PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33777
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Jeśli przy zaledwie 216 głosach jest na 27 miejscu to jest to możliwe.

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

mam nadzieje bo ta gra miażdzy i przytłacza swoim ogromem
skonczyles juz zlodziei? ja chyba jestem blisko juz;p

Marcinekk

Skończyłem questline, ale jeszcze muszę objąć władzę w gildii, a to dodatkowe 3 godziny gdzieś.

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

ja się generalnie do tej serii całej po tej grze chyba przekonam i w końcu poleci cały morrowind i oblivion ;d

Marcinekk

Sam nigdy Morrowinda nie skończyłem, ale chyba sobie pogram po Skyrimie.

neo_angin

Będę prowadził dziennik xD:
21 listopad 2011: 23 miejsce. Nadmieniam że sam jeszcze nie oceniłem i zrobię to dopiero po skończeniu wszystkich gildii lub przegraniu 50 h. Mam zamiar wtedy napisać recenzję na FW.

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

jutro bedzie 20 albo 21:PP

Marcinekk

22 miejsce. Tylko 7 głosów doszło.

neo_angin

kurcze juz jest przed wiedźminem

speedcube

I zasłużenie. Wiedźmin to świetna gra, ale trochę przeceniona na Portalu.

neo_angin

wedlug mnie to niedoceniona

speedcube

Jest przecież cholernie wysoko. Chociaż z pierwszej dziesiątki powinny wypaść 2 dodatki do Heroes III bo to jakaś paranoja.

neo_angin

no tak jest wysoko tylko kazdy po wiedźminie jezdzi
dlatego uwazam ze jest niedoceniony przez niektorych ludzi

speedcube

E, tam. Wielu negatywnych wypowiedzi nie ma. Przynajmniej jest przed Gothiciem i to cieszy bo napawa pewną wiarą xD

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

wiedźmin pierwszy to arcydzieło i absolutna rewolucja natomiast dwójka jest jedynie bardzo dobra
skyrim jest... duży :D

ocenił(a) grę na 9
Marcinekk

Bez przesady. Wiedźmin to dla mnie co najwyżej solidne crpg, ale do miana arcydzieła to sporo mu brakuje.Oprócz niewątpliwych atutów takich jak dojrzała, wciągająca fabuła, niezła muzyka czy barwne postacie, gra posiada również sporo poważnych mankamentów. Sama fabuła to nie wszystko co powinna posiadać gra godna tytułu arcydzieła crpg. Mały, korytarzowy i mocno oskryptowany świat, ograniczenia Geralta, schematyczny system walki oraz kiepski silnik graficzny nie są tym czego oczekuje od gry mającej zasłużyć na miano wybitnej.
Saga wiedźmińska niewątpliwie ma duży potencjał, jednak jeszcze sporo pracy przed programistami z CD Projekt zanim ich produkcja zasłuży na miano arcydzieła, przynajmniej jeśli chodzi o mnie.
Dla mnie, tak jak zapewne również dla milionów fanów rpg którzy zagrywają się obecnie w świecie Skyrim, to właśnie najnowsza gra Bethesdy jest najbliżej rpgowego ideału zawierającego esencję tego gatunku.
Dlatego sądzę że to właśnie Skyrim przez najbliższe lata będzie wyznaczał trendy rozwoju crpg którymi inne tytuły będą starały się podążać.

Dadelog

niewiem czemu wy sie ciagle czepiacie grafiki w wiedźminie

neo_angin

skyrim juz na 19 miejscu

neo_angin

Heroes III to jedna z najlepszych gier w historii

lotr12345

Chodziło mi o dodatki. Kontrybucje z dodatkami do gier odrzucają zazwyczaj, ale ten przeszedł jakoś.

neo_angin

bo to heroes III
sam gram w to do tej pory nieprzerwanie od wielu lat

ocenił(a) grę na 9
neo_angin

Gra jest naprawde genialna, super grafika, super klimat i bardzo dobry polski dubbing.
Starcza mi na długa gram po 4-5h tygodniowo, i jak narazie jestem bardzo zadowolony i nie sądze by to się zmieniło.

neo_angin

24 listopad 2011: 14 miejsce.

neo_angin

nie gralem w ta gre ale mysle ze na pewno wejdzie do pierwszej 10 i musze w nia zagrac

speedcube

Ja mam już przegrane 36 godzin.

neo_angin

Wejść pewnie wejdzie, pytanie, czy się utrzyma na dobre?

Keodred

Wątpię. Patrząc na postępujący idiotyzm niektórych użytkowników to pewnie będą dawali 1/10 bez zagrania.

neo_angin

25 listopad: 16 miejsce - pierwszy i miejmy nadzieję ostatni spadek.

neo_angin

odezwali sie antyfani

speedcube

Pewnie tak, ale wiele osób które grają jeszcze nie wystawiło oceny (w tym ja). Kończę gildię magów i już prawie jestem pewien że mogę wystawić dyszkę mimo paru pomniejszych bugów (absolutnie nie przeszkadzają w grze i nie rażą.).

neo_angin

To ciesz się, że nie przeszkadzają - robiłeś wątek Gromowładnych? Jest bug, przez który po wykonaniu misji (bitwy) zadanie ciągle jest aktywne i nie da się przejść do nowego. Dwie bitwy musiałem powtarzać. Na szczęście miałem wcześniejsze save'y i za drugim razem zaskoczyło. Albo takie zadania, jak "Krew na lodzie", gdzie misja się aktywuje, a znika postać z którą trzeba pogadać. Mam nadzieję, że patch 1,2 poprawi wszystko - no, może oprócz latających mamutów, bo te potrafią poprawić humor - zwłaszcza, jak uderzy w nie lecący smok ;)

Keodred

Skończyłem Gromowładnych i nie miałem błędów. Grasz na PC? Bo może to ta wersja ma takie błędy. Ja gram na PS3 i jedyne błędy które napotkałem to jedna nienałożona tekstura, gra raz mi nie wczytała niektórych tekstur i musiałem resetować konsolę i leciutkie pop-upy przy bitwach w wątku gromowładnych, raz nie mogłem absorbować duszy smoka (walczyłem z dwoma naraz i tylko jednemu się dało). Ogólnie jak na świat z takim terenem to błędów jest niewiele.

neo_angin

kurcze znowu nie wiem czy wziac skyrima na PC czy PS3 bo niestety nie znam angielskiego
co na moim miejscu bys zrobil

ocenił(a) grę na 10
speedcube

Prawie 50h i dalej nie mam dość, a to dopiero 40 level, zrobiłem już chyba wszystkie główne gildie
(kompanie wilkołaków, magów z winterhold, Mroczne bractwo, Gildie Złodziei oraz wątek z rewolucją) i człowiekowi chce się grać dalej by znaleźć te deadryczne artefakty itp itd. Zasłużone 10/10

speedcube

To PC. Ja znam świetnie Angielski i to dla mnie nie jest przeszkoda.

ocenił(a) grę na 9
speedcube

Osobiście poleciłbym wersję na PS3. Wersję na pc przeszedłem a od wczoraj gram w tą grę na PS3 i chyba do swojej osobistej oceny gry dopisze +. Animacja jest ultra płynna, lepsza niż na pc i to niezależnie od tego jak mocnego masz kompa (zero spadków). Jeżeli chodzi o dubbing to tu jest problem bo nie wiem czy wyszła polonizacja tej gry w wersji na PS3 (ja znam a angielski a dubbing w tym języku w tej grze jest świetny). Jeżeli język stanowi dużą barierę to wybierz pc.

neo_angin

Gram na PC, z forum, z Adamantytowej Wieży wiem, że problem nie tylko u mnie występuje.
Dusze smoków nie wchłaniają się, jeśli już raz usiekłeś tego smoka - może to jest przyczyną?

neo_angin

Dziś już miejsce 16, kurna, chyba ją nawet kupię.

andriej2

miejsce 12 wezme na PC

neo_angin

Skończyłem wszystkie gildie i mogę już dać tą dychę, ale gram dalej.

neo_angin

mowiles ze jak skonczysz to napiszesz jakas dluzsza opinie na temat gry
bardzo bym prosil abys zalozyl nowy temat i napisal co sadzisz o tej grze

speedcube

Napisałem że recka będzie i jak ją skończę to wkleję. Pewnie jutro, pojutrze.

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

ja mam 106 godzin na liczniku, ale jeszcze mi zostala akademia bardow i pare quetow dla deadr... juz mi sie zaczyna nudzic, ale gra wybitna.

kiera288

Daedrycznych nie robiłem jeszcze i sam nie wiem czy będę robił. W Oblivionie mnie wkurzały trochę. Na razie robię subquesty i nabijam poziomy jakimiś głupotami. Chcę jeszcze wszystkie domy kupić, a na razie mam 2.

ocenił(a) grę na 10
neo_angin

deadryczne questy to dobra rzecz, artefakty i ksiega, ktora daje 3 poziomy i sa nawet dosc ciekawe, o niebo lepsze niz w Oblivionie...

kiera288

To spróbuję pewnie, ale jutro by się przydało wreszcie jakiś konkretny film zobaczyć bo grałem cały weekend.

neo_angin

wow, skyrim na 8 miejsu!!!!

ocenił(a) grę na 9
speedcube

Jeszcze drugie tyle głosów i wskoczy do Top3 :)

ocenił(a) grę na 9
neo_angin

Zwłaszcza jak młodzi będą z uporem maniaka dawać grze dychę nawet jej nie ukończywszy. Gra zrobiła na mnie wrażenie ale ludzie opamiętajcie się! To gra na 9 a nie 10/10. Grafika i muzyka owszem są genialne ale sam gameplay, miejscówki nie powalają różnorodnością (brak zieleni, różnorodności krajobrazów). Modele postaci są ładne ale bardzo powtarzalne. Poboczne questy też takie nijakie. Sam główny wątek jest bez zarzutu, wciąga. Walki ze smokami to super sprawa ale później ich ubijanie to pestka. Moim zdaniem super gra ale też trochę przereklamowana. Jak dla mnie dopasiony Oblivion.

LordOrochimaru

Nie na 10/10 to jak wytłumaczysz że już jest jednym z najlepiej ocenianych tytułów w historii i osiągnął wynik 95,5% w opiniach recenzentów. Ja zresztą już ukończyłem main questa i wszystkie gildie, a gram dalej więc dycha dla mnie jak najbardziej. Zresztą ten ranking gier jest słabiutki bo nonsensem są dwa dodatki do Heroes-ów III w top 10/ W gatunku RPG mistrzostwo i zdecydowanie moje top 10. Zapraszam do mnie na bloga i top 100 gier:

http://www.filmweb.pl/user/neo_angin/blog/537020

neo_angin

To nie znaczy, że mają rację. Obczaj ocenę i recenzję na gamespot.com. To największy serwis poświęcony grom. Tam Skyrim dostał bodajże 90%na 100. To można nazwać trzeźwa oceną gry.