PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33779
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Powiedzmy sobie szczerze, gra jest idealna. Tylko, że na jeden raz. Questy poboczne są bardzo podobne do siebie, questy sztucznie przedłużające czas są strasznie nudzace po 2-3 powtórzeniach ich. Dialogi są słabe, powtarzające się, bez polotu. Miasta, miasteczka też nie wyglądają zbytnio okazale i fajnie. Jedynie jedna miejscówka mi się ogromnie podobała. Tuż przy końcu głównego questu. Fabularnie jest słabiutko. Mroczne bractwo bardzo korzystnie zrobione, najciekawsze. Towarzysze i Gildia złodziei słabiutko. Ogólnie porywała mnie ta gra na poczatku, straciłem kilkadziesiąt godzin przy tej grze robią praktycznie 90% questów pobocznych. Tylko, że nie powrócę do tej gry. Wątpię by mnie czymś zaskoczyła.

ocenił(a) grę na 9
butryk_2

Święte słowa gra może oczarować na kilka/kilkanaście godzin, a następnie z każdą minutą w niej spędzoną wieje nudą. Prawie wszystkie questy ograniczają się do idź z punktu A do B, zabij wszystko co się ruszy i wróć z potrzebnym przedmiotem. Do tego schematu dodaję się jakąś historyjkę i mamy Skyrim. Oczywiście są ciekawe questy, ale jest ich mało. Dla mnie gra jest lepsza od poprzedniej części ale jednocześnie słabsza od Morrowinda. Dla mnie to dobra gra akcji z elementami RPG, a nie gra RPG. Takich już się nie robi... ten gatunek umarł kilka dobrych lat temu.

butryk_2

Popieram, z tym, że daję 8, gdyż w przeciwieństwie do Obliviona i Morrowinda udało mi się tą grę ukończyć, gdyż główny quest mnie nie odrzucił. "Północne" klimaty są dosyć przyjemne, smoki zabija się całkiem miło, ale to nadal gra, gdzie na bardzo dużej mapie jest kilkanaście typów przeciwnika, 5 typów lokacji i 3 rodzaje questa (z miłymi wyjątkami). Mroczne Bractwo na plus, wyróżnia się na tle innych gildii, chociaż w innych gildiach również 'momenty' były. Co nie zmienia faktu, że jak już ukończymy linię questów dla gildii to za bardzo nie ma co robić...