Czy tylko mi ten śnieg wydaje się cholernie sztuczny? Dodatkowo po drzewach widać że to nie zima... Czy oni serio to nakręcili po prostu w Albuquerque i sypnęli sztucznym śniegiem?
Mi nawet bardziej chodzi o efekt szarości w tle. On wprowadza człowiekowi do świadomości, ze to co się dzieje - działo się kiedyś. A to się dzieje przecież po Better Call Saul i Breaking Bad…. Kompletnie nie rozumiem tego zamysłu.
No właśnie, zastanawiam się jaki sens byłby w sztucznym naśnieżaniu wielkich przestrzeni i kręceniu tego w lato?
Dokładnie to samo pomyślałam, Sztuczny śnieg i drzewa z liśćmi. Dziwne to, ale może to jakieś nawiązanie do ostatnich miesięcy Waltera z BB, który też wylądował zimą w Nebrasce,
Inna sprawa, że nurtuje mnie wybór samej Nebraski na miejsce "zesłania"- nie wiem, czy to jakieś takie symboliczne Podlasie amerykańskiej popkultury, czy celowy wybór. W 6 sezonie "Dextera" 7 odcinek nosi tytuł "Nebraska" i jest bardzo nietypowy- Dexter wyjeżdża ze swojej Florydy i zachowuje się bardzo nie-dexterowo
.