Witam szukam dobrego serwera( patch 1.7), najlepiej serwer z zakazem używania : męczennika , ostatniego bastionu i tuby. Dobrze by było jak by to był serwer PL.
A ja, jeśli już jesteśmy na filmowym portalu, to polecam serwerki Goldmembers'ów (zwłaszcza MiniMe - SD-HC).
Dziwie się, że nikt nie wspomniało S.T.A.L.K.E.R LEGION. Chyba najlepszy ping i kiedyś super serwer dzisiaj trochę kuleje przez niedouczonych adminów ale jeśli niektórych z nich nie ma to nadal wymiata.
Od razu chcę przedstawić poruszony problem w wielu zdaniach :P
Wszystkie zasady są logiczne i usuwają noobków z martyrami, lastB, minami itp. itd.. Trochę nie rozumiem, czemu można mieć C4 ale to już nie ważne. Głównym problem jaki zawsze się pojawia to określenie co to znaczy, że ktoś kampi. Wszyscy mówią, że się nie kampią i oskarżają innych. Niestety admini, modzi itp. wyrzucają tylko swoich przeciwników co jest absurdem. W ogóle powinna być zasada mod gra to nie posiada władzy. Jednak to nie jest najgorsze. Mianowicie panowie z -SL- żądają od wszystkich braku myślenia i non-stop biegania jakby to był maraton w tempie sprinterskim. Nie potrafią zrozumieć, że czasami trzeba przeładować a dobre staty to takie gdzie masz dobry stosunek zabitych do śmierci i nie chcemy zginąć na środku ulicy bez amunicji w magazynku.
Ponieważ często się zdarza, że ja lub mój kolega, nie ukrywając, jesteśmy najlepsi na serwerze albo przynajmniej w pierwszej trójce lub czwórce, ogólnie ścisła czołówka. To często zabijamy ludzi z -SL- a, że głupi nie jesteśmy i wiemy jak nie zginąć to ustawiamy się w pewnych miejscach za przeszkodą czekamy z 5 sekund i ruszamy dalej. Równie często zdarza się, że biegnie kupa przeciwników, widać na UAV, to potrafimy łącznie zostać ze 10-15 sekund w jednym miejscu, oddać parę dobrych strzałów i przeżyć. Admini jednak podpierając się regulaminem zarzucają nam kamperstwo ponieważ przez te 15 sekund potrafią dwa razy biec jak świnie na rzeź i giną jak na bohaterów przystało. Nie potrafią zrozumieć, że FPS a przede wszystkim CoD nie opiera się tylko na bieganiu i strzelaniu ale też na myśleniu, przeładowywaniu, rzucaniu granatów i kroczeniu w kucki. Za te ostatnie dwa czyny nie raz mnie zbanowali. Raz jak pod ostrzałem dobiegłem do przeszkody a potem zza niej rzuciłem bez zwłoki trzy granaty. Innym czasem kick był za to, że w czasie kiedy rzucali we mnie jak Rambo amunicją to nie wstałem z kucków a po prostu poczekałem aż skończą im się naboje w magazynku a potem ich zabiłem. Za przeczekanie oślepienia też potrafią wyrzucić.
Tak czy siak polecam z całego serca mimo, że regulamin nic nie mówi o ciągłym bieganiu a interpretacja adminów zostałaby podważona przez każdego człowieka, który w życiu przynajmniej raz zetknął się z prawem. Radzę jednak uważać na G4MERA (giemera), który używając mikrofonu jawnie łamie przepisy bronione przez samego siebie klnąc nam w słuchawkach.