PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87037
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Seriously? Po dwóch sezonach ktoś uradził, żeby to zupełnie bez potrzeby spolszczyć, czy to jakaś automatyczna translacja na filmwebie?

regularkate

Na Netflixie jest pod tym tytułem, więc...

ocenił(a) serial na 8
regularkate

Pewnie dlatego, że AMC się pojawiło w Polsce.

ocenił(a) serial na 9
regularkate

Czepianie się polskich tłumaczeń zagranicznych tytułów jeszcze nie wyszło z mody?

ocenił(a) serial na 10
Arczi93

Niestety nie, tak samo jak durne tłumaczenia zagranicznych tytułów. Dla każdej akcji jest reakcja.

ocenił(a) serial na 9
Arczi93

J.w.
Czepiłam się nie sposobu, a samego faktu tłumaczenia. Po prostu dziwnie to dla mnie wygląda - przez dwa sezony BCS funkcjonowało pod oryginalnym tytułem i przyzwyczaiłam się do tego, zresztą, tytuł wzięty prosto ze scenariusza BB i z samego tekstu Saula robił całą robotę. Jednak wyjaśnienie powyżej dot. Netflixa i AMC jest w pewien sposób logiczne. Dalej jednak będę sądzić, że 'Zadzwoń do Saula' brzmi głupio i durnie, nawet w obliczu faktu, że lepiej się tego przetłumaczyć faktycznie nie dało.

regularkate

Dla mnie tłumaczenie jest w porządku, przy takim tytule nie ma co kombinować

ocenił(a) serial na 9
unsympatisch

Pewnie, że w porządku - lecz po prostu niepotrzebne.

ocenił(a) serial na 9
regularkate

Powinniśmy się cieszyć, że jakiś geniusz nie pierdzielnął czegoś w stylu: "Adwokat gangsterów", "Saul adwokat", albo" Saul na wariackich papierach" itp. Sam nie wiem co można by przewidywać za bzdetne tłumaczenie...

ocenił(a) serial na 7
unsympatisch

Pytanie - po co w ogóle go tłumaczyć? "Breaking Bad" przez cały czas widniało i widnieje jako "Breaking Bad", a nie "Złamane zło", czy coś w tym stylu. Nie mogli zrobić tego samego z jego spin-offem?