PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87037
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Warto wrócić?

ocenił(a) serial na 7

Jak w tytule. Pamiętam że serial miał swoje momenty (odnalezienie pieniędzy przez Saula, udawanie choroby jego brata, wątek Mike'a) ale generalnie był... no nudny. I w porównaniu do BB traktował widza jak idiotę (zwłaszcza finał i rzucenie widzowi prosto w mordę motywu z sygnetem, przyjaźnią etc, moja głębsza analiza tego była w opiniach o finałowym odcinku sezonu pierwszego).

Pamiętam też że bardzo fajnie bawiłem się z wami, na tym forum to punktując, oceniając odcinki i wspólnie wyczekiwać premier. Ale czy jest do czego wracać? Czy zawiązała sie jakakolwiek głębsza intryga? Cze Saul to nadal chłopek-roztropek z problemami egzystencjonalnymi robiący drobne wały i od czasu do czasu zakąszając żartem?

Więc jak zmiany, o ile jakieś nastąpiły? Na lepsze? Na gorsze?

ocenił(a) serial na 8
Bohnart

Jest w gruncie rzeczy tak samo. Jeśli cię nudziło, to raczej się nie nawrócisz. Ale też jest kilka wybitnych akcji, więc jeśli uważasz, że dla takich fragmentów warto się przemęczyć, to oglądaj.

ocenił(a) serial na 7
rozkminator

Dzięki, sprawdzę kilka pierwszych odcinków (2-3) i zobaczymy jak mi podejdą. A jak w nich te wybitne akcje złapią mnie za serce to może i cały sezon przelecę.

Jeszcze raz, dzięki.