PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33777
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

co lepiej

ocenił(a) grę na 9

nie wiem czy lepiej kupić to wcześniejsze Oblivion, czy może trochę poczekać i kupić skyrim. A może ściągnąć??????

fightClub

Pewnie zaraz mnie zlinczują, a ACTA przymknie, ale ja mam pirata, poza tym obi gry zajebiste.

ocenił(a) grę na 6
fightClub

Na twoim miejscu wybrałbym Skyrim. Oblivion pomimo wielu zachwalających opinii ( na które pewnie się natkniesz na tym portalu jak i poza nim ) nie należał do bardzo udanych gier. Napisz czego oczekujesz to będzie łatwiej odpowiedzieć na twoje pytanie.

ocenił(a) grę na 9
Huen

najbardziej chyba przyciąga mnie to, że jest obszerny świat, duża wolność i swoboda w grze i tworzeniu postaci oraz różnorodność walki???????

ocenił(a) grę na 6
fightClub

W takim razie chyba najrozsądniej byłoby postawić na Skyrim. W poprzedniej części walka przypominała raczej walenie w blaszane pudło aż przeciwnikowi zleci cały pasek zdrowia. Parę godzin rozgrywki i odechciewało się wszystkiego gdy trzeba było oczyścić kolejne podziemia albo wrota. Jedyne czego nie ma w nowej części, a pojawiło się wcześniej to możliwość tworzenia własnych czarów. Osobiście z tego nie korzystałem ale są i tacy co nad tym rozpaczają. Poza tym walka jest o wiele bardziej dynamiczna i przyjemna, szczególnie gdy zamierza się grać łucznikiem albo skrytobójcą.

Jeżeli chodzi o otwartość świata i jego różnorodność to w sumie obie pozycje są porównywalne. Chociaż po jakimś czasie krajobraz w Skyrimie może stać się monotonny, to w Cyrodil był o wiele bardziej różnorodny szczególnie jeżeli zainstalowało się dodatki. Na plus Oblivion'owi można uznać jednak te tworzenie postaci ( chociaż to też kwestia preferencji ), bo w nstp części gdy pogramy odpowiednio długo stajemy się specem od wszystkiego co doprowadza do niedorzecznego OP.

Dopóki dopóty porównujemy obie gry w formie "czystej",niezmodowanej bezsprzecznie wygrywa nowsza część, lecz jeżeli weźmiemy pod uwagę ogromny potencjał w postaci możliwości zmodowania TES'a IV ( w internecie jest masę modów, które zmienią tą grę nie do poznania ) to wg mnie jednak szala przechyla się na korzyść tego drugiego. Plany wydania edytora do "piątki" póki co nie zostały zrealizowane.

ocenił(a) grę na 9
Huen

to co kufa? lepiej skyrima, bo nowszy.....

fightClub

w Skyrim nie grałem (jeszcze) ale jesli chcesz dużego świata i wielkiej swobody w kształtowaniu postaci to polecam TES 3 Morrowind moim zdaniem oblivion pod tymi względami się do niego nie umywa jeśli kogoś nie odpycha grafika która no jest średnia to gra boska (wiem że trochę nagiąłem temat ale musiałem)

ocenił(a) grę na 6
jackuz91

fightClub wydaje się, już sobie odpowiedział "lepiej skyrima, bo nowszy....." :]

ocenił(a) grę na 8
Huen

A opłaca się kupywać Skyrima czy pobrać lepiej?

ocenił(a) grę na 10
patryk250

I Ty jeszcze pytasz na forum publicznym czy lepiej ściągnąć Skyrima.... Pogrzało Cię chłopie? Jak chcesz ściągać to ściągaj, a nie podniecaj się wszystkim. Ja to kupiłem Skyrima i jestem z niego bardzo zadowolony. Wszystkim którzy wolą kupić niż "ściągnąć" serdecznie polecam!!

@fightClub

Co do tego Obliviona. To już jak wolisz.... Dla mnie to ten oblivion to nuda. Pograłem sobie w to na początku gra się zarąbiście, ale po kilku godzinach gry zaczyna się nudzić. W kółko to samo jaskinie takie same, wszędzie!

ocenił(a) grę na 8
Rakin

Dobra uspokój się dzieciaku.Se jaja robiłem.Kupiłem Skyrima już dawno..

ocenił(a) grę na 10
patryk250

Dzieckiem najwyraźniej jesteś Ty, a jaja możesz sobie robić gdzieś indziej...

z fartem-.-

ocenił(a) grę na 8
Rakin

Będę se jaja robiłem gdzie mi się podoba :) trolku.

ocenił(a) grę na 10
patryk250

Hahahaha. Pierw dziecko teraz trolku co jeszcze napiszesz? :D Myślisz, że mnie to rani? HAHAHAHA

ocenił(a) grę na 8
Rakin

Nie nie myślę tak se żarty stroję :).

ocenił(a) grę na 10
patryk250

Tak myślałem :)

ocenił(a) grę na 10
Huen

Nie no tak na poważnie to Skyrim rzeczywiście jest niebo lepszy od Obliviona, ba pod wieloma wzgledami od Morrowinda, choć i tak Morroiwnd lepszy;)

ocenił(a) grę na 9
Dealric

kupiłem i nawet niezły

ocenił(a) grę na 9
fightClub

wielki świat i od hoja misji

fightClub

za które nie ma nawet PD ;)