PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33775
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Wozy

użytkownik usunięty

Czy to prawda że w Skyrimie transport jest wozami? Jeśli tak, to komedia! Epicki bohater godzinami wlecze się po drogach na wozie podczas gdy w Morrowindzie chodził szybciej niż wóz jedzie(o bieganiu ponad górami) i lewitował, a także chodził po wodzie za pomocą czaru!
A środkami transportu oferowanymi przez grę były: łodzie i okręty(zawsze bardziej bohaterskie niż wóz) wielkie owady łaziki i specjalistki teleportacyjne(zawsze piękne). Do tego czary : Przeniesienia i Interwencji. Ten pierwszy pozwalał nam teleportować się do miejsca w którym wcześniej rzuciliśmy czar Oznaczenia, a drugi do Świątyni.
A gdy psuła mu się broń, naprawiał sam lub u kowala. W Syrimie się nie psuje, bo to za trudne. W Morrowindzie był burdel w mieście Suran, gdzie tańczyły gołe kobiety, zaś w Skyrim pedalskie małżeństwa. Zaraz pewnie będzie mod umożliwiający aborcję.

ocenił(a) grę na 9

Odp. na pytanie czy w Skyrimie transport odbywa się za pomocą wozów: taaaak. Ale nie oglądamy przejazdu wozem z koniem, kiedy wybierzemy miejsce docelowe i siądziemy na wóz, obraz robi się czarny i nagle jesteśmy u celu. Wiadomo doskonale że lewitacja jest dla fanów Xboxa 360, z lewitacja to jest totalna komedia... chodzić po wodzie też się nie da, da się za to pływać, nawet i nurkować. Osobiście najbardziej lubię chodzić z punktu A do punktu B piechotą bo fajne widoki itd..
Teraz produkując gry celuje się w ludzi różnego przedziału wiekowego, więc transport na ''owadach łazikach'' byłby troooche głupszy niż pomysł z jazdą na koniu. Wiadomo że burdel w grze wideo to fajna sprawa, albo nie , nie jest fajna, co w tym fajnego ? Chodzenie do prawdziwego burdelu jest średnio fajne, w grze jest zupełnie zbędne i głupie. Przyznam że broń mogła by się eksploatować, ale cóż, pozostaje się z tego co jest, a jest tego.

użytkownik usunięty
grranat

nie wiem co to jest ten xbox, nazwa mnie odstręcza od sprawdzania. A jeśli nie grałeś w morrowind to się nie wypowiadaj, bo wyglądasz "trooochę głupio".

ocenił(a) grę na 7

Masz jeszcze szybką podróż klikasz miejsce odkryte na mapie i jesteś po paru sekundach u celu(co trochę kaleczy klimat gry),a co do burdelu to nic w nim złego by nie było,a nawet dodało by trochę "pikanterii",bo sama gra wydaje się zrobiona dla dzieci,brak przekleństw czy nawet jakichkolwiek wyzwisk co ewentualne kłótnie powoduje lekko śmiesznymi,same dialogi są słabe i wcale nie przez to,że nasz bohater nie mówi,ale przez fakt że brakuje im wyrazu nie dostarcza żadnych emocji,są bezuczuciowe.Co do samego małżeństwa(jakichkolwiek romansów których prawie niema) to istny śmiech na sali :
-"Interesujesz się mną"
-"oczywiście,że tak........,a czy ja Ci się podobam"
-"Tak"
-"To będziemy razem udaj się do kapłana i przygotuj ślub"
Szkoda,że tak to wygląda bo lepiej zrobione mogło by stanowić o duży plus gry.

użytkownik usunięty
Fabio24

"Masz jeszcze szybką podróż klikasz miejsce odkryte na mapie i jesteś po paru sekundach u celu(co trochę kaleczy klimat gry"
Wynalazek z oblivioba. Głupi. Widzę, że obaj nie graliście w morrka. Polecam.

Granat - ten xbox to konsola, tak? Nigdy nie zagram na konsoli. A lewitacja ułatwieniem nie była. Żeby szybko i sprawnie lewitować trzeba było się trochę postarać. Ile masz lat, a ile grasz ?
pozdrawiam

ocenił(a) grę na 9

Co to jest xbox to możesz sprawdzić w internecie, to łatwiejsze niż spytanie o to mnie, tutaj.
Ile mam lat i ile gram? odp : co to ma do rzeczy ??
"A jeśli nie grałeś w morrowind to się nie wypowiadaj, bo wyglądasz "trooochę głupio". " skąd wiesz jak wyglądam ? To co napisałem możesz ocenić na głupie, lub mniej głupie. Jeśli potrafisz to uzasadnij czemu wygląda to głupio ? Pewnie nie potrafisz. W jednej kwestii się z Tobą zgodzę, nigdy nie zagram na konsoli (grałem) wole mojego laptopa

użytkownik usunięty
grranat

Wygląda na to, że się zgadzamy, tylko nie rozumiemy. Nie ciągnijmy gadki o "głupich", bo ona jest głupia. A teraz szukaj morrowinda. Ja kupiłem go dwa razy w życiu i był to wielki zysk. A skyrim to cwel.pl

ocenił(a) grę na 9

Grałem w Morrowinda ;)

użytkownik usunięty
grranat

W jakim mieście mieszka szef Bal Molagmer?

ocenił(a) grę na 9

"ile masz lat" powinienem spytać ja Ciebie, ale nie musisz mi odpowiadać, bo się domyślam

użytkownik usunięty
grranat

Chodzi o to, że niektórzy zaczynają grać bardzo wcześnie, i po badziewnym Skyrimie wypowiadają się robiąc z siebie znawców(czytaj: idiotów). I nie wkurzaj mnie, bo ściągniesz na siebie... no właśnie, gdzie mieszka wódz Bal Molagmer? A może kim jest Caius Cosades?

ocenił(a) grę na 9

"wypowiadają się robiąc z siebie znawców" zacytuj mnie, chlopcze

użytkownik usunięty
grranat

Nie ciebie i nie tu, czemu wszystko bierzesz do siebie? I ostrożnie z typu "chłopcze", bo ktoś ci "parola wypłaci"(dowiedz się co to znaczy, nie życzę tego nikomu, ale ci, którym to zrobiono, sami się prosili).

ocenił(a) grę na 9

Skoro rozmawiasz ze mną to do kogo mam to brać ? nie chwal się tu, że kogoś biłeś, bo to nie miejsce i gówno mnie to obchodzi, dwa nie przeprowadzaj z nikim dziecinnych wywiadów 'kto w jakim mieście' , i ostatnie: nie robię z siebie znawcy, chodź gram od 1995 , to wypowiadam się tylko w celu wyrażenia mojej opinii

użytkownik usunięty
grranat

"nie chwal się tu, że kogoś biłeś"
gdzie?
"dwa nie przeprowadzaj z nikim dziecinnych wywiadów 'kto w jakim mieście"
hahahahaha to co wiesz o morrowindzie? Poza nazwą? Przecież grasz od 1995 xD

ocenił(a) grę na 9

pewnie mówiąc "parola wypłaci" miałeś na myśli że ktoś mnie zbije, ale nie wiem czy wiesz , wypłacić parola znaczy: pobić kobietę a potem ją zgwałć. Kiedy napisałeś to do mnie, przestałem traktować cie jako istotę rozumną. To "no właśnie, gdzie mieszka wódz Bal Molagmer? A może kim jest Caius Cosades?" dalo się jeszcze przeżyć

użytkownik usunięty
grranat

To znaczy chlasnąć kogoś członkiem po twarzy w celi/na ulicy. Skąd wziąłeś to "pobicie kobiety"? Od kolegi z tibii? Nie napisałem, że ci to zrobię, tylko że sam się narażasz mówiąc do kogoś chłopcze. Jestem "homofobem".
Co do reszty - przyznałeś się że nie grałeś w morrowind i nie mamy o czym rozmawiać, istoto rozumna urodzona w 1995, która bredzi o kobiecie w męskiej celi(chyba że chodziło ci o cwela - oni są traktowani jak kobiety).

ocenił(a) grę na 9

Co by to nie znaczyło, normalnie ludzie nikogo nie straszą jakimiś członkami w twarz :O W Tibie nie gram, nie grałem, nie wiem skąd bierzesz kolejne urojone dane, tak samo jak to że urodziłem się w '95, skoro jesteś homofobem to powinieneś wiedzieć że homofobi nawet starają się nawet nie myśleć o homoseksualizmie, bo to irracjonalny strach przed tym, kto wie czy nie masz jakiś przeżyć z przeszłości, nie każdego w sumie się straszy wychlastaniem wackiem po twarzy :D kurva jak żyje pierwszy raz słyszę taką groźbę. Nie jestem urodzony w '95, nic nie mówiłem o " o kobiecie w męskiej celi" Twoje kolejne urojenie, ciągle widzisz coś o czym nie mówiłem, a potem tłumaczysz że to było nie do mnie lub coś. Tak jak z tematu skyrim zszedłeś na jakieś wątki o przemocy seksualnej, mam prośbę żebyś wypowiadał się na temat, bo to nie miejsce na Twoje wywody

ocenił(a) grę na 9

Co by to nie znaczyło, normalnie ludzie nikogo nie straszą jakimiś członkami w twarz :O W Tibie nie gram, nie grałem, nie wiem skąd bierzesz kolejne urojone dane, tak samo jak to że urodziłem się w '95, skoro jesteś homofobem to powinieneś wiedzieć że homofobi nawet starają się nawet nie myśleć o homoseksualizmie, bo to irracjonalny strach przed tym, kto wie czy nie masz jakiś przeżyć z przeszłości, nie każdego w sumie się straszy wychlastaniem wackiem po twarzy :D kurva jak żyje pierwszy raz słyszę taką groźbę. Nie jestem urodzony w '95, nic nie mówiłem o " o kobiecie w męskiej celi" Twoje kolejne urojenie, ciągle widzisz coś o czym nie mówiłem, a potem tłumaczysz że to było nie do mnie lub coś. Tak jak z tematu skyrim zszedłeś na jakieś wątki o przemocy seksualnej, mam prośbę żebyś wypowiadał się na temat, bo to nie miejsce na Twoje wywody

użytkownik usunięty
grranat

lol xD

użytkownik usunięty
grranat

W 1995 roku mieć kompa byłoby ewenementem na skale krajową a jeszcze GRAĆ? W dodatku gdybyś rzeczywiście grał wtedy to nie podałbyś daty, takich rzeczy się nie pamięta tylko mówi "kilkanaście lat temu" itp. Caius Cosades to jedna z najważniejszych NPC morrka, a Bal Molagmer to jedna z gildii. Wie o tym każdy, kto grał w TES III!

ocenił(a) grę na 9

posłuchaj... żaden ewenement. A skąd wiesz co ja mogę pamiętać a czego nie ? Mój brat miał internet w 1996 roku, pamiętam doskonale, nie staram się pamiętać tylko lokacji i NPC z RPG. Na Twoje pytania mogł bym odpowiedzieć ale nie wydaje mi się to na miejscu, a gdybym nawet nie znał odpowiedzi na te pytania to przecie mógł bym sprawdzić w Google, nie ?

użytkownik usunięty
grranat

Kolejna sensacja: w skyrim żaden bandyta nie ma imienia i nazwiska. W morrowindzie mieli nie tylko jedno i drugie, ale płeć, rasę, klasę i własne historie do opowiadania po rzuceniu na nich czaru Uspokojenie.

ocenił(a) grę na 9

Sensacja

użytkownik usunięty
grranat

ssij

ocenił(a) grę na 9

mówiłeś że jesteś Homofobem

ocenił(a) grę na 6
grranat

czemu go usunęli? tak fajnie pisał :D