PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810503}
6,6 67 tys. ocen
6,6 10 1 66667
6,0 45 krytyków
7 uczuć
powrót do forum filmu 7 uczuć

Żart? Przecież zawsze w rolę Adasia obsadzano aktorów z jakimś dorobkiem lub odrobiną talentu a Michał Koterski ani charyzmy ani talentu, gdy już myślałem że Dorociński zagra główną rolę to tak boleśnie się rozczarowalem.

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Widocznie stary Miauczyński uznał, że syn może już odegrać jego rolę.

LukaszJarosz25

I jeszcze Karolak i Berus w obsadzie. To już jest naprawdę upadek z wysokiej góry by takie "combo artystyczne" zebrać

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Kto to jest Berus nie wiem, a Karolak faktycznie razi w obsadzie. Gość sprawia wrażenie, jakby grał samego siebie

LukaszJarosz25

Muza Pani Roslaniec, ostatnio widziana w "Szatan kazał tańczyć"

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Aha, czyli widzę że jakiś wielki talent.

LukaszJarosz25

On zawsze gra samego siebie i robi to dobrze przekonywająco!

barbara_winnicka

Aż powiedziałbym, że zbyt dobrze... ;)

JohnTheBrave

Nie pitol jak potłuczony peudokinoman z dupy. Czasem tacy aktorzy świetnie się sprawdzają w obsadzonych rolach. Np Sandler w PunchDrunk Love.

JohnTheBrave

No odmień "być".

JohnTheBrave

Widziałbym Dawida Ogrodnika w tej roli.

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Święte słowa. Koterski odstrasza od oglądania jeszcze bardziej niż Karolak. Nie wiem, czy będę w stanie się przemóc.

ocenił(a) film na 6
pm66

Karolak wyszedł dobrze, podobnie jak młody Koterski. Bardzo pasuje na Miałczyńskiego w tym wydaniu.

ocenił(a) film na 8
Zeppelin1405

Podzielam opinie :)

ocenił(a) film na 10
pm66

Koterski - młody - pasuje do tej roli - dobrze zagranej przez niego zresztą

ocenił(a) film na 7
JohnTheBrave

Swoją drogą - Dorociński dostał kolejną rolę życia ;)

ocenił(a) film na 7
JohnTheBrave

Ale młody Koterski sprawdza się w tej roli. Ostaszewska rewelacja. Mąż twierdzi tez, ze Figura zagrała rewelacyjnie, a On wie, co mówi

Morelka80

A Ty nie masz własnego zdania? W pracy, rodzinie, znajomym też zawsze mówisz, że to mąż wie co mówi, a Ty milczysz?

ocenił(a) film na 7
Alex_Tyler

Ale teraz pytasz czy stwierdzasz? :D Bo uzewnętrzniać się nie będę. :))) Z tym „wiem, co mówię” u Ciebie jest raczej słabo jak widzę, ale rozbawiłeś mnie, naprawdę :D Takiej niezdarnej próbki psychoanalizy na tym portalu bym sie nie spodziewała :D Na przyszłość przeczytaj dwa razy, może uda Ci się zrozumieć, co ktoś miał na myśli pisząc te kilka zdań powyżej... jak nie, to poproś kogoś (kogokolwiek), żeby Ci wytłumaczył... :) słodkich snów :)

Morelka80

Wiesz, tu nie trzeba głebokiej analizy. Napisałaś krótki post, w którym przedstawiasz zdanie swojego męża traktując je jako prawdę objawioną, cytuję "a On [mąż] wie co mówi".
Potem kobiety się dziwią, że traktowane są jako kury domowe, skoro same pracują na taki wizerunek. ;)

ocenił(a) film na 7
Alex_Tyler

Ale czy Ciebie boli, że dwoje osób w małżeństwie może się WZAJEMNIE DOCENIAĆ? :) Dokładnie, to był krótki post, w którym przedstawiłam SWOJE ZDANIE, dodając zdanie męża na temat gry Figury :D Chyba jednak tego nie zrozumiałeś. Właśnie, że zrobiłeś analizę, nie mając ku temu żadnych podstaw. Być może Ty traktujesz kobiety jak kury domowe, ale to nie mój problem. A być może czujesz się samotny i chcesz sobie pogadać w sieci? OK. Dziękuję za wymianę zdań, koniec przedstawienia, miłego dnia :)

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Szczerze mówiąc, nie rozumiem tej niechęci do Miśka Koterskiego... Facet się bardzo zmienił i w gruncie rzeczy jest bardzo miłym, ciepłym cżłowiekiem i co ciekawe, nie boję się tego napisać, z zadatkiem na inteligenta :) Wiem, że on przez lata zachowywał się jak idiota, ale weźcie pod uwagę, że najczęściej był albo pijany albo naćpany, nawet przed kamerami... Znam go co prawda wyłącznie z wywiadów z ostatnich kilku lat, ale uważam, że trzeba dodawać chłopakowi odwagi i wspierać w wytrwałości w walce z nałogami, bo on każdego dnia odbywa ciężką walkę sam ze sobą. Ludzie go nie rozumieją, a tak naprawdę on przez lata był bardzo zagubiony w swoich uczuciach, emocjach, ambicjach, braku pewności siebie. Cieszę się, że mu się udaje teraz wyjść na prostą. I jestem przekonana, że jego ojciec nie zaproponowałby mu tej roli, gdyby nie wierzył, że uda mu się jej podołać

użytkownik usunięty
tolerancja91

Boo.Wow.

użytkownik usunięty
tolerancja91

Ładnie to ujęłaś. Dokładnie - zmaganie się z uzależnieniem i utrzymywanie abstynencji, to niełatwa sprawa.... I za to m.in. należy się Miśkowi szacunek. Z jednym tylko się nie zgodzę - "z zadatkiem na inteligenta". Misiek Koterski jest bardzo inteligentnym człowiekiem. Chyba, że wnioskujesz na podstawie tego co widziałaś w Tv. Jako przykład polecam https://www.youtube.com/watch?v=6OEHUVO0p88

ocenił(a) film na 8

nie miałam na celu absolutnie twierdzenia, że nie jest osobą inteligentną ;) być inteligentnym a być inteligentem, to jednak zupełnie różne kwestie :) poza tym cała seria o Adasiu Miauczyńskim to właśnie opowieść o inteligencie, próbującym się odnaleźć w polskiej rzeczywistości i cieszę się, że Koterski wyczuł, że nadszedł już czas, żeby jego syn przejął tę rolę :)

ocenił(a) film na 6
tolerancja91

Filmu jeszcze nie widziałem, ale obejrzę - raz, z uwagi na poprzednie części i historię życia Adasia, dwa - z ciekawości, jak sobie aktorzy poradzili.
Jednakże pomijając talent lub brak talentu Michała Koterskiego tudzież bez względu na to - nie lubię go. Zetknąłem się z nim osobiście i jest dość zarozumiałym człowiekiem. Nie oglądałem z nim żadnych wywiadów, może przed kamerą i widzami zachowuje się inaczej, ale na prywatnej stopie, to tak sobie.

ocenił(a) film na 10
JohnTheBrave

"Nie wiem to się wypowiem" ;/ z pewnością nie widział Pan tego filmu (?)
-genialna obsada! A główny bohater wręcz stworzony do tej roli... tutaj nawet modelki, tancerki i "karolaki" są na swoim miejscu (Sic!) - taka koncepcja - moim zdaniem wszystko bardzo dobrze przemyślane...

Dystrybucja tylko do bani ;/

JohnTheBrave

No fakt. Zresztą jesli popatrzeć uczciwie, to poprzeczka przez Pazure,Kondrata i Chyrę została zawieszona tak wysoko,ze moim zdaniem żaden aktor nie zdoła jej przeskoczyć.

JohnTheBrave

Mam nadzieję, że wszyscy którzy krytykowali, pójdą na film i uderzą się w pierś, bo Misiek Koterski był wspaniały w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
Milennn

Chyba co niektórzy to tak z zasady krytykują...