PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713854}
7,9 4,3 tys. ocen
7,9 10 1 4299
Mortal Kombat X
powrót do forum gry Mortal Kombat X

Niby banalne pytanie, lecz z perspektywy fabularnej, całkiem kłopotliwe. Jakie postacie, według was, będą grywalne w Mortal Kombat X? W 9 niemal wszyscy bohaterowie zostali zgładzeni, bądź zamienieni w cyborga. Pozostała ich tylko garstka. Pod koniec Story Mode mogliśmy zobaczyć rozmowę Czarnoksiężnika z Shinnokiem i sądzę, że tenże osobnik będzie grywalny i to wokół niego będzie toczył się główny wątek.
Ciekawi mnie także fabuła. Na jaką zdecydują się twórcy? Z tego, co zauważyłem, nie lubią trzymać się w jednej wersji. Czekam na wasze sugestie.

ocenił(a) grę na 10
Iluvatar94

Scorpion i Noob się pogodzą i zabiją Quan Chi xD

ocenił(a) grę na 10
scorpionMK1992

Całkiem rozsądna teoria.

ocenił(a) grę na 8
scorpionMK1992

Nowy mortal będzie pewnie podążał za wątkiem mk 4. Shinnok chce zdobyć amulet dzięki któremu będzie wszechpotężny ale Quan Chi go oszuka przy okazji mówiąc prawdę o zniszczeniu wioski scorpiona.

Iluvatar94

Moje typy
- Scorpion
-Raiden
-Sub-zero
-Quan Chi
-Cassie Cage
- Shinnok
-D'Vorah
-Kotal Kahn
-Ferra/Tor,
-Motaro
-Kitana j
-Liu Kang
-Lady in red
-Rain
- plus kolejne nowe postacie

wort801

A w dlc chciałbym
-Sektora
-Shao Kahn
-Jade
-Shang Tsung
-Goro
-smoke
-Frost

ocenił(a) grę na 8
Iluvatar94

Potwierdzone:
Scorpion i Sub-Zero ze starych oraz Kotal Khan, Cassie Cage, D'Vorah i Ferra/Torr z nowych.

Ma być też siostra Sonyi Blade. Ogółem ma być przynajmniej 13 (na prawdopodobnie 24 dostępne) całkowicie nowych postaci. Inni ninja mają też powrócić, ale którzy - nie wiadomo, spekuluje się, że obecny będzie Smoke. Na pewno będą dodatkowe postaci do zassania później, w tym na 99% postać typu Freddy czy Kratos.

ocenił(a) grę na 10
Mister M.

O to fantastycznie! A mógłbyś dokładniej opisać, gdzie ta informacja (druga) się znajduje ? Chciałbym sobie poczytać.

ocenił(a) grę na 8
Iluvatar94

Tutaj wspomina Boon o dużym prawdopodobieństwie postaci a la Krueger w MK9 czy Scorpion w Injustice: https://www.youtube.com/watch?v=425ZDmnbMoM

Co do Smoke'a to niektórzy uważają, że na jednej z miniaturek dot. wersji Kotal Khana tłucze on właśnie Smoke'a, informacja jest oczywiście niepotwierdzona. O siostrze Blade Boon mówił gdzieś indziej, niestety nie pamiętam gdzie, na yt jest już kilka rozmów z nim odnośnie MKX.

Iluvatar94

http://www.kdramastars.com/articles/28133/20140709/mortal-kombat-x-spawn.htm jak to prawda jest to mi pasuje jak wam ??? :)

wort801

-Spawn
- Motaro
- Ermac
-Smoke

wort801

Czyli tak może być na tą chwilę
-Scorpion
-Sub-Zero
- Kotal Khan
-Cassie Cage
-D'Vorah
-Ferra/Torr
-Spawn
-Motaro
- Ermac
-Smoke

ocenił(a) grę na 10
wort801

Cieszy mnie wieść o klasycznym Motaro, Smoke i Ermac.

Co do osobnika Spawn, mam mieszane uczucia. O ile się nie mylę, jest to postać z komiksu/ów, lecz nie pochodzi z uniwesum DC/Marvel (dobrze gadam?). Osobiście uważam, że fuzja MK z DC/Marvel/innymi komiksami nie powinna mieć miejsca. Wygląda na to, że Edzio w przeszłości chciał tworzyć komiksy dla młodych, ale strzała w kolano zniszczyła jego marzenie o awanturniczym życiu. ;)

Iluvatar94

Spawn masz racje on z innej serii komiksowej jest według mnie to nie jest zły wybór

ocenił(a) grę na 10
Iluvatar94

Co o tym myślicie?

https://twitter.com/noobde/status/489506572180017152

Ujrzymy Tremora w nowej odsłonie MK?