PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639993}

Z pamiętnika położnej

Call the Midwife
2012 -
8,0 3,1 tys. ocen
8,0 10 1 3143
Z pamiętnika położnej
powrót do forum serialu Z pamiętnika położnej

Pewnie będę jednym z niewielu (jeśli nie jedynym) przedstawicielem "płci brzydkiej" zaglądającym tutaj, ale w geście desperacji i - co tu dużo kryć - nadziei na pomoc - postanowiłem zajrzeć.

Kilkakrotnie już (przeważnie przez przypadek ale co tam) natrafiałem albo na zapowiedzi albo początki odcinków tego serialu (choć sam go nie oglądam) i wpadła mi w ucho urokliwa bardzo (jak dla mnie) piosenka z czołówki serialu. Próbowałem samemu szukać, ale bez rezultatu niestety... :-/ dlatego też grzeczne pytanie: zna ktoś może tytuł tej piosenki (chyba, że to piosenka specjalnie i tylko do serialu). Jedyne, co w tej chwili pamiętam to fakt, że śpiewana była ładnym, kobiecym głosem ;-) i drugie, co pamiętam to marny kawałek z samego tekstu bo zaledwie 3 słowa "child of mine" (jeśli mnie pamięć nie myli).

Wiem, ze po takich informacjach ciężko będzie, gdyby jednak ktoś wpadł na pomysł - wielkie dzięki za podrzucenie tytułu, bo męczy mnie ta piosenka od dłuższego czasu ;-).

cOOba

Jak się okazało to nie tyle piosenka z czołówki a zapowiedzi/reklamy serialu.

Udało mi się znaleźć jedno z wykonań (być może oryginał): https://www.youtube.com/watch?v=QvnXiuqPS7c (Carole King - "Child of Mine"), jednak tę wersję z reklamy śpiewa chyba ktoś inny, bo słyszany głos jest wyższy, delikatniejszy aniżeli Carole. Pytanie więc już tylko kto to....