PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33779
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim - 10/10
Oblivion - 9/10
Morrowind - 4/10
Inne stare Tesy - 1/10

ocenił(a) grę na 10
mariusz87kox

Kpisz? Właśnie w tym "problem" że Morrowind mimo wszystko był lepszy... ta gra jest stara, lecz bardzo długa (jeśli wszystkie główne misje się zacznie robić o pobocznych już nie wspominając) Skyrim jest taki sobie, dość szybko mi się znudził a Morrowind i jego klimat był wspaniały... Chyba nie grałeś w morrowinda albo jesteś jednym z tych osób dla którego "grafika" to cała gra :) Pozdrawiam

TxShadow

gralem dosc dlugo w morrowinda, ale klimat nie powala tak jak w Skyrimie.

ocenił(a) grę na 10
mariusz87kox

każdy ma swoje gusta, u mnie prawie każdy twierdzi że Morrowind ma piękny klimat... (muzyka nawet mi się bardzo podobała) i była niezwykle mocno zbudowana (pod względem zadań pobocznych, rozwijaniem postaci itp.)

TxShadow

Oblivion tez to wszystko ma tylko na 2x wyzszym poziomie, a Skyrim na 3x wyzszym.

mariusz87kox

Proszę Cię. Oblivion? Gdzie? Morrowind jest moim zdaniem lepsze od Skyrima. Skyrim jest dobry, ale czegoś w nim brakuje, własnie klimatu, jak w Morrowindzie. Natomiast w Morku wkurzał fakt, że bardzo dużo czasu trzeba było poświęcić tej grze, a nie każdy go ma.

MMk_marqina

ŻE CO??!! W Skyrimie nie ma klimatu? Może na niskich noobsterskich poziomach trudności to i go nie ma, bo gra sprowadza się do h'n's-a, ale na takim masterze klimatu są tony.

Gdy przebijasz się przez zaśnieżone górskie szczyty i dostrzeżesz nieopodal smoczy cień, ogarnia cię panika, bo smok niszczy cię w góra dwie-trzy sekundy.

Spokojne olbrzymy przemierzające tundrę wypasając mamuty, dziesiątki przepięknie zaprojektowanych lokacji, wojna domowa niczym wyjęta z "gry o tron", jak ktoś może twierdzić, że to nieklimatyczna gra?

Morrowind poza osławioną górą, jeżeli chodzi o klimat, niewiele miał do zaoferowania. Jeżeli już, to cały klimat brał się z tego, że nie było opcji szybkiego podróżowania, w związku z czym świat dzielił się na niebezpieczny i zabójczy teren expienia, i bezpieczne oazy miast. Każda wyprawa była długa i bez możliwości szybkiego, bezpiecznego powrotu. Ale hej, kto ci broni grać w ten sposób w Skyrima?

Patty Diphusa

Napisałam, że brakuje takiego klimatu, jak w Morrowindzie, który był pioronujący, w Skyrimie taki nie jest. I to, że ktoś wyraża swoje zdanie i jest inne niż Twoje, to wyobraź sobie nie znaczy, że gra na niskich poziomach gry. Skyrim to dobra gra, ale uważam, że lepszy był Morrowind. W Skyrimie grałam w podobny sposób jakiś czas, bo najnormalniej w świecie nie od razu odkryłam tę opcję. Nie napisałam, że to zła gra, bo TESy to jedne z najlepszy erpegów.

ocenił(a) grę na 6
mariusz87kox

Graficznie owszem. Skyrim jest niezłą grą, ale w porównaniu do Morrka jest po prostu zwykłą sieczką usiłującą stworzyć iluzję ciekawej fabuły.

Bezio

Nie grałeś w Skyrima chyba.

ocenił(a) grę na 6
mariusz87kox

Przeszedłem cały wątek główny, akademie magów, towarzyszy, mroczne bractwo i legion cesarski i od groma zadań pobocznych.Zajęło mi to niecałe dwa tygodnie.

Bezio

Nie obrażaj imienia dobrej fabuły twierdząc, iż Morrowind posiadał takową.

Dla jasności, wszystkie tesy ssą pod tym względem.

użytkownik usunięty
mariusz87kox

I może frytki do tego?

ocenił(a) grę na 8
mariusz87kox

Nie zgodzę się, Morrowind był świetną grą - ciekawa fabuła (czerwona góra i walka z Bogiem - mega sprawa), ciekawy system i specyficzny klimat prowincji, w której większość stanowiły mroczne elfy. Co do Obliviona, to równie dobra, ale tylko dobra, jednak jedno trzeba jej przyznać - dodatek miała mega zajebisty - nie powiecie że Shegorath to nie najciekawsze deadryczne bóstwo ? Co do Skyrima, gra prawie idealna, lepsza od Morrowinda, tylko dla tego że wydana po nim - w końcu seria się rozwija, ale uważam iż Morrowind na swoje czasy był bardziej odkrywczy, niż Skyrim teraz. TES to bardzo dobra seria, choć w Skyrimie, czegoś mi zabrakło, choć nic nie mogę zarzucić samej grze- może już jestem za stary :P ?

Derrios

widocznie jestes za stary.
Morrowind nie ma w ogole zroznicowania terenu.Gdzie nie pojde wszystko wyglada identycznie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

pozdrawiam