Nieoficjalne źródła podają że nowy avatar będzie nie w 4D , nie w 5D ale uwaga w 6D !! Jeszcze do końca nie wiadomo na czym będzie polegał ten fenomen ale sam reżyser uważa że to będzie najlepszy film na świecie. Neytri wraz z Jackiem polecą na Ziemie (zgodnie z 2 częścią Pocachontas) jednak jej się tam znudzi a niebieski Jack już nie będzie taki pociągający i postanowią wrócić na Pandore , tam okaże się że wszyscy Pandorańczycy nie żyją a Pułkownik Miles zmartwychstał i nawiązał kontakt z obcymi(główny bohater filmu Aliens z filmu Camerona Obcy decydujące starcie) by zniszczyć ostatnich Pandorczyków i przejąć planetę, Jack i Neytri oraz garstka ocalałych będą musieli stawić czoła Pułkownikowi oraz wściekłym Obcym , zobaczymy także Ellen Ripley która pomoże im walczyć a właściwie jej robota który w Avatarze sprytnie zmienił tożsamość na Dr Grace Augustine. Walka będzie zacięta i efektowna , sam reżyser twierdzi że fabuła filmu będzie niespotykana i oryginalna jak w części 1 , i przyznał że w części film był podzielony na 90% efekty 10& fabuła , tym razem zwiększy % efektów aż do 95 ! Fenomen 6D być może będzie polegał na tym że sami będziemy mogli wejść do filmu i poznać wspaniały świat Pandory , i obejrzeć te niesamowite piersi Neytri z bliska.
James spytany dlaczego robi 2 część odpowiedział
dziennikarz :James why
James : For Money
dziennikarz : Ok , james I get your autograph?
James : Fuck You !
Są także plotki że być może w walce z obcymi pomoże im sam Terminator(oczywiście w jego rolę wcieli się niezapomniany Arnold)
Już nie mogę się doczekać , mam nadzieję że 2012 rok nam w tym nie przeszkodzi :-)
Kino 6D to kino w którym odczuwamy zapachy czujemy podmuchy wiatru i wszelkiego rodzaju drgania i zmiany zachodzące na ekranie :)
To nie żart mój drogi kolego , 6D to prawda , tak jak to co napisałem w głównym wątku , przygotuj się na ostateczny pojedynek obcego na Pandorze.
słyszałem też, oficjalna informacja z ust James'a, że Na'Vi wybudują własny statek na styl Titanica i zrobią na nim zbyt epicką imprezę, oczywiście o tym będzie opowiadała już 3 część, więc nie pozostaje nam nic tylko czekać czekać i czekać, na 7d.
Ja nie żartuję, poczytaj wywiady i oglądaj HBO, do tego jeszcze krąży plotka że jednak Avatar 2 będzie w 8d, problemem jest jedynie waga kamery (60kg) jednak Cameron się nie poddał i od miesiąca ćwiczy na siłowni, głównie klatkę i biceps.
No co ty , już przesadzasz , oglądałem wywiad na C+ i byłem na amerykańskiej premierze AV , na początku powiedział że planują 5D ale przez pewien moment odszedł myślami od dziennikarzy a jego źrenice przez chwilę wyglądały tak $ $ , i wtedy stanowczo powiedział (przetłumaczyłem na polski) "nie.. To będzie jednak 6D , to musi być 6D !"
Oczywiście również byłem na premierze AV, zapewne się mineliśmy w korytarzu gwiazd Hollywood, ale to całkiem inna bajka, wracając do tematu Cameron w jednym z wywiadów dla 'błyszczący dolar' powiedział '$$$' były to ostre słowa z jego strony, jednak wszyscy po tym wywiadzie zaczęli z niecierpliwością czekać na kolejną część. Zapewne widziałeś w drugim rzędzie pana z pióropuszem ? Tak, tak to byłem ja, 4 miejsca obok mnie siedział sam Cameron sącząc czekoladę :)
To chyba nie wiesz jak wygląda 5D , mi chodzi o 6D , 16 sierpnia w Hollywood był 5 min pokaz a raczej zwiastun nowej rewolucji 6D której premiera odbędzie się w 2014 r.
7D jest w Międzyzdrojach :D a tak po za tym to nie wydaje mi się żeby to była prawda bo w kinie 5D i 4D ciężko wytrzymać z tymi wstrząsami i chlapaniem w twarz . Nie wspomnę co by było w 6D na prawie 3 godzinnym filmie... oj zły pomysł, bardzo zły...
Od razu 18D. Poza tym nie potrzebnie się nastawiacie, bo zapewne taka możliwość będzie w max. 3 kinach w Polsce.
żeby był nawet w 500D to i tak będzie tylko nędzną bajeczką o smerfach :(
(zajęliby się lepiej fabuła zamiast efektami)
No tak ale teraz będą Ksenomorfy , na dodatek doszły słuchy z planu filmowego że zobaczymy nagą Neytri podczas kąpieli , fabuła ? Po co fabuła , przecież będzie 6D i masa efektów , sam James powiedział coś w stylu " po co mi fabuła skoro i tak pójdą na to tłumy"
Mieliśmy już ksenomorfa skrzyżowanego z psem, a nawet skrzyżowanie Obcego z Predatorem. W grach występowały również Praetoriany. Czas na nową jakość w historii kina. Czas wielkiego niebieskiego Xeno-Na'vi z eurozłączem!
Nie rozumiem czegoś... dlaczego niektórzy mówią, że nie ma fabuły? Przecież jest i to zajebista a efekty specjalne powstały dla leprzego efektu. W 3D to mi prawie gały z tych okularów wyleciały, nie wiem co myśleć o tym 6D ( jeśli to prawda ).
"Przecież jest i to zajebista" jak w 99% filmów? W tym filmie tylko efekty się liczyły, i w sumie też nie zachwycały.
nie max 3 tylko w żadnym. 6D - ekstra, fajnie, super, ale w Polsce bedzię około 2178 roku. Jak wszystkie inne nowiny techniczne, z opóźnieniem 100 lat.
5-D jest jak najbardziej realne. W zasadzie to juz istnieje od paru lat. Ale wlasnie nie wiem jak bedzie z tym zapachem jeszcze :D Fajnie by bylo jakby zrobili taki film 6-D :)
a ty masz pojęcie o kim ja mówię ? ;)
to nie było konkretnie do niego skierowane, napisałem ten post wieki temu i już nie pamiętam dokładnie >_>
Lecho. W takim razie kilka lat temu żartowali sobie z filmów w 3D. Koleś świat idzie do przodu, wszystko wymyślą xD
Ależ może Ci się tak zdawać. Tylko że według matematyki (topologii konkretnie) jest ich nieskończenie wiele :P
a tak właściwie to czym się różni 4D od 5D???
Bo przyznam się że nie wiem o co chodzi w 4D. 5D to są ruchome fotele i woda itd, ale 4D???
4D: Okulary trójwymiarowe i zapachy
5D: Okulary trójwymiarowe zapachy ruchome fotele i woda pryskana na twarz
Tak, tak tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! są tylko cztery wymiary i nikt mi nie będzie mydlił oczu jakimiś osiemdziesiątczterytysiącesiedemsetdwadześciadziewięć, dziewiędzieśiątdwa D
Słuchajcie przecież jest juz kino 6d na slasku w dream park ochaby. looknijcie na ich strone maja tez oceanarium 3d. musi byc wypas
Lecho1523 napisał :
dziennikarz :James why
James : For Money
dziennikarz : Ok , james I get your autograph?
James : Fuck You !
Widać, że to nieprawdziwa informacja. Po pierwsze kto się tak odzywa do dziennikarzy (oprócz paru wyjątków) po drugie widać, że pisał to ktoś kto nie zna dobrze angielskiego. "Dziennikarz :James why" W angielskim jest tak, że albo ów cytat jest wyrwany z kontekstu albo powinno być uzasadnienie. "Dziennikarz: Ok, james i get your autograph?" <--- James powinno być z dużej litery. I nie "I get your autograph" tylko jeśli już "Can I get your autograph?/May I have your autograph?/ Can you sign it for me?". Ludzie jak już wymyślacie bzdury to róbcie to z głową. Może jeszcze niech będzie Avatar 4 jako wersja dla dorosłych? Pozdrawiam
Aha a teraz "mądry" Warszawiaczku idź sobie na premierę avatara rozszerzonego o 6 min.
"Po pierwsze kto się tak odzywa do dziennikarzy"
A co powiedziałbyś na fana proszącego o autograf ?