Witam wszystkich, czy orientujecie się może, gdzie mogę zdobyć napisy do drugiego sezonu "Call
the midwife"? Szukałam wszędzie gdzie się dało i choć drugi sezon już przeminął, to napisów do
tych odcinków nigdzie nie udało mi się znaleźć. Naprawdę bardzo, bardzo proszę o pomoc!
O ile się orientuję trwa tłumaczenie 1x07 i 2x01 więc mam nadzieję,że i reszta sezonu też będzie [z napisy24].Pozostaje czekać cierpliwie....
Dzięki za odpowiedź, chociaż to naprawdę niewiarygodne, żeby tyle miesięcy szło tłumaczenie napisów do jednego, dwóch odcinków....Podejrzewam, że to zarzucili i wzięli się za inne seriale...
Mam nadzieję,że się mylisz. Info o tłumaczeniu tych dwóch odcinków pojawiło się niedawno, więc po prostu dopiero teraz zaczął ktoś tłumaczyć.
O! To chyba że tak, bo wiesz, nasunęło mi się na myśl, że te informacje o tłumaczeniu pojawiły się pewnie tuż po premierze tych odcinków, a od emisji drugiego sezonu już prawie dwa miesiące minęły. Zatem czekamy :)
No i zniknął ten serial na listach postępowych na napisy24. Nie mogę go także znaleźć w gotowych napisach.
Też jestem ciekawa:) baardzo sympatyczny serial.
Trochę to długo trwa,ale chyba trzeba się uzbroić w mega cierpliwość..
Witam serdecznie,
I jak z tymi napisami? Czekam w sumie już od kwietnia i nic nadla się nie pojawiło. Do gorszych produkcji są na bieżąco, a do lepszych wcale.
Oczywiście nie popędzam nikogo, żeby nie było zaraz "jak Ci się śpieszy to zrób sam, albo oglądaj oryginał". W oryginale już obejrzałem, jednakże fajnie byłoby mieć napisy. Moja mama np. oglądała pierwszy sezon, a językiem angielskim nie włada na tyle by obejrzeć drugi sezon.
Zaczynam już wątpić w pojawienie się tych napisów. Na napisach24 wciąż znikają z listy tłumaczonych. Może po wakacjach? Jedyne co mnie ucieszyło to pojawienie się na napiprojekcie napisów do odcinka specjalnego po 1 sezonie Christmas Special (1x7) więc zaraz zabieram się za oglądanie :).
Jedna dobra dusza zrobiła mi napisy do pierwszego odcinka drugiej serii :) Jeśli ktoś ma wielkie parcie (ja miałam ;) ), to napiszcie na juti@poczta.onet.pl mogę wieczorem podesłać. Napisy pasują do jakiejś tam konkretnej wersji, ale mnie wystarczyło, że je przesunęłam o kilkanaście sekund i spokojnie obejrzałam.
Pozdrawiam!
Nie. Nie mam pozwolenia tłumaczki do publikacji. Można pisać do mnie prywatnie. Wysyłam bez problemu.
Moja prywatna tłumaczka się postarała i zrobiła napisy do 2 odcinka :)
Nie wiem, czy i kiedy będą dalsze, ale jakby co - dysponuję choćby tym.
Mail do mnie wyżej, proszę pisać (nawet Ci, którzy pisali poprzednio, proszę ponownie o mail, bo nie zatrzymuję adresów).
Jeszcze jedno, nie chcę się nigdzie rejestrować na stronach typu napisy24 czy czymś w tym stylu, ale mam pozwolenie tłumaczki, by wrzucić te jej dwa odcinki na jakąś stronę. W związku z tym prośba do kogoś - ktoś to może zrobić? Wtedy możemy po prostu wkleić link.
Oczywiście można pisać tradycyjnie na maila, ale jakby ktoś chciał wrzucić, proszę dać znać.
Pozdrawiam.
Pierwszy odcinek na napisach24 . Linku nie daję bo niezgodny z regulaminem (odrzuca mi komentarz).
Jak dostosuję 2 odc do standartów n24 to też wrzucę.
obejrzałam 2 odcinki sezonu 2 z polskim napisami (bardzo za nie dziękuje) a resztę z angielskimi. Oczywiście nie wszystko zrozumiałam ale trudno ;) Super sezon! Odcinek ostatni 2 serii - wzruszyłam się i nie będę tego ukrywać ;) muzyka również bardzo dobra - np. "You are my special angel" :)
Wyszedł soundtrack do 1 i 2 sezonu. Osobiście nie są to moje klimaty muzyczne, chociaż do serialu są idealne. Zostawiłam sobie tylko muzykę instrumentalną Petera Salema i oczywiście "My Special Angel" Malcolma Vaughana i kilka innych kawałków.
Niestety nie odważę się na oglądanie serialu w oryginale. Czekam na tłumaczenia.... Juuuuti pozdrów tłumaczkę elieli :).
"Niestety nie odważę się na oglądanie serialu w oryginale. Czekam na tłumaczenia..."
A nie odważycie się oglądać serialu - tego lub innych - z napisami angielskimi? Naprawdę bardzo warto ;)