PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111524}

Zaklęte serce

Mariana de la noche
2003 - 2004
7,2 625  ocen
7,2 10 1 625
Zaklęte serce
powrót do forum serialu Zaklęte serce

Kocham go

ocenił(a) serial na 10

Uwielbiam tą telenowelę - moja ulubiona! Niesamowita historia :) Najlepsze postacie to Mariana i Atilio :)

ocenił(a) serial na 10

Tak widziałam te akcje dobre xd jestem na 77 odcinku i w sumie Rosaura zaczęła mnie wkurzać, tylko kasa i kasa. Żal mi Vaneski, że ta matka taka porąbana, po prostu zwariowała z wyrzutów sumienia.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Rosaura wszystko robiła aby mieć luksusy ,masz racje dla niej tylko kasa ważniejsza ,wiesz zaczekaj prawie do finału a zobaczysz co z nią się stanie nie ta sama Rosaura ,wyrzuty sumienia ją będą powoli niszczyć ,nawet pieniądze jej nie zainteresują/ Wlaśnie Vanessa ma pecha ,że ma taką matkę

ocenił(a) serial na 10

O to miłe zaskoczenie, myślałam, że Rosaura do końca taka będzie.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

A widzisz szkoda ,że napisałam wtedy gdybyś sama zobaczyła bardziej byś zaskoczona była ,a tak już nie ...Już więcej nie napiszę co będzie się działo ,ok.:)

ocenił(a) serial na 10

A tam, nie przejmuj się, byłam właśnie ciekawa co z nią będzie :D

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

A to fajnie ,że Tobie to nie przeszkodziło;)
A jak podoba Ci się para Gustavo i Cynthia?

ocenił(a) serial na 10

W sumie nie podoba mi się ta parka, nie pasują do siebie w ogóle ani pod względem wyglądu ani charakteru. A Ty jak myślisz?

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Myślę tak samo . Gustavo jest zbyt nudny i poukładany Cynthia to typowa kobieta zakupów ,luksusu ,imprezowania. Masz racje nawet z wyglądem do siebie nie pasują .Lepszą partnerką była by Carmen ,z plaży

ocenił(a) serial na 10

tak Carmen lepiej by pasowała.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Nie denerwuje Cię stękanie Gucia ,bo mnie bardzo irytowało)
Rogelio Pewnie już szaleje . Jeteś na tym odcinku w którym dowiedział się kto jest ojcem dziecka Pauli ,czy jeszcze nie/

ocenił(a) serial na 10

tak denerwuje w ogóle ma głos jak jakiś dziadek. teraz będę oglądać 88 odcinek Rogelio jeszcze nie wie, że to właśnie ten Gustavo xd ale za to już po seksie z Vaneską hahaha padłam xd
dobrze, że uśmiercili Davida, tylko mnie wkurzał.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Ha ,ha ,ha ,ha :) dobre rzeczywiście głos jak dziadek, .) Jak Rogelio się dowie będzie wtedy akcja zobaczysz będzie się działo ).
Jasna Dvid był szują ,fałszywy drań , szkodził z Brunem w interesach Rogelio . A ten Bruno ma nie jedno za uszami ,taki niby poukładany miły adwokacina a ile przestępstw ma za sobą ,oczywiście ma od tego człowieka od brudnej roboty ,ale sam zleca/ Też nie znosiłam Davida nawet ten aktor taki trochę sztywny i ma koński uśmiech .

ocenił(a) serial na 10

:D Coś mi w jego głosie od początku nie pasowało i teraz wiem co xd ^ ^ A Ten aktor co grał Davida to chyba właśnie miał być taki sztywny i nudny, dlatego Cynthii się nie podobał.
Niie mogę się doczekać, jak Rogelio się dowie o wszystkim xd
Bruno to taka cicha woda, tacy są najgorsi ^ ^

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Bruno ,zawsze za plecami coś knuje ,no cóż najpierw nagadał plotów Pauli ,że Rogelio i jego rodzina go oszukała odbierając ziemie, potem podłożył świnie Rogeliowi , oraz problemy z clenbuterolem ,wogule tych grzeszków ma na swym końcie sporo/
Dawid kolejna szuja w tej telce ,ale długo nie zabawił /

ocenił(a) serial na 10

Racja.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Wiesz ,że w jednym odcinku będzie śpiewała Ana Brenda w tle ,piosenkę ( No puedo amar ) ,oraz póżniej ale Paula dla Rogelio troszkę pózniej

ocenił(a) serial na 10

Ooo fajna ciekawostka :)

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Chyba już nie długo powinna lecieć ta piosenka którą śpiewała Breco
Oglądam od nowa Zaklęte serce wczoraj zaczęłam ,mam za sobą 6 odcinków

ocenił(a) serial na 10

O to super :D Ja też się zastanawiam czy obejrzeć jeszcze raz w całości, a nie tylko ulubione sceny :D
Lubię w tym 6 odcinku jak Atilio wspomina Elisę, i porównuje Marianę do niej.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Właśnie ,dziś oglądałam odcinek w którym Atylio właśnie wspominał Elise ,a na końcu odcinka na mszy za Eladio, Atylio i Ignacio zamienili się spojrzenami ,he nawet nie domyśleli się ,że to siebie nawzajem szukają i chcą zniszczyć )
Świetnie byłoby gdybyś obejrzała ja mam za sobą 6 odcinków ,w sumie wczoraj odpaliłam więcej odcinków, dziś tylko 1

ocenił(a) serial na 10

No to było świetnie :D Od razu się nie lubili, a nawet nie wiedzieli dlaczego xd Obejrzę niebawem, może już dziś zacznę :D To dla mnie najlepszy film w całym Wszechświecie :D
Teraz będę oglądac odc 91 Zakazanego Uczucia, dzieje się dzieje xd Rogelio jak się dowiedział o tym, że Gustavo to narzeczony Pauli to myślałam, że wścieklizny dostał :D ale śmiałam się strasznie jak się zaczęli bić xd Żal mi było Rogelia, ale za to, że się przespał z Vanessą to można powiedzieć, że są z Paulą kwita... chociaż z drugiej strony trzymanie swojego lowelasa pod dachem męża...karygodne, powinna od razu mu powiedzieć prawdę.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Pewnie telka świetna i interesująca w rzadnej telce nie było tyle tajemnic co w Zaklętym sercu ..Wiesz najbardziej podobało mi się to ,że Maria Lola przychodziła do domu Atylio i mówiła o tajemnicach ,związanych z Elisą ,biedak Atylio bał się ,że ta coś wypapla,jego córką ,Cumache chciał się jej pozbyć ale Atylio bał się klątwy/

Masz racje Paula powinna wyznać prawde o Gustku , Rogelio wtedy szalał ,pierwszą wiadomością było ,że jego ,żona jest wciąży z innym facetem ,ale Rogelio szlachetnie uznał dziecko ,pamiętam mine Vaneski jak Rogelio oświadczył wszystkim domwnikom ,że narodzi się nowy dziedzic ,no ale potem było gorzej jak Rogelio dowiedział się kto jest ojcem

ocenił(a) serial na 10

Masz rację, w Zaklętym Sercu było mnóstwo tajemnic, na szczęście wszystkie wyszły na jaw :) Tak, na tych scenach kiedy Maria Lola przychodziła na hacjendę to się śmiałam jak nie wiem i ten strach Atilia, że może zaraz powie coś ważnego np. że jest matką Chachi albo że to on zabił Elisę :D i Cumache jak się znęcał nad nią to było bardzo śmieszne xd tzn wiem, że nie powinno mnie to śmieszyć, ale te jej teksty xd np'' sto lat więzienia dla Atilia, dwieście dla Cumache '' hahaha :D Ale Atilio nie do końca dotrzymał słowa Elisie.
Noo to był szok dla Rogelia, że to ten Gustavo i faktycznie z początku chciał dziecko wychować jak swoje. Teraz jestem na 96 odcinku, normalnie szok, że Rogelio sprowadził Vaneskę do domu i jeszcze się z nią znowu przespał, żal mi było Any Pauli, bo widać, że ona kocha jego a nie Gustava. Niezły numer z Rosaurą normalnie wykrakała sobie chorobę to się nazywa prawo przyciągania. I Gustavo ożenił się z Cynthią normalnie szok niby tak kocha Paulę, a pewno znowu się prześpi z Cynthią tak jak Rogelio z Vaneską, szkoda słów. A tak przy okazji bardzo podoba mi się nowy styl Pauli, te długie spódnice przypomniały mi Mariankę :)

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Dokładnie ,a jeszcze te słowa do Atylio ( umarli nie potrafią mówić ) Normalnie Maria lola była genialna ,a jeszcze najlepszy był śmiech Mari loli jak dokuczała Cumache , mówiąc różne tajemnice ten był na nią taki zły jak diabli ,he najlepsze było to że ciągnął ją za włosy ,nawet jest to w entradzie )

Marianka ma piękną figurę ,wogule cała jest śliczna jej cera jest tak delikatna , włosy ma piękne ,Chachi to nie zbyt zgrabna Widziałaś jakie szerokie ma biodra ,dla mnie śmieszne było to , jak beczała ,że Mariana ma ładne sukienki od niej chociarz i tak ich nie nosi,oczywiście Marianka dała jej te ubrania ,no ale przecierz czy ta by się zmieściła w takie wąskie ciuchy Marianki ,wątpie ,chyba ,że po przeróbce/'
Pewnie ,że się prześpi Gustek z Cyntią dalej nie napiszę ,pewnie sama się domyślisz co z tej nocy ( niby) będzie , przyjecie ślubne bedzie najgorsze dla Cynthi ,nie wiem czy już obejrzałaś ,a jeszcze ta tajemnica o pochodzeniu Cynthi ,szok ! normalnie dla niej , /
Tak śliczne ma spódnice Paula właśnie tak jak Marianka ,fajnie się ubieraja w Meksyku na haciendzie tak piękinie i kolorowo ,mają styl.

ocenił(a) serial na 10

Noo Maria Lola miała najlepsze teksty ''zamknij się! nie żyjesz umarli nie mówią'' ten jej ten głosu i śmiech ^ ^ na pewno aktorzy mieli trudności w kręceniu tych scen, bo pewnie nie mogli wytrzymać ze śmiechu :D Tak w entradzie jest i zawsze zawsze się z tego śmieję xd
Marianka jest dla mnie najpiękniejsza :) Chachi jest bardzo ładna, tylko właśnie te biodra ma takie troche szersze. Za to dla mnie było dziwne, że w ogóle chciała ubrania Mariany, skoro one miały zupełnie inny gust - Chachi lubiła się ubierać wyzywająco, a Mariana skromnie. Poza tym na pewno by na nią nie pasowały, jest też niższa od Mariany.
Zakazane uczucie skończyłam na 98 na razie, Paula się upiera, że powiedziała Gustavo, że kocha Rogelia tylko dlatego, żeby nie zabił Gustava, ale przecież on jej powiedział, że nic mu nie zrobi xd ta to tez kręci i mataczy xd
O fajnie, Cynthia będzie chciała go w dziecko wrobić :D Jeszcze nie widziałam tego przyjęcia. A matką Cynthii pewnie jest Maria? Bo wspominała Pauli, że miała córkę.
Noo bardzo podobaja mi sie takie długie spódnice, kupię jak znajdę jakąś fajną :D
Wielke boom to znaczy co??

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Napewno mam napisać ? bo to będzie spojlerowanie /

Tak masz racje matką Cynthi jest Maria ,Wiesz tak ponirzała Anę ,że pochodzi z biednej rodziny a sama ma matkę służącą ,co za cios dla wrednej Cynthi ,ale ja się jej nie żałuje ona jest poprostu nieznośna i pyszna ,wogule nie zasługuje na taką dobrą matkę)
Tak będzie chciała wrobić Gustavo w dziecko ,ale się na pewno domyślasz kto tak naprawdę będzie ojcem :)
A Margarito nadal jest w domu dziecka ? prawda Nie wiem czy dobrze pamiętam ale on chyba wróci wtedy gdy będzie przyjęcie weselne zadziornej Cynhi

ocenił(a) serial na 10

tak napisz :)
Jestem na 102 odcinku, Cynthia faktycznie miała okropne wesele ;/ ale miała piękną sukienkę, ślicznie wyglądała :)
Żal mi Marii, że Cynthia tak zareagowała ;/ A ten cham ojciec Rogelia ją po prostu zgwałcił ;/ i podziwiam ją, że dla córki wróciła do tego domu. No tak, Cynthia śmiała się z Pauli i Margarita ( Margarito właśnie wrócił akurat jak się przyjęcie zaczęło) a sama jest bękartem, co oczywiście jej winą nie jest.
Myślałam, że Cynthia będzie udawać ciążę, a tu jednak nie :D Czy Efrain dowie się kiedyś, że zostanie tatusiem?
Ciesze się, że Ulises czy jak mu tam dowiedział się, że żonka go zdradza xd

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Dobrze ,jak już pisałam nadejdą piękne odcinki Ana Paula odwzajemni uczucia Rogelio .pewnie już oglądasz albo będziesz oglądala ten odcineki .Oczywiscie Rogelio będzie chciał się z ooperować dla Any Pauli aby mógł na własnych nogach pujść z nią do ołtarza ,wyjadą z Paulą do stolicy aby doszło do operacj ,oczywiscie opreacja będzie trudna i się uda ale ktoś zkomplikuje wszystko ,ten Ktoś będzie podła szuja i łajdak Bruno wstrzyknie jakieś lekarstwo do kroplówki Rogelio co będzie miało powarzne komplikacje Rogelio ledwo ujdzie z życiem i oczywiście operacja która przebiegła dobrze będzie miała złe skutki i się nie uda . i gdy wróci na hacjende tam stanie się dawnym Rogeliem Monterem odwoła ślub i będzie nie znośny )
Pewnie za dużo Ci napisałam?

ocenił(a) serial na 10

No co Ty przecież właśnie o to Cie prosiłam :) A to menda z tego Bruna nie cierpię go teraz naprawdę! Ale czułam, że Rogelio nie odzyska władzy w nogach :(
Ale świetna jest ta telka, mam ogląda ze mną, wciągnęła się :D oczywiście Jorge znała z Zaklętego Serca :D i Rubi też oglądała ze mną więc kojarzyła Rosaure, Daniele itd :D

ocenił(a) serial na 10
AnneBoleyn1536

To Paula się załamie pewnie z powodu odwołania ich ślubu

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Tak ,bardzo ,ale z nią cioteczka Rosaura ,ta dopiero będzie szlochać he ,he ,he / nawet oglądałaś ten moment to ,że Rogelio kazał jej się wynosić ,biedna prosiła aby coś sie wydarzyło aby zostali no i wykrakała ,Paule urządlił wąż.
Aha oglądałam dcinek Zaklętego serca w którym Ignacio oddał swą krew Marianie ,bardzo podoba mi się ta scena jak razem obok siebie lężą patrzą w oczy i dotykają rękąma ,romantyczna scenka ,bardzo mi się podobała ,ale gdyby Atylio się odwrócił i to wszystko zobaczył szału by dostał he ,he he /

ocenił(a) serial na 10

Hahaha wyobrażam sobie :D Tak ten moment widziałam już, śmieszne to było xd
No to była piękna scena, Atilio od razu się odwrocił, bo nie chciał widzieć, jak jakiś facet leży na łóżku jego Marianki i to obok niej xd, ale jakby na nich zerknął to faktycznie szału by dostał xd

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Ależ denerwuje mnie ta chachi nie mogę jej znieść widać ,że to córka wariatki Mari Loli ,choć z drugiej strony Maria Lola by nikogo nie skrzywdziła Chachi to ma chyba coś w sobie z Atylia ha ,ha ,ha )
Marianka była taka blada przed transfuzją ,potem jakich rumieńców dostała od razu lepiej wyglądała ,scena piękna jeszcze te ich spojrzenia plus muzyczka:)

ocenił(a) serial na 10

Noo ta muzyczka jest cudowna :) Tak Chachi też mnie wkurzała nie raz. Ty wiesz, że wystarczyło otworzyć inną przeglądarkę, żeby mieć głos w tych odcinkach na yt xd ale byłam głupia, że też na to wcześniej nie wpadłam :D Chętnie bym te oryginalne odcinki też posciągała :)

ocenił(a) serial na 10

Jak to powiedziała Isabel Chachi przypomina ojca :D Chociaż jest trochę szalona to jednak zupełnie inaczej niż mamusia :D

ocenił(a) serial na 10

A tak Cynthia to sama jest taką żmiją, jak mogla napuścić tego węża na Paule?

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Cynthia jest szalona ,ale jeszcze coś złego zrobi ,Masz racje z tym wężem to przesadziła co winne było jej te nie narodzone dziecko ,ale gdyby nie szybka reakcja Rogelio kto wie co by się stało . Efrain wspólnik swej Cynthi trochę ,żałował to co zrobił tylko Cyntha nie /.

ocenił(a) serial na 10

No ten to chociaż miał wyrrzuty sumienia, nie to co ta wariatka xd

ocenił(a) serial na 10

Myślała, że zabije Paule a tu nici z tego, ale czy będzie znowu chciała się jej pozbyć?

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

To fajnie bo myślałam ,że za dużo tego opisałam :)
Super ,że twoja mama też ogląda ,ale chyba lepiej od początku wtedy lepiej się zrozumie tak jak Ty , oglądasz/ Wiesz dużo o niej ,ale to nic jestem pewna ,że wszystko mamie wyjaśniasz. prawda jest to ,że jest dużo znajomych aktorów ,ja niektórych pierwszy raz widziałam drugi raz w Rubi ,chociarz Robi była pierwsza nagrana/
Tak Rogelio nie odzyska władzy w nogach ,Paula bedzie smuta ,że odwoła ślub ,żal mi ich ,ale Wiesz najpiękniejsze w tym jest to ,że mimo ,że Rogelio nie odzyska władzy mimo ,to Paula nadal będzie chciała za niego wyjść ,to sie nazywa prawdziwa miłość ,bo Vanessa opuściła go w najbardziej najgorszym momencie jego ,życia
Ten trudny okres dla Any Pauli i Rogelio na szczęście nie będzie do końca telki jeszcze będą piękne chwile :)

ocenił(a) serial na 10

Wiesz, ona ze mną ogląda w sumie od początku także jest w temacie. myślałam, że Ci wspominałam, że ogląda ze mną hehe :D Oczywiście kibicuje Rogeliowi i Pauli, tak jak my :D
Tak, wiem że Rubi oglądałaś już po Zakazanym Uczuciu ;) A nawet ostatnio mnie ochota naszła, żeby znowu Rubi obejrzeć xd A tak w ogóle co się stanie z Vaneską?

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Vaneska się zmieni nie będzie taka zła ,przeprosi Paule ,za szystko. Zwróci jej należny majątek i wyjadzie w podróż Pewnie lepiej kibicować Rogeliowi niż nudnemu przesłodzonemu stękającem Guciowi ..

ocenił(a) serial na 10

hehe a z kim się zwiąże? wroci do Estebana?

ocenił(a) serial na 10

Wiadomo, skoro niemal ciagle Ana Paula i Rogelio mieli pod górkę, to chociaż na końcu niech maja sielanke :D

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Tak dobrze ,że Ulises się dowiedział , Jak Macaria romansowała z Efrainem ,raz to mogło się jej zdarzyć ale ona ciągła to dalej ).Fajnie ,że Margarito jest synem Rogelio ,zasługiwał na dom i rodziców ,dobrze ,że nie został w domu dziecka ,Wiesz Rogelio niby taki podły i zły był ,ale widać było ,że kocha te dziecko i nikt po za Marią nie wiedział ,że uratował chłopca przed bydłem i przez to został sparaliżowany ,szlachetnie z jego strony ,prawda :)
Pewnie Efrain sam się zorjentuje ,ze to on jest ojcem ,ale oczywiście Cynthia będzie pewna ,że to dziecko Gustavo /.,
Efrani zrobi badania po narodzinach dziecka Cynthii , gdzie będzie wynik ,ze jest on ojcem /
Dziś znowu oglądałam zaklęte serce jestem przy 16 odcinku

ocenił(a) serial na 10

Tak, postąpił jak mało kto by postąpił ratując Margarita. Pewno miał przeczucie, że chłopiec jest kimś ważnym dla niego, na szczęście wrócił do nich :)
Ale jaja z tym Efrainem :D
o to super ja też zacznę oglądać Zaklęte Serce :D

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Cieszę się ,że zaczniesz oglądać ulubioną telcie :)
Efrain to cwaniak nie można go wykiwać nawet nie dał się przekonać ,ze nie jest ojcem musiał zrobić badania/
Niewiem czy też tak myślisz ,ale ja sądze ,że dopasowali te dziecko do syna Rogelio ,widać nawet podobiedtwo zwłaszcza te same oczy i spojrzenie ,a przecierz nic nie mają ze sobą wspólnego w ,życiu prywatnym

ocenił(a) serial na 10

Tak margarito jest dobrze dobrany :) :)

ocenił(a) serial na 10

Na yt sobie patrzyłam na oryginalne odcinki, bo tam są te sceny które u nas wycięli, ale tylko w paru pierwszych odc mam głos, nie wiem czemu pewno nie mam jakiejs funkcji włączonej ^ ^

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Tak masz racje w orginalnym jest więcej ,nawet była ta scena w którym Marcia miała fantazje erotyczne z Ignaciem ,a w tłumaczonych tego niema ,nie wiem czemu wycięli ,pewnie dlatego aby dać reklamy