PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611264}
8,6 34 tys. ocen
8,6 10 1 33782
The Elder Scrolls V: Skyrim
powrót do forum gry The Elder Scrolls V: Skyrim

Obliovion to moja ulubiona gra ever i czekałem na Skyrim z niecierpliwością
Skyrim to nie taki skok jakościowy w stosunku do Obliviona jak niegdyś Oblivion do
Morrowinda. Wiele elementów jest uproszczonych, ale za to system walki uległ znacznej poprawie, choć to nie wiedźmin. Wszystko uległo uproszczeniu, interface, zlikwidowano kilka umiejętności. gra jest znacznie lepiej przemyślana. Świat jest większy niż się spodziewałem, choć zawsze mogło być lepiej. Brakuje większych miast i więcej życia na ulicach. mimo, że gra jest na silniku obliviona to oprawa robi ogromne wrażenie.

Megido

najśmieszniejsze jest to, że co by nie zrobili to ta gra nie ma żadnej konkurencji. Czy się mylę? zna ktoś coś co mogłoby dorównać Elder Scrolls? Kiedyś był Gothic, ale teraz ta seria już praktycznie nie istnieje i się nie rozwija i nie podawajcie przykładów RPGów "drużynowych" i liniowych al'a te produkcji Bioware itp.

ocenił(a) grę na 8
Megido

Morrowind to najlepsza gra TES według mnie. Skyrim z ostatnich 3 wydań jest najsłabszy niestety. Gra uproszczona do granic możliwości, myślę że 10 letnie dziecko spokojnie przejdzie główny wątek. Co do Gothica, jest to niedościgniony wzór RPG (mówie o 1 i 2 części wraz z dodatkiem) Ostatnio ta seria przeżywa chude lata ale jest Risen, słyszałem gdzieś że następnego Gothica ma robić Piranha Bytes, także jest szansa iż ta wspaniała seria powróci. Co do Skyrima max 7/10. Zawiodłem się na tej grze choć początek bardzo fajny, z czasem rozgrywka staje się nudna i monotonna.