orientujecie się może, gdzie mogę zdobyć napisy do drugiego sezonu "Call
the midwife"? Szukałam wszędzie gdzie się dało i choć drugi sezon już przeminął, to napisów do
tych odcinków nigdzie nie udało mi się znaleźć. Naprawdę bardzo, bardzo proszę o pomoc!

grundziol

O ile się orientuję trwa tłumaczenie 1x07 i 2x01 więc mam nadzieję,że i reszta sezonu też będzie [z napisy24].Pozostaje czekać cierpliwie....

ocenił(a) serial na 10
trzcina23

Dzięki za odpowiedź, chociaż to naprawdę niewiarygodne, żeby tyle miesięcy szło tłumaczenie napisów do jednego, dwóch odcinków....Podejrzewam, że to zarzucili i wzięli się za inne seriale...

grundziol

Mam nadzieję,że się mylisz. Info o tłumaczeniu tych dwóch odcinków pojawiło się niedawno, więc po prostu dopiero teraz zaczął ktoś tłumaczyć.

ocenił(a) serial na 10
trzcina23

O! To chyba że tak, bo wiesz, nasunęło mi się na myśl, że te informacje o tłumaczeniu pojawiły się pewnie tuż po premierze tych odcinków, a od emisji drugiego sezonu już prawie dwa miesiące minęły. Zatem czekamy :)

trzcina23

No i zniknął ten serial na listach postępowych na napisy24. Nie mogę go także znaleźć w gotowych napisach.

kseroboy1234

Tłumaczka obiecała,że napisy będą tylko trochę później... Cierpliwości...

grundziol

Czy ktoś wie czy polskie napisy są już dostępne? Jeśli tak, to gdzie mogę je znaleźć?

ocenił(a) serial na 8
monia122333_2

Też jestem ciekawa:) baardzo sympatyczny serial.
Trochę to długo trwa,ale chyba trzeba się uzbroić w mega cierpliwość..

Regina_16

Witam serdecznie,

I jak z tymi napisami? Czekam w sumie już od kwietnia i nic nadla się nie pojawiło. Do gorszych produkcji są na bieżąco, a do lepszych wcale.

Oczywiście nie popędzam nikogo, żeby nie było zaraz "jak Ci się śpieszy to zrób sam, albo oglądaj oryginał". W oryginale już obejrzałem, jednakże fajnie byłoby mieć napisy. Moja mama np. oglądała pierwszy sezon, a językiem angielskim nie włada na tyle by obejrzeć drugi sezon.

ocenił(a) serial na 10
kseroboy1234

No dokładnie, ja też czekam...

juuuuti

Zaczynam już wątpić w pojawienie się tych napisów. Na napisach24 wciąż znikają z listy tłumaczonych. Może po wakacjach? Jedyne co mnie ucieszyło to pojawienie się na napiprojekcie napisów do odcinka specjalnego po 1 sezonie Christmas Special (1x7) więc zaraz zabieram się za oglądanie :).

ocenił(a) serial na 10
trzcina23

Jedna dobra dusza zrobiła mi napisy do pierwszego odcinka drugiej serii :) Jeśli ktoś ma wielkie parcie (ja miałam ;) ), to napiszcie na juti@poczta.onet.pl mogę wieczorem podesłać. Napisy pasują do jakiejś tam konkretnej wersji, ale mnie wystarczyło, że je przesunęłam o kilkanaście sekund i spokojnie obejrzałam.
Pozdrawiam!

juuuuti

Poszedł mail.

ocenił(a) serial na 8
juuuuti

Mogłabyś wrzucić na napi, albo jakąś stronkę z napisami? Please.

ocenił(a) serial na 10
agatka641

Nie. Nie mam pozwolenia tłumaczki do publikacji. Można pisać do mnie prywatnie. Wysyłam bez problemu.

juuuuti

S01E07 i S02E01 obejrzany, teraz chętnie obejrzałbym resztę. Dzięki juuuti

ocenił(a) serial na 10
kseroboy1234

Moja prywatna tłumaczka się postarała i zrobiła napisy do 2 odcinka :)
Nie wiem, czy i kiedy będą dalsze, ale jakby co - dysponuję choćby tym.
Mail do mnie wyżej, proszę pisać (nawet Ci, którzy pisali poprzednio, proszę ponownie o mail, bo nie zatrzymuję adresów).

Jeszcze jedno, nie chcę się nigdzie rejestrować na stronach typu napisy24 czy czymś w tym stylu, ale mam pozwolenie tłumaczki, by wrzucić te jej dwa odcinki na jakąś stronę. W związku z tym prośba do kogoś - ktoś to może zrobić? Wtedy możemy po prostu wkleić link.
Oczywiście można pisać tradycyjnie na maila, ale jakby ktoś chciał wrzucić, proszę dać znać.
Pozdrawiam.

juuuuti

Wielkie dzięki. Mogę wrzucić na napisy24. Maila wysłałam. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
trzcina23

Wysłałam. Wklej może potem link, co? Dzięki :)

juuuuti

Pierwszy odcinek na napisach24 . Linku nie daję bo niezgodny z regulaminem (odrzuca mi komentarz).
Jak dostosuję 2 odc do standartów n24 to też wrzucę.

ocenił(a) serial na 10
trzcina23

super, dzięki

juuuuti

Wrzyciłem na swojego chomisia także nie będzie problemu

trzcina23

obejrzałam 2 odcinki sezonu 2 z polskim napisami (bardzo za nie dziękuje) a resztę z angielskimi. Oczywiście nie wszystko zrozumiałam ale trudno ;) Super sezon! Odcinek ostatni 2 serii - wzruszyłam się i nie będę tego ukrywać ;) muzyka również bardzo dobra - np. "You are my special angel" :)

Daria_2

Wyszedł soundtrack do 1 i 2 sezonu. Osobiście nie są to moje klimaty muzyczne, chociaż do serialu są idealne. Zostawiłam sobie tylko muzykę instrumentalną Petera Salema i oczywiście "My Special Angel" Malcolma Vaughana i kilka innych kawałków.
Niestety nie odważę się na oglądanie serialu w oryginale. Czekam na tłumaczenia.... Juuuuti pozdrów tłumaczkę elieli :).

ocenił(a) serial na 9
trzcina23

"Niestety nie odważę się na oglądanie serialu w oryginale. Czekam na tłumaczenia..."
A nie odważycie się oglądać serialu - tego lub innych - z napisami angielskimi? Naprawdę bardzo warto ;)

ocenił(a) serial na 6
grundziol

Robię resztę.

titi

Strasznie się cieszę. Wielkie dzięki. Z niecierpliwością czekamy na napisy. Pozdrowienia!!!!! ;)

trzcina23

Czy ktoś widział napisy do S02E03

kseroboy1234

Widziałam tylko na liście tłumaczonych na napisach24 - 55% postępu tłumaczenia.

ocenił(a) serial na 7
kseroboy1234

Mają być dziś wieczorem.

Artur_Raven

Dodałem na mojego gryzonia napisy z 2x04, 2x05. Te drugie synchronizowałem z większością opcji.

ocenił(a) serial na 8
grundziol

a czy posiada ktoś napisy do sezonu 1? nigdzie nie mogę znaleźć.

lamontagne

Szukaj na chom.., tam kiedyś były.

ocenił(a) serial na 8
trzcina23

niestety nie znalazłam, same odcinki z wgranymi napisami.

lamontagne

Wpisujesz w google: Call the Midwife txt chom - i masz pełno napisów txt