Niby banalne pytanie, lecz z perspektywy fabularnej, całkiem kłopotliwe. Jakie postacie, według was, będą grywalne w Mortal Kombat X? W 9 niemal wszyscy bohaterowie zostali zgładzeni, bądź zamienieni w cyborga. Pozostała ich tylko garstka. Pod koniec Story Mode mogliśmy zobaczyć rozmowę Czarnoksiężnika z Shinnokiem i sądzę, że tenże osobnik będzie grywalny i to wokół niego będzie toczył się główny wątek.
Ciekawi mnie także fabuła. Na jaką zdecydują się twórcy? Z tego, co zauważyłem, nie lubią trzymać się w jednej wersji. Czekam na wasze sugestie.
Nowy mortal będzie pewnie podążał za wątkiem mk 4. Shinnok chce zdobyć amulet dzięki któremu będzie wszechpotężny ale Quan Chi go oszuka przy okazji mówiąc prawdę o zniszczeniu wioski scorpiona.
Moje typy
- Scorpion
-Raiden
-Sub-zero
-Quan Chi
-Cassie Cage
- Shinnok
-D'Vorah
-Kotal Kahn
-Ferra/Tor,
-Motaro
-Kitana j
-Liu Kang
-Lady in red
-Rain
- plus kolejne nowe postacie
Potwierdzone:
Scorpion i Sub-Zero ze starych oraz Kotal Khan, Cassie Cage, D'Vorah i Ferra/Torr z nowych.
Ma być też siostra Sonyi Blade. Ogółem ma być przynajmniej 13 (na prawdopodobnie 24 dostępne) całkowicie nowych postaci. Inni ninja mają też powrócić, ale którzy - nie wiadomo, spekuluje się, że obecny będzie Smoke. Na pewno będą dodatkowe postaci do zassania później, w tym na 99% postać typu Freddy czy Kratos.
O to fantastycznie! A mógłbyś dokładniej opisać, gdzie ta informacja (druga) się znajduje ? Chciałbym sobie poczytać.
Tutaj wspomina Boon o dużym prawdopodobieństwie postaci a la Krueger w MK9 czy Scorpion w Injustice: https://www.youtube.com/watch?v=425ZDmnbMoM
Co do Smoke'a to niektórzy uważają, że na jednej z miniaturek dot. wersji Kotal Khana tłucze on właśnie Smoke'a, informacja jest oczywiście niepotwierdzona. O siostrze Blade Boon mówił gdzieś indziej, niestety nie pamiętam gdzie, na yt jest już kilka rozmów z nim odnośnie MKX.
http://www.kdramastars.com/articles/28133/20140709/mortal-kombat-x-spawn.htm jak to prawda jest to mi pasuje jak wam ??? :)
Czyli tak może być na tą chwilę
-Scorpion
-Sub-Zero
- Kotal Khan
-Cassie Cage
-D'Vorah
-Ferra/Torr
-Spawn
-Motaro
- Ermac
-Smoke
Cieszy mnie wieść o klasycznym Motaro, Smoke i Ermac.
Co do osobnika Spawn, mam mieszane uczucia. O ile się nie mylę, jest to postać z komiksu/ów, lecz nie pochodzi z uniwesum DC/Marvel (dobrze gadam?). Osobiście uważam, że fuzja MK z DC/Marvel/innymi komiksami nie powinna mieć miejsca. Wygląda na to, że Edzio w przeszłości chciał tworzyć komiksy dla młodych, ale strzała w kolano zniszczyła jego marzenie o awanturniczym życiu. ;)