PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 88 tys. ocen
8,4 10 1 87750
8,9 40 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Witam :)
Jestem wielkim fanem Breaking Bad, oglądałem 3 razy, znam na pamięć fabułę BB. Better Call Saul obejrzałem 1 sezon niedawno, jak wyszły wszystkie odcinki. Teraz gdy przyszedł czas na drugi sezon, zapomniałem o co w tym pierwszym chodziło.

I tu rodzi się pytanie. Czy by ktoś zechciał mi tutaj w miarę szczegółowo streścić fabułę BCS.S01 ?

Z góry dzięki :)

PS. Prośbę kieruję do poważnych ludzi a nie tych co mi tu zaraz zaczną pyskować, dziękuję :)

ocenił(a) serial na 9
Adin93

No facet jest miotłą, typowym popychadłem dyymanym nawet przez własnego brata. Ale nie jest głupi, do tego sprytny i ambitny. No i ta mysz zaczyna kombinować i powoli piąć się w wyścigu prawników-szczurów.

Adin93

ktoś inny dokładniej? :)

ocenił(a) serial na 9
Adin93

Jimmy McGill jest podrzędnym prawnikiem, chcącym aby brat go docenił. Brat jest uznanym prawnikiem, lecz teraz ma dziwną chorobę przez co siedzi całe dnie w ciemnym domu. Jimmy chce dorwać się do jakiejś dużej sprawy, która pomoże mu lepiej zarobić, dostać lepszą pracę i zdobyć uznanie brata.
Jimmy chce prowadzić sprawę jakiejś rodziny, która ukradła dużą sumę pieniędzy z funduszu. Nie chcą oni aby to Jimmy ich prowadził nawet gdy on odkrywa, że to oni rzeczywiście ukradli kasę.
W międzyczasie Jimmy poznaje Tuco Salamancę i Nacho Vargę. Dzięki sprytowi udaje mu się uratować dwóch bliźniaków, którzy obrazili matkę Tuco. Poznajemy też Mike, który jest parkingowym. Jest on emerytowanym policjantem. Zabił on dwóch policjantów, którzy zabili jego syna, który nie był skorumpowany. Mike jest podejrzany o zabójstwo tych policjantów. Pomaga mu Jimmy.
Jimmy postanawia zajmować się sprawami emerytów. Często odwiedza dom starców i wpada na ślad oszustwa. Sprawa wydaje się bardzo duża i korporacja HHM jest chętna ją przejąć. Jimmy wierzy, że on sam znajdzie pracę przy tej sprawie. Jednak Howard Hamlin odmawia jego pomocy. Okazuje się, że to brat Chuck nie chciał tego, ponieważ uważa, że Jimmy idzie na skróty i nie zasługuje na uznanie. Jimmy odkrywa zdradę brata i zrywa z nim kontakt.

Essien_M

Wszystko mi wróciło ;)
Tego potrzebowałem, dzięki i to wielkie ;)

Essien_M

Trochę lipa, że cały sezon można opisać w kilkunastu zdaniach, no ale trudno. Czekamy na lepsze rozkręcenie akcji.