Zadzwoń do Saula: Sezon 6 Zadzwoń do Saula sezon 6, odcinek 11
odcinek Zadzwoń do Saula (2015-2022)

Zadzwoń do Saula | Breaking Bad

57m
8,1 978  ocen
8,1 10 1 978
Zadzwoń do Saula
powrót do forum s6e11

Świetny odcinek, ale..

użytkownik usunięty

Kurczę, mam jakieś nieodparte wrażenie po obejrzeniu tego odcinka, że Gene jednak nie skończy dobrze. Czy on chce zostać złapany? W budce telefonicznej rozmawiał prawdopodbnie z Kim i ona już chyba nie chce mieć z nim najmniejszego do czynienia.. Zakończenie w ramach ponownego połączenia Jimmy'ego i Kim oddala się coraz bardziej. Jakoś mi szkoda tego Gene'a, a twórcy chcą jeszcze na siłę wymusić na widzu, że Gene jest ''zły'' (skok na gościa, który jest chory na raka) i żeby nie było nam żal ostatecznie Jimmy'ego, że finalnie go złapią służby albo i walnie na jakiś zawał. Eh, mam mieszane odczucia co do tego odcinka i wszystko zmierza w złym kierunku, jeżeli chodzi o zakończenie, jeżeli komuś zależy na tym, aby Jimmy jakoś się z tego jeszcze ''wykaraskał'' i ''pojednał się'' z Kim.. Eh..

ocenił(a) serial na 8

A ta rozmowa z Kim to nie była na poczatku jego zmiany tożsamości? W sumie nie wiemy ile był Genem. Czy może wiemy? Więc te wydarzenia z ostatniego odcinka poza pierwsza rozmowa mogą dziać się sporo później wiec rozmowa z Kim nie miała by raczej nic do rzeczy

użytkownik usunięty
Boogeyman_filmweb

no, ale rozmawiał z nią w budce telefonicznej przecież chyba, a wydarzenia później nie przyspieszają jakoś znacznie, są ciągłe, kiedy jest Gene'm

Boogeyman_filmweb

Wszystkie wyderzenia w Nebrasce - czarno białe, są chronologiczne wzgledem siebie i dzieją się tuż po BB - byla mowa w odcinku o ugodzie Skyler White i znalezionym samochodzie Pinkmana

ocenił(a) serial na 10
gnosek

Dokladnie. Nie chce , aby byla to ostatnia rozowa / „ spotkanie „ z Kim, ale na to wyglada:-( Saul staje sie definitywnie Heisenbergiem i stad tytul odcinka Breaking Bad. Pierwszy raz pomyslalam, ze zadluzyl na wiezienie. Czy tak bedzie? Czy jakas role odegra w tym starsza pani, grana przez Catol Burbett?
Saul w rekach policji jest dla mnie zbyt slabym zakonczeniem. A moze zniknie, moze zadzieje sie MAGIC?:-)

użytkownik usunięty
Donarek

Nie staje się Heisenbergiem. Saul moim zdaniem to człowiek, który wszędzie zwącha interes i ma piekielną łatwość do zrobienia ''easy money''. Ja uparcie dalej uważam, że on nie zasłużył na zakończenie typu śmierć lub ujęcie przez służby, ale wszystko zmierza w tym kierunku. Jeżeli to zrobią twórcy po ponad 2 latach oczekiwania na zwieńczenie tego serialu i domknięcie wszystkich wątków z Breaking Bad to będę bardzo, ale to bardzo zawiedziony jako widz, no ale cóż ;))

Mam takie same odczucia. Wydźwięk całej postaci Jimmiego McGila i jego przemiany w Goodmana nijak pasuje mi tu do kolejnej tranformacji w ultra Heisenberga. Jestem wielkim fanem pierwowzoru i jak dotąd bardzo podobał mi się BCS ale mam wielkie obawy w którą stronę zmierza finalnie..

użytkownik usunięty
ThomasPPL

Dokładnie.. Będzie to potężne spłycenie tego serialu finalnie

ocenił(a) serial na 9

Właśnie jakieś cukierkowe zakończenie z happy endem byłoby złe. Gene jest zły. Oczywiście nie tak bardzo jak Walter. Mnóstwo uciekinierów wpada, bo wracają do swoich starych przyzwyczajeń. To realistyczny scenariusz i żadne magic nie byłoby na miejscu.

użytkownik usunięty
kewlak

Gene nie zabił nikogo jeszcze bezpośrednio, ale być może gościu, co bierze tabletki na raka umrze i to będzie jego pierwsza bezpośrednia ofiara. Zobaczymy, nikt nie mówi o happy endzie dla Jimmy'ego, ale podtrzymuje to, że jego śmierć lub trafienie za kratki byłoby słabym zakończeniem. Jesse zabijał, a uciekł ostatecznie, także moim zdaniem to będzie nieliniowe zakończenie

ocenił(a) serial na 10

Wg mnie Gene, po jakimś incydencie z gościem do którego domu się włamał (jest jeszcze kwestia podejrzliwej matki Jeff'a, może ona też go zdemaskuje), a także po ustaleniu na czym ostatecznie stoi z Kim (raczej niż pozytywnego), on finalnie popełni samobójstwo tak jak Chuck. Być może przewidywalne, ale poniekąd mam wrażenie, że ładnie by się to związało z wydarzeniami z przeszłości. Chuckowi też się wszystko zawaliło...

Nie wiem, może tylko ja mam takie wrażenie, ale na przestrzeni wszystkich epizodów z Gene'm (również w poprzednich sezonach) widzieliśmy gościa, który po prostu nie widzi już sensu w życiu. Zmarnowany, smutny, wspominający przeszłość (dawne reklamy Saula na VHSie) i nie widzący niczego dobrego w przyszłości. Obecne pranki z wykorzystaniem Jeff'a to już chyba takie ostatnie podrygi dawnego Saula, a teraz wszystko już ostatecznie mu się zawali i nie znajdzie innego wyjścia.

friutfulmonk58

Mama Jeffa dostała komputer z dostępem do internetu, może w tym małym punkcie serialu coś się kryje, natknie się na reklamę Saula/ cokolwiek ( choć chyba nie kręcił nic z kotami ;) ) i poskłada to wszystko

użytkownik usunięty
friutfulmonk58

Być może i będzie samobójstwo..