Zastanawiam się co robi w tej chwili (odcinek 6 BCS) Gustavo. Czy już prowadzi narkotykowo-kurczakowy biznes? Czy jego partner jeszcze żyje? Co robi starszy Salamanca (czy już jeździ na wózku i jak do tego doszło?).
Ciekawe czy autorzy serialu odpowiedzą na pytania dotyczące tych postaci, a których nie wyjaśniono w BB (na przykład: co w Chile robił Gustavo, co było za fotografią, która znalazła się w magazynie policyjnym?).
Mike jeszcze nie pracuje dla Gustavo, więc na pewno dowiemy się jak doszło do spotkania tych postaci i jaką rolę odegrał w tym Saul.
Ostatni odcinek daje nadzieję, że akcja BCS pójdzie właśnie w kierunku wyjaśniania niejasnych wątków i spraw z BB. Ja w każdym razie mam taką nadzieję. Bo naprawdę niewiele mnie obchodzą problemy zdrowotne i biznesowe Chucka.
Podczas wydarzeń z BB Gus prowadzi biznes już dobre 15-20 lat więc partner na pewno już nie żyje.
Co do reszty sam jestem ciekaw
Masz oczywiście rację - zmyliło mnie to, że szef kartelu i jego ludzie prawie się przez te lata fizycznie nie zmienili :-)
Fakt mnie też ostatni odcinek uświadomił że na bank zobaczymy Gus'a na ekranie. Ale widząc jak zakręconymi torami podążają scenariusze V &G, to nie mogę się doczekać żeby zobaczyć JAK Saul pozna pana Gusa :)
Wyjaśnianie wątków jest ok, ale ja też chcę więcej zakręconych klientów jak koleś od kibla czy gościu od zakładania państwa.
Saul nigdy nie poznał Gusa przed Walterem i Jesse :)
Jak dobrze pamiętam mówi słowa "znam kogoś kto zna kogoś"
Chodziło mu wtedy o Mike'a który zna Gusa.
Mógł to też być zwyczajny eufemizm ;) Ja mam wrażenie że się znali. Najpewniej przez Mike'a, a może Tuco - który w końcu przez jakiś czas był szychą okolicy...? się zobaczy się ;)