PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1318}

Śniadanie u Tiffany'ego

Breakfast at Tiffany's
1961
7,8 159 tys. ocen
7,8 10 1 159386
7,1 47 krytyków
Śniadanie u Tiffany'ego
powrót do forum filmu Śniadanie u Tiffany'ego

Kilka dni temu miałem wielką przyjemność oglądać "Śniadanie u Tiffany`ego" i muszę stwierdzić że dawno nie ogladałem takiego dobrego filmu. Do jego obejrzenia zabierałem się kilka razy ale zawsze odrzucało mnie to że jest to film nieco już starej daty a z tego co stwierdzałem oglądajac tylko krótkie urywki filmu był to jakiś nudny film dla starszych pań które lubią sobie obejrzeć typowe dla tamtych czasów romansidła. Jednak los i mała ilość wolnego czasu (film trwa 110min) sprawiły że wreszcie go obejrzałem i do teraz nie mogę wyjść z podziwu dla tego filmu :) Jest w nim wszystko co w dobrym filmie pojawić sie musi czyli elementy humoru, romansu, i dramatu a historia w nim opowiedziana jest wystarczająco zajmująca by sie nie nudziła nawet młodszej widowni. Oczywiście muszę też wspomnieć o świetnej grze aktorskiej ludzi którzy wcielili się w bohaterów filmu zaś rola Audrey Hepburn to absolutne mistrzostwo świata :D Musze sie przyznać że zakochałem się w tej aktorce od pierwszego wejrzenia i już ściągam (wybaczcie ;)) kilka filmów w których gra główną rolę by znowu ujrzeć jej piękno i usłyszeć ten słodki głos :) Także jak wczesniej pisałem, polecam "Śniadanie u Tiffany`ego" z całego serca. Ode mnie ocena 9/10 ! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
pr1nce7

Ahh no tak, bym zapomniał o najważniejszym (zaraz po Audrey oczywiście :) czynniku dzięki któremu tak bardzo podobał mi sie ten film. Mianowicie jest nim swietna muzyka z genialnym Moon River na czele :D Takiej muzyki filmowej czesto sie nie słyszy dlatego polecam sobie posłuchać tego utworu tym którzy go znają oraz tym co dopiero po poznają (w filmie) (normalna wersja - http://czeslawwm.wrzuta.pl/audio/7iQiXk9pdIy/moon_river_breakfast_at_tiffany_s_s oundtrack_-_instrumental ) i ( wersja w wykonaniu pięknogłosej Audrey - http://czeslawwm.wrzuta.pl/audio/4zNLXaXRawm/audrey_hepburn_-_moon_river_breakfa st_at_tiffany_s )