2022
7,2 108 tys. ocen
7,2 10 1 108451
5,9 61 krytyków
powrót do forum filmu Avatar: Istota wody

Nieoficjalne źródła podają że nowy avatar będzie nie w 4D , nie w 5D ale uwaga w 6D !! Jeszcze do końca nie wiadomo na czym będzie polegał ten fenomen ale sam reżyser uważa że to będzie najlepszy film na świecie. Neytri wraz z Jackiem polecą na Ziemie (zgodnie z 2 częścią Pocachontas) jednak jej się tam znudzi a niebieski Jack już nie będzie taki pociągający i postanowią wrócić na Pandore , tam okaże się że wszyscy Pandorańczycy nie żyją a Pułkownik Miles zmartwychstał i nawiązał kontakt z obcymi(główny bohater filmu Aliens z filmu Camerona Obcy decydujące starcie) by zniszczyć ostatnich Pandorczyków i przejąć planetę, Jack i Neytri oraz garstka ocalałych będą musieli stawić czoła Pułkownikowi oraz wściekłym Obcym , zobaczymy także Ellen Ripley która pomoże im walczyć a właściwie jej robota który w Avatarze sprytnie zmienił tożsamość na Dr Grace Augustine. Walka będzie zacięta i efektowna , sam reżyser twierdzi że fabuła filmu będzie niespotykana i oryginalna jak w części 1 , i przyznał że w części film był podzielony na 90% efekty 10& fabuła , tym razem zwiększy % efektów aż do 95 ! Fenomen 6D być może będzie polegał na tym że sami będziemy mogli wejść do filmu i poznać wspaniały świat Pandory , i obejrzeć te niesamowite piersi Neytri z bliska.

James spytany dlaczego robi 2 część odpowiedział

dziennikarz :James why
James : For Money
dziennikarz : Ok , james I get your autograph?
James : Fuck You !

Są także plotki że być może w walce z obcymi pomoże im sam Terminator(oczywiście w jego rolę wcieli się niezapomniany Arnold)

Już nie mogę się doczekać , mam nadzieję że 2012 rok nam w tym nie przeszkodzi :-)

helsinger

Ale to nie tylko dla niego. Każdy będzie mógł tam wejść i się pokłócić. :)

kenexgro

Lee, już myślałem że zrobiłeś dla mnie temat...

Lecho1523

Nie ma tak dobrze :P

Lecho1523

Nie wiem, czy ktoś już to napisał, ale okej.
Nie ma czegoś takiego jak FILM POWYŻEJ 3D.
3D to jest maksymalny jeśli chodzi o film wymiar.
My żyjemy w 4 wymiarach, 4, nieobecnym w filmach jest czas.
A to tak zwane 5D, to jest w kinie Bemowie i polega na tym, że są specjalne fotele i nawilżacze powietrza.
Jak zrobią 6D to pewnie będą specjalne kubki na popcorn, litości ludzie, litości.

damian6d17

Żeby nie było, że nie złapałem ironii kolegi z 1 posta, napisane to było dla wyjaśnienia, bo nadal spotyka się ludzi, którzy twierdzą, żę idą do kina na film 5D.

damian6d17

"litości ludzie, litości."

Użyję twojego cytatu do skomentowania twojego wpisu.

Lecho1523

No to słucham, co masz do zarzucenia.

damian6d17

Wszystko...

Lecho1523

Zaiste duże mi to mówi, a Twoja historyjka z Terminatorem, Alienem i cholera wie czym była napisana w celach prowokacyjnych dla zbuntowanych fanach Avatara? Czy stwierdziłeś, że Twoje życie nie ma sensu i sobie napiszesz temacik?

Lecho1523

Tutaj można się kłócić : http://www.filmweb.pl/user/kenexgro/blog/529190

Lecho1523

Xavor, ja nie patrzę na ortografię w waszych wypowiedziach i na ten temat nie będę się wypowiadała. Ja oceniam tylko poziom, a (moim zdaniem) poziom waszych rozmów (teraz i na tym temacie) jest taki a nie inny. Obrzucacie się wyzwiskami jak małe dzieci, bez najmniejszego sensu. Chociaż tak jak ty i Lecho macie jeszcze jakiś poziom, to plantum zachowuje się wręcz okropnie. Nie będę porównywać jak kto sie zachowuje, bo ja na wojenną ścieżkę wchodzić nie będę :)
Ps. Lecho - co do tematu o kobietach to po przemyśleniu masz rację. Kobiety są lepiej zorganizowane i mają lepszą empatię, ale to mężczyźni mają zdolności przywódcze, lepiej majsterkują itd. Dlatego więcej kobiet można spotkać w biurach, a mężczyźni to się tak panoszą wszędzie ;)

aniula_anka

No i się dogadaliśmy ;-).

Lecho1523

wkoncu sie dowiem jak pachnie niebieskie GÓWNO ;)

bourbonKid

Ej wyrażaj się!

Lecho1523

Czy to będzie tak jak w rzeczywistości wirtualnej?

Fenixja

Dokładnie to nie wiem bo nie ujawniono wszystkich szczegółów ale prawdopodobnie będziemy mogli w jakiś sposób wejść w film stać obok aktorów itp, oczywiście będzie to tylko złudzenie ale bardzo przyjemne.

Lecho1523

"[...]oczywiście będzie to tylko złudzenie ale bardzo przyjemne." Lesiu czyżbyś chciał żeby cie Neytiri posmyrała? xD

Dark666Lady

On mi się nie podoba... Gardzę nią ; )

Lecho1523

Tylko nie mów że wolałbyś Jake Sully'ego....hihihihihihi xD

Lecho1523

To są właśnie ludzie ... lubicie ploty co ?
Może i faktycznie będzie kino w 6D i na pewno po jego obejrzeniu wrażenia będą nie do opisania !
Fakt faktem poczuć zapach otoczenia oraz w niektórych momentach zobaczyć obraz w oczach 3 osoby w filmie było by czymś niesamowitym.
Ale po co coś pisać jak się na dany temat nic nie wie ... 4 lata dla techniki to bardzo dużo w naszych czasach i wszystko jest możliwe !
Wystarczy tylko czekać na to co się wydarzy.
Ja dodam od siebie że czekam na drugą odsłonę Avatara, 4 lata to dużo czasu jednak warto czekać i na pewno pojawię się na premierze !

Lecho1523

Ludzie, Lecho1523 zrobił ten temat dla jaj. Pisał co mu się wymyśliło.
(to dla niewiedzących)

kenexgro

"(to dla niewiedzących)"

(To dla głupich ćwierć inteligentów).

I skąd wiesz że to wymyśliłem ?

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

dałem wam wolną rękę na tym forum a wy tu śmietnik robicie

plantum

"dałem wam wolną rękę na tym forum"

hahahahahahhahahahaha...

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

nie wchodziłem na to forum celowo, ale skoro mnie zapraszacie

plantum

Czyli co, następna "wojna" między wami? ;)

ocenił(a) film na 8
aniula_anka

nie wchodziłem na to forum i możecie sobie zobaczyć jak świat wyglądał by bezemnie

- BEZ ZMIAN -

lecho to g-n-o-j straszny, kocha kłótnie. Dałem mu się wyszaleć, ale teraz skoro nie rozumie

to pokarzę wam jaka jest różnica pomiędzy moją obecnością i jej brakiem

plantum

Uwielbiam jak żartujesz.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

a ja nie uwielbiam niczego z twojego głupawego zachowania

plantum

I co ja teraz pocznę...

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

bedziesz narzekać na mnie, jak to masz w zwyczaju

plantum

Kończę z tobą dyskusję palancie, przynajmniej w tym temacie...

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

ahahahahhaha

wytrzymałeś 1 godzinę 6 minut i 12 sekund

gratuluję.
ale
diana6echo trzymała się dzielnie przez ponad miesiąc.

plantum

PokaŻę i beze mnie tak na przyszłość^^

ocenił(a) film na 8
aniula_anka

racja, my bad :]

plantum

To co klocimy sie dalej? :)))

xavor

Hipokrytą mówimy nie.

ocenił(a) film na 8
xavor

ależ oczywiście

lecho to kretyn, nie rozmawiajcie z nim
teraz zmienił swój opis ale wcześniej miał coś takiego

"jestem psychiczny [...] i lubię mieć rację"

ja nie żartuję

plantum

" "psychiczny" "

Jak coś cytujesz rób to poprawnie, inaczej nie twórz czegoś czego nie było.

Odpisałem ci ponieważ nie pozwolę byś przekręcał cytaty.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

miałeś coś takiego w swoim opisie, co to za różnica ""

plantum

Wielka różnica, więc kończę już dyskusję chyba że znowu będziesz wypisywał bzdury...

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

znów uciekasz, to dobrze

jesteś mniej uparty niż diana.

to dobrze. będę miał mniej roboty.

ocenił(a) film na 8
plantum

nie rozmawiajcie z lecho, on pisał o sobie że jest "psychiczny"

i powiedział że lubi mieć racje

plantum

http://img713.imageshack.us/i/lecho1523avatar.jpg/
http://img717.imageshack.us/i/lecho1523prowokacja3.jpg/

To tylko przykłady co potrafi zrobić Lecho1523.

kenexgro

Bo nie je orzechów. One poprawiają myślenie.

Lecho1523

Xavor, genialny tekst :D
Lecho -> hipokrytOM mówimy nie. Można mówić coś hipokrytom i można być hipokrytĄ :)
Plantum -> cudzysłów zmienia wszystko. Można powiedzieć, że jestem mordercą i można powiedzieć: jestem "mordercą". Przy pierwszym to lepiej uciekać, a w drugim to jest to raczej prześmiewcze. I nie łap za słówka! Bo jak inni cię tak złapią to się nie pozbierasz ;)
A ja też lubię mieć rację. To co, czeka mnie więzienie? ;)

aniula_anka

Obie wersje są poprawne ; ). Hipokrytą/Hipokrytom.

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

"Obie wersje są poprawne ; ). "

jesteś hipokrytom czy hipokrytą ?

plantum

Nikim z wyżej wymienionych, za to ty jesteś hipokrytom i głupkiem.

Odpowiadam bo znów łapiesz mnie za słówka.Wyrwane z kontekstu.

Lecho1523

Wg. Ciebie wszyscy jestesmy hipokrytami i głupkami...