Skoro akcja BCS rozgrywa się 6 lat (?) przed BB, to jakim cudem wnuczka Mike'a jest w tym samym wieku co w BB? Przecież w takim wypadku nie powinno być jej jeszcze na świecie/miałaby roczek. Chyba że popaprała mi się chronologia wydarzeń... Ktoś mnie oświeci?
Czyja więc?.. Oficjalna wiki mówi
He was married once and had a son named Matt Ehrmantraut (who was also a cop and was killed by two of his coworkers), who later produced his granddaughter, Kaylee Ehrmantraut (the latter of whom he's shown to share a strong bond with). His spouse has neither appeared nor been mentioned.
więc może faktycznie przeoczenie scenarzystów?
Vince Gilligan przeoczył coś takiego? Trudno uwierzyć, musi być jakieś normalne wyjaśnienie.
Z tego co słyszałem, to Better Call Saul nie ma się dziać tylko przed BrBa, ale też w trakcie i po. Mieli tak czasowo skakać
No tak, ale przygody Saula, które oglądaliśmy do tej pory są umiejscowione przed BB, a wydarzenia z ostatniego odcinka były z okresu zanim Mike poznał Saula, a więc jeszcze wcześniej.
Przecież już w pierwszym odcinku była akcja "po" BrBa jak Saul oglądał swoje stare reklamy na taśmach.
W s05e02 Hank mówi, że wnuczka Mike'a ma 10 lat. Jest to mniej więcej rok po rozpoczęciu akcji BB (bo jeszcze przed 51 urodzinami Walta), czyli dodając 6 lat, o których piszesz, w BSC mogła mieć 3 lata z hakiem. Może nie mogli znaleźć podobnego dziecka do oryginalnej Kaylee w tym wieku...
Moja hipoteza jest taka że
6 lat wcześniej to akcje ze ślizgaczem Jimmym (wiezienie, zegarki itd.) czyli te urywki czasem pokazywane jeszcze niewyjaśnione. Natomiast to co się teraz dzieje(poznanie Mike, kombinowanie jak zarobić spory hajs itd.) to wydarzenia rok-dwa przed Breaking Bad czyli mała miałaby tak 7-8 lat, ale to moje luźne gdybanie.
Też tego nie czaję i jedyne sensowne wytłumaczenie jakie widzę, to, to że scena z 6 odcinka, to futurospekcja umiejscowiona w czasie w którym rozgrywa się BB.
Akcja dzieje się około 5-6 lat przed rozpoczęciem Breaking Bad, gdzie Kaylee ma 10 lat. Tutaj przewidywany wiek dziewczynki to około 4-5 lat. Dziewczynka ma pewnie ciut więcej; zauważcie, że gra cztero/pięciolatkę właśnie, mimo że jest ciut starsza.
Żadnego babola tu nie widzę.