PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 88 tys. ocen
8,4 10 1 87723
8,9 40 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Zastanawiam się co robi w tej chwili (odcinek 6 BCS) Gustavo. Czy już prowadzi narkotykowo-kurczakowy biznes? Czy jego partner jeszcze żyje? Co robi starszy Salamanca (czy już jeździ na wózku i jak do tego doszło?).
Ciekawe czy autorzy serialu odpowiedzą na pytania dotyczące tych postaci, a których nie wyjaśniono w BB (na przykład: co w Chile robił Gustavo, co było za fotografią, która znalazła się w magazynie policyjnym?).
Mike jeszcze nie pracuje dla Gustavo, więc na pewno dowiemy się jak doszło do spotkania tych postaci i jaką rolę odegrał w tym Saul.
Ostatni odcinek daje nadzieję, że akcja BCS pójdzie właśnie w kierunku wyjaśniania niejasnych wątków i spraw z BB. Ja w każdym razie mam taką nadzieję. Bo naprawdę niewiele mnie obchodzą problemy zdrowotne i biznesowe Chucka.

ocenił(a) serial na 10
Karakuli

Podczas wydarzeń z BB Gus prowadzi biznes już dobre 15-20 lat więc partner na pewno już nie żyje.
Co do reszty sam jestem ciekaw

ocenił(a) serial na 10
Wyspiarski_Andrzej

Masz oczywiście rację - zmyliło mnie to, że szef kartelu i jego ludzie prawie się przez te lata fizycznie nie zmienili :-)

ocenił(a) serial na 6
Karakuli

W dupie to mam

ocenił(a) serial na 8
camakal

Dzięki za info.

ocenił(a) serial na 6
lechu12333

spoko

ocenił(a) serial na 8
Karakuli

Fakt mnie też ostatni odcinek uświadomił że na bank zobaczymy Gus'a na ekranie. Ale widząc jak zakręconymi torami podążają scenariusze V &G, to nie mogę się doczekać żeby zobaczyć JAK Saul pozna pana Gusa :)

Wyjaśnianie wątków jest ok, ale ja też chcę więcej zakręconych klientów jak koleś od kibla czy gościu od zakładania państwa.

ocenił(a) serial na 10
rozkminator

Saul nigdy nie poznał Gusa przed Walterem i Jesse :)
Jak dobrze pamiętam mówi słowa "znam kogoś kto zna kogoś"
Chodziło mu wtedy o Mike'a który zna Gusa.

ocenił(a) serial na 8
anonimpl94

Mógł to też być zwyczajny eufemizm ;) Ja mam wrażenie że się znali. Najpewniej przez Mike'a, a może Tuco - który w końcu przez jakiś czas był szychą okolicy...? się zobaczy się ;)

ocenił(a) serial na 10
anonimpl94

Saul też nic nie wiedział o przeszłości Mika, co jednak nie przeszkodziło scenarzystom jej nam zaprezentować. Po ostatnim odcinku jestem przekonany, że Mike będzie równoprawnym bohaterem tego serialu. A przecież Mike musi poznać Gustavo.