PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=691547}
8,0 6,4 tys. ocen
8,0 10 1 6378
Diablo III: Reaper of Souls
powrót do forum gry Diablo III: Reaper of Souls

Postanowiłem założyć temat główny nadchodzącego dodatku. Możecie się tutaj
wypowiadać, dzielić swoimi wrażeniami oraz wątpliwościami.

Osobiście bardzo ucieszyłem się na wieść o dodatku. Diablo 3 kupiłem chyba bardziej ze
względu na fabułę niż na samą rozgrywkę. Trzeba przyznać, że już od Diablo 2 cinematici
były piękne i pomysłowe. Nie ukrywajny, że Blizzard ma głowę do cinematiców a fabuła, jak
na grę klei się całkiem sensownie. Średnio podoba mi się pomysł na nową klasę gdyż
mamy już coś podobnego, Monka. Jest tu dużo powiązań z innymi klasami więc moim
zdaniem lepszym rozwiązaniem byłby jakiś Druid, dość uniwersalna klasa a i gracz mógłby
sobie wybrać ścieżkę jego rozwoju. Niepokoi mnie tylko to co zwykle - po premierze wszyscy
przestaną odchodzić od PC, przejdą to w 10 godzin aby poznać świat i fabułę, kolejny
poziom trudności przejdą już może na multiplayerze aż w końcu im się znudzi.

Ale cóż, czekajmy na dalsze wieści!

mejki

To prawda cinematici mają świetne, mogliby stworzyć film nadający się do kina, napewno bym poszedł.
Co do samego dodatku strasznie się zawiodłem JUŻ, a jeszcze nie wyszedł. Mianowicie tym, że ma się pojawić tylko jedna klasa. Świadczy to o tym ,że dodatek powinien nazywać się Diablo 3 Raper of Wallets , firma chce poprostu zarobić na fanach Diablo.
Osobiście uważam ,że ten tzw dodatek powinien być darmowym patchem. Nie chcę wydawać kolejnego 200 zł za , tym razem, 3h? rozrywki

ocenił(a) grę na 9
sadekjunior

Dokładnie to samo pomyślałem. 2-3 klasy to byłoby coś. Tak swoją drogą, wprawdzie już mamy klasę z przywołańcami, ale jako, że dodatek nawiązuje do nieco mniej piekielnych klimatów, dodając tego paladyna, to aż prosi się moim zdaniem o nowego nekromantę.

Voytash89

Myślę ,że dodają tylko 1 klasę ze względu na to ,że Blizzard ma w planach więcej dodatków.
Kiedyś trafiłem na ten ręcznie robiony trailer, przez typa który miał własną wizję dodatku ( http://www.youtube.com/watch?v=3HDMWP43ycE ).
Myślę Voytash ,że mogłaby się tobie ta wizja spodobać , mi osobiście jak najbardziej pasuje

ocenił(a) grę na 10
sadekjunior

z tego co wiem (gdzieś to kiedyś czytałem) Blizz planuje tylko 2 dodatki do Diablo III... ciekawe czy w następnym też zobaczymy tylko 1 klasę.. to razem będzie 2.. trochę mało

ocenił(a) grę na 8
mejki

Wydanie tego patcha w formie płatnego "dodatku" to czyste sqrwysyństwo ze strony blizarda. Wkleję więc tu swoją wypowiedź z oficjalnego forum diablo jakie tam umieściłem, i za które zostałem zbanowany (!):
Wy jeszcze tego nie wiecie, ale w ramach przeprosin za dawanie dupy przez ostatni rok, Blizzard wyda ten dodatek oczywiście ZA DARMO!
Chyba nie myśleliście, że za coś takiego będą chcieli mieć zapłacone...?
Przecież Blizzard to nie jakieś bezwstydne pazerne ku*wy - to ludzie HONORU! Po prostu chcą zadośćuczynić tym, którzy im ślepo zaufali i zrekompensować "małe rozczarowania". Przecież to logiczne :-)
Zobaczycie - 2014 i "Diablo III: Reaper of Souls" pierwszym i najlepszym (może i nie ostatnim nawet) darmowym dodatkiem w historii DIABLO! Wspomnicie jeszcze moje słowa!
Parę godzin po tym pościku, moje konto na forum zostało zbanowane permanentnie :)
Sami chyba przyznacie, że wołanie kasy za dodanie jednego pamperka, plus jeden akt i parę nowych stworków to szczyt bezczelności... Znając życie ten dodatek pewnie będzie w cenie 79-99PLN, a to już przegięcie moim skromnym zdaniem. I tak - wiem, że Blizard to nie organizacja charytatywna i zarabiać chce, ale, na litość boską: Z CZYM DO LUDZI??!!!!!!

moshimosh

Pięknie powiedziane. <owacje na stojąco>

użytkownik usunięty
moshimosh

Dobrze, że ten Loot 2.0, oraz zdjęcie domu aukcyjnego będzie w formie darmowego patcha, również dla posiadaczy samego Diablo III. Dzięki temu raczej nie kupię dodatku, wiadomo, że cena będzie oscylowała w granicach 100 zł.

ja gram teraz na pst i powiem tylko że ten darmowy patch jest zrobiony tylko i wyłącznie pod Ros jeśli nie kupisz dlc to nie będziesz miał
- poziomu torrment
- stracisz amulet od złotnika
- brak trybu przygody
dla mnie to czyste złodziejstwo Bli$$$$ postawił sprawę jasno kup RoS albo wypie****

użytkownik usunięty
Marcia1246

To przynajmniej podstawka będzie odrobinę przyjemniejsza. Trudno, szkoda, że tak Blizzard się zmienił.

moshimosh

Raczej 139 zł, ale rację przyznać Tobie trzeba. Ostatnia częsc Diablo gównem jest i bezczelnym skokiem na kasę.

mejki

Ja chyba powrócę do trójki, ogólnie czytałem opisy i brzmią genialnie, przykładowo zamknięcie domu aukcyjnego czy większa ilość unikalnych przedmiotów i V akt.

ocenił(a) grę na 10
killerek132

Najlepiej to wrócić do dwójki i cieszyć się "BEZSIECIOWYM" single playerem ;]

ocenił(a) grę na 10
mejki

sądzę, że jeśli będzie się chciało zostać z Diablo 3 na dłużej to zakup dodatku po łatce 2.0.0. będzie koniecznością. dlaczego? łatka 2.0.0. właściwie morduje podstawkę. wprowadza mnóstwo upierdliwych rzeczy, utrudniających rozgrywkę. kuriozalny pomysł z nieskończonymi paragonami i liczeniem levelu dla konta, niejasne obliczanie naszej przeżywalności w postaci toughness, likwidacja obecnego systemu poziomów trudności na rzecz 5 nowych, między którymi przeskok jest zbyt duży (powtórka z wczesnej fazy gry), likwidacja ah, ale czy zamiast tego dają nam kulejący i promujący oszustów i duperów system handlu z D2? nie, proszę państwa, w ogóle zabierają nam handel! możesz się wymieniać itemami tylko w ramach klanu w przeciągu 2h od wydropienia itemu. Tak więc lubiący rozgrywki solowe, a niemający szczęścia do dropu mogą właściwie gierkę rzucić. Wielka rewolucja loot 2.0. budzi skrajne emocje - jedni dropią legendy jak głupi, inni kilka godzin nie widzą ich na oczy. Plusy? wspomniana opcja tworzenia klanów, jednak w ogóle po co one, skoro pvp w tej grze właściwie nie istnieje.

W tej sytuacji zakup dodatku jest koniecznością, mimo, że jest bardzo ubogi. bo zawsze możliwość dropu itemów powyżej levelu 60 (max level 70 dla postaci), masz mistyczkę, która może zniwelować zabranie ah i handlu, ale nie testowalam, bo do bety dostepu nie mam, jednak to fajny pomysl. dodatkowo tryb adventure. i oczywiscie nowy akt (ktory, z filmu athene wyglada ZALOSNIE: wiekszosc to liniowe tunele, jak kanaly z aktu 2, tylko troche bardziej rozbudowane, taki miks kanalow z aktu 2 i powiekszonych serc z aktu 3, nie wiem nawet, czy bedzie jakakolwiek lokacja wielkosci oazy dalgura czy pol niedoli. na dodatek wszystko szaro-bure jak w akcie 3, rozumiem, ze marchia itd. ale caigle te same kolory. bardzo monotonny akt, jak ktos wymiotowal runami w akcie 3 to bedzie powtorka z tego.) oraz nowa klasa (obok mistyczki to chyba najjasniejsza czesc tego dodatku, choc wydaje sie nieco op).

Bylam oredowniczka D3 i bronilam tej gry od poczatku przed hejtem. Teraz sie obawiam, ze Jay Wilson wcale nie byl najwiekszym zlem dla tej gry.

ocenił(a) grę na 9
s_w

Ja tam sobie żadnych spoilerów nie robiłam, a tym bardziej omijam kanał Athene szerokim łukiem bo gościa nie lubię łagodnie mówiąc, ale propos kolorów no to tak trochę ironicznie wychodzi- gdy D3 wychodziło, to ludzie narzekali że zbyt kolorowo, a teraz gdy RoS stara się kolorystycznie być bardziej mroczne, to widać też jest niedobrze :P

ocenił(a) grę na 9
s_w

Ja tam sobie żadnych spoilerów nie robiłam, a tym bardziej omijam kanał Athene szerokim łukiem bo gościa nie lubię łagodnie mówiąc, ale propos kolorów no to tak trochę ironicznie wychodzi- gdy D3 wychodziło, to ludzie narzekali że zbyt kolorowo, a teraz gdy RoS stara się kolorystycznie być bardziej mroczne, to widać też jest niedobrze :P

ocenił(a) grę na 9
mejki

RoS zapowiada się super, w internecie można klucz za 100zł zakupić, nie pamiętam ile LoD kosztował jak wychodził ale chyba w podobnej cenie.Z tego co widzę wprowadził wiele nowości w rozgrywce, i nowa klasa prezentuje się interesująco. Chociaż uważam, że w przeciwieństwie do poprzedniczki, wszystkie klasy w D3 mają "to coś" przez co gra każdą klasą to przyjemność.

nie wiem czy uda mi się na premierę wykupić, możliwe, że ciut później się zaopatrzę w dodatek, ale życzę wszystkim miłej zabawy :)

ocenił(a) grę na 10
mejki

Chyba trochę przegięli z tą ceną :P
120zł za dodatkową klasę i kilka modyfikacji?
Tak czy inaczej kupiłbym tylko dla fabuły bo mnie strasznie intryguje i głównie dlatego kupiłem też D3.
Niestety... aż tak nie dam robić z siebie naiwniaka i ciągnąć ode mnie kasy. Zrobię maślane oczy do jakiegoś znajomego i pożyczę na jeden dzień ;)
Wybacz Blizzardzie, za dużo sobie pozwalasz ;]