Szczerze mówiąc oczekiwałam po czwórce czegoś więcej. Więcej? O wieeele więcej. Choć nim
przejdę do konkretów może dodam, że jak dla mnie i jedynka i dwójka i trojka były bardzo dobre, lecz
jeśli chodzi o podstawki to mogłabym na początku dać dwójkę, potem jedynkę a na końcu trójkę. A
czwórkę? O mało co sobie nie połamałam żeber ze śmiechu jak zobaczyłam stosunek; zawartość,
treść - cena. Bez dzieci? Bez basenów? Skupianie się wyłącznie na żmudnym temacie nastrojów,
które na pewno będą psuły całą zabawę z gry, bo "sim nie ma na to ochoty"? Przesłodzona grafika ze
słabymi teksturami i kolorystyką (Taka realność, że w parku co drugie drzewo jest fioletowe)? I ten
aspekt podróżowania zaciągnięty z dwójki, którego trójka się pozbyła, po to aby pojawiło się w
czwórce? Mało ubrań, mało mebli, mało opcji, bez piwnic - bo najważniejsze są śmieszne nastroje, o
których od początku się jedynie trąbi. Boję się samych dodatków... Jak sądzicie, ile ich będzie i za jaką
cenę? Gratuluje EA, niesamowite zżynanie kasy z ludzi.
Tak jak dwójka i trójka był wypałem i miały z początku całkiem niezłą opinię - Tak moim zdaniem
czwórka nie spotka się z dużą akceptacją. Oczywiście kupię, bo aby ocenić grę do końca trzeba
ujrzeć wersję finalną a nie BETA - ale tak jak przy kupowaniu gier nie miałam prawie nigdy żalu na
wydawaną kasę (bo już się przejechałam na wielu tytułach) tak teraz sądzę, że kupie TYLKO kiedy
zejdą z ceny.
Lubię The Sims od czasu do czasu, jako przyjemną rozgrywkę, lecz na ten moment bardzo się
rozczarowałam.
I bardzo wątpię, że The Sims 4 zyska tyle fanów co trójka - jeśli będzie świetnie zabezpieczona. Bo
wiadomo, że "ciemna" strona całego rynku, czyli piractwo mogłoby skłonić do gry wiele osób, które nie
chcą po prostu wydawać pieniędzy (z różnych powodów, brak kasy, za małe zainteresowanie grą
itp.). Jak myślicie, po co ewentualne połączenie z Internetem? To wygląda jak sprawa z SimCity -
połączenie było po to aby autoryzować gracza. A EA zaczęło robić ludzi z idiotów i tłumaczyć to
niesamowicie debilnymi powodami.
Pozdrawiam