gatunek ssaka parzystokopytnego z rodziny jeleniowatych. Jedno z ważniejszych zwierząt łownych Europy. Samica jest nazywana kozą, samiec rogaczem lub kozłem, młode zaś koźlętami.
Z toba probowalem gadac, ale nie jestesmy na tym samym poziomie. Przepraszam, ze zajmowalem Panu czas... ;>
Nie bo dzieki wam ten temat juz sie dokopal gelboko ponizej dna. Nie mam ochoty (ani powodu) aby tutaj z wami rozmawiac.
Ja juz tych tematow nie zakladam... To nie jest ten sam temat, na ktorym kiedys pisalem...
skoro napisałeś, ze sięgnęliśmy dna to może być tyko lepiej, ale co ja tam mogę wiedziec :)
JAKE SULLY - część 6,6 ( 7) zakładam część siódmą ale przyjmijmy że to cześć 6,6.
mam nadzieję że będziecie jeszcze tam pisać, nezumi mnie przechytrzył. przechera jedna
Nowy temat przewodni "Czy zgadzasz się z opinią, że pokrycie się kałem od stóp do szyi jest lepszą ochroną przed zimnem w mroźne zimowe noce niż standardowa kołdra bawełniana?" Zapraszam do dyskusji...
Z czysto biologicznego punktu widzenia kał lepiej chroni przed zimnem.Oczywiście gdy jest świeży a przez to ciepły.Jeśli nie,to lepsza jest kołdra.
i przez kończyny.Jednak miałabym wątpliwosc do twarzy,bo jak zrobi się skorupa to badany obiekt moze mieć problemy z oddychaniem.
Pouciekały, ale polecam lekturę, bo dzisiaj była jazda po bandzie. National się wkurzył.
kurwa walczyłem z tym niebieskim plemieniem pogan od rana sam , nikt mnie nie wsparł :D
Ale warto było , takie batalie charakter wyrabiają .
kiedyś walczyłem jak jurand ze spychowa, wszystkim zrobilem pizdę pod okiem. Dziś już jestem stary i siły nie te
Jurand był wporzo , nawet jako ślepy respekt budził .
Jak już przy Sienkiewiczu jesteśmy , to mi się podoba Kmicic i jego wesoła kompania co w Wodoktach sobie gęsto przy jadle , mięsiwie i winie swawoliła z "sikorkami" .
A jaki wpierdol Butrymom w karczmie zrobili - tzn. Butrymy im ale sai ich zaczepiali i ich dziewoje .
byłem rano na chwilę (tzn. Krzyżak mnie obudzuił swoimi wrzaskami bo odkrył brak parówek w lodówce) ale musiałem spiżdżać na inny temat żeby usadzić jakiegoś idiotę który trąbił że Avatar to taki hiperrealistyczny film.