PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33779
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Problem

ocenił(a) grę na 10

Witajcie, mam problem, otóż, zaraz po ucieczce z miasta na początku gry, trafiłem z moim przyjacielem do pewnej jaskini, po wyjściu z tej jaskini otrzymałem misję by znaleść pewną dziewczy, Gertrude i z nią pogadać, ale niestety, rozbrykałem się i powybijałem paru gostków w jej wiosce, i musiałem ją zabić, bo mnie atakowała, czy mogę kontynuować gre, czy muszę zacząć od początku?
Wiem ze moje pytanie moze się wydać dość głupie, ale proszę o wyrozumiałość, nie gram częśto w tego typu gry, nie jestem jakimś graczem, i nigdy wcześniej nie grałem w taką gre.
Z góry dziękuje.

ocenił(a) grę na 8
Jacob Voorhees

Witaj. Akurat nie przypominam sobie tego zadania, ale grać niby możesz dalej. Jednak wybijanie gostków jeśli nie są wrogo nastawieni lub nie jest to właśnie częścią zadania to kiepski pomysł. Za ten czyn strażnicy wtrącą cię do wiezienie co może obniżyć statystyki twojej postaci lub zażądają zapłaty grzywny co na początku gry gdy ma się mało funduszy może być bolesne. A walka z strażnikami może jedynie pogorszyć sytuację. Mogłeś także w tej wiosce zabić postacie, które dają jakieś zadania poboczne. Dlatego doradzałbym wczytanie wcześniejszego zapisu gry i przejście tego fragment jeszcze raz bez zbędnej eksterminacji, jednak nie jest to konieczne.
Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 10
Karol_1987

Zaraz po Utworzeniu tego tematu postanowilem pograc dalej, trafilem do wiezienia, odsiedzialem swoje, po czym udalem sie do krola wioski, dostalem nowe zadanie, mam udac sie w pobliskie gory i odnalesc jakis smoczy kamien, tylko za cholere nie wiem jak mam tam wejsc.
Przy okazji, fajnie sie jezdzi na koniu w tej grze.
Juz nie zabijam nie winnych, ale rozwarzam zabicie jednego z olbrzymow, sa jakies kary za to?

ocenił(a) grę na 9
Jacob Voorhees

Za zabicie giganta nie ma żadnych kar, ale lepiej zapisz grę przed samym atakiem bo te bestyje są cięższe do ubicia od smoków.

ocenił(a) grę na 10
LuckyOne

Heh, zdaje sobie sprawe, raz podszedłem za blisko do niego, a on tak mnie palnął że odleciałem w powietrze.

ocenił(a) grę na 10
Jacob Voorhees

Jeśli chcesz znaleźć smoczy kamień pójdź do czarnyglazu .

ocenił(a) grę na 10
Bzzommbo

Gdzie to jest? bo ja mam gre po angielsku

ocenił(a) grę na 8
Jacob Voorhees

Może to zbytnie ułatwienie, ale ta mapa powinna być pomocna w odnalezieniu wszystkich miejsc. Jest w miarę kompletna - zauważyłem brak jednej lokacji.
http://myskyrim.ru/maps/map/maps-en-full.html

Jacob Voorhees

Kolo Riverwood idziesz pod gore. Tak w ogole to aktywuj sobie w questach żeby pokazywało ci na mapie gdzie masz iść w danym quescie. To pierwszy quest w którym można zdobyć smoczy krzyk.

ocenił(a) grę na 10
Jacob Voorhees

Czarnygłaz jest koło rzecznej puszczy . Tak dokładnie na południowym zachodzie od rzecznej puszczy .

Jacob Voorhees

A jeżeli już mówimy o problemach wie ktoś czy można wyjść za mąż za Kapitana Aldisa z Samotni ( np. z pomocą kodów) nie, że coś...

użytkownik usunięty
ELIKA_

Jest w Pani typie?

NIE!!!!!!!!!! Tak pytam bo nie ma z nim żadnego Questa a w moim typie jest.... no nie ma takiego, ale lubię Jarla Wichrowego Tronu :)