PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 88 tys. ocen
8,4 10 1 87750
8,9 40 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

02x04 Gloves off

ocenił(a) serial na 10

O tyle o ile do wolnego tempa BCS udało mi się już przyzwyczaić, tak w tym odcinku dało mi się ono we znaki. Odcinek jak dla mnie odstawał na minus w porównaniu do poprzednich w tym sezonie.

Fabuła nijak się nie posunęła do przodu, do tego dość długa scena w domu Chucka, łącząca dwa najgorsze elementy serialu (Chucka i dom Chucka ;) ).
Z drugiej strony ciekawie zilustrowano jak rzeczywiście 'do porzygu' prawy jest starszy z McGillów i Jimi nie ma szans na przekonanie go jego metody są czasem warte uwagi.

Na plus powrót kolejnych dwóch postaci z czasów BB. Na to jak zawsze aż sama się mordka uśmiecha. :) Fajnie było zobaczyć niegdyś opisywaną w piwnicy grzeczną wersję Crazy8 w polówce z logiem 'Tampico' :)

Akcja z Mikiem również niezła. Jego obita twarz w pierwszej scenie dość szokująca. Aż trudno było uwierzyć myśli, że po raz pierwszy (?) plan Mike'a nie wypalił i skończyło się to dla niego w taki sposób. Jak zwykle - było na odwrót.

Ciekawe natomiast jak się sytuacja Tuco potoczy. Padło stwierdzenie, że dostanie od 5 do 10 lat, natomiast wiemy przecież, że za 5 lat będzie już w najlepsze wciągał prochy z noża i bawił się w gangstera. Tak więc pytanie czy jego temat w tym sezonie/serialu jest już zamknięty (przesiedzi go w pace), czy też wyjdzie z niej dużo wcześniej, bądź nie trafi tam w ogóle?

Generalnie trochę jestem zawiedziony, jako że poprzednie odcinki zawiesiły poprzeczkę bardzo wysoko. Dzisiaj tylko naciągane 7/10. Czekamy na więcej. :)

ocenił(a) serial na 9
Stolarcfc

Tuco będzie w więzieniu, tam właśnie poznał go Skinny Pete.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

A no fakt, brawo za pamięć, mi to umknęło. ;)