7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Witam! Zakończyliśmy wczoraj kolejną część tematu- Jake Sully.
Jak ktoś wyliczył była to podobno część 8- chociaż nie jestem tego taka pewna.
Usiłowałam wczoraj założyć kolejną część ale nic się nie udawało.
A więc teraz zakładam go na prośbę użytkowników.
Temat ten to rzeka- można mówić praktycznie o wszystkim, co kojarzy się z filmem ( o uczuciach i emocjach, przyrodzie i pogodzie, miłości i nienawiści, itp, itd). Zapraszam: wielbicieli tematu, starych i nowych fanów. :)

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

Januszu - troszkę to trwało zanim przeczytałam i odpisałam. :) ( u Ciebie). :)

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Zorientowałem się :D Także odpisałem. Tutaj jeszcze raz Ci dziękuję za wyrozumiałość i wsparcie! :)

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

Napisałam coś dla Ciebie. :)

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Dziękuję ;) Bardzo ładne i prawdziwe! A wstydzić nie masz się czego. Powinnaś się cieszyć, wiele osób chciałoby mieć taką wyobraźnię i talent jak Ty. A z uczuciami też prawda. Ten świat jest na złej drodze, drodze do zguby. Świat i ludzie potrzebują takich osób jak Ty!

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

Janusz! Dziękuję za wszystkie miłe, dobre, ciepłe słowa.
Już późno. Chyba trzeba pomaszerować spać.
Ale niesamowicie miło się z Tobą rozmawiało.
Kolorowych, błękitno-tęczowych snów . I see You !

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Również mi miło. Ciesze się, że Cię poznałem. Niesamowite, że to dzięki filmowi.
Fotka mojego autorstwa. Wychodzi mi to lepiej niż pisanie wierszy ;)
Dobranoc! I see You!

ocenił(a) film na 10
BlAcKMeTaL

Bo to : zaczarowany film,
zaczarowana Pandora,
zaczarowany Avatar. :)

Iwonka

moze dla ciebie :)

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

Nie ma tu z kim rozmawiac,m asz racje cześ cześc idź już ;P

do ciebie nie mowilem wies spadaj

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

Ale o co Ci chodzi? Przecież ja tylko napisałem! Spdaaj od razu... :

no wlasnie tylko,moze az zza duzo

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

Naprawdę? No nie wiem co powiedzieć...

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Szanowny Panie Arbitrze!!
Wczoraj obiecałeś, że założysz 10 częśc tematu- edycja Mundialowa.
Informuję, że już jest 940 postów. I byc może Twoja prośba może być zrealizowana jeszcze dziś!!!
Nie przegap !! :)

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Ja w takim razie już dziś zastrzegam sobie prawa do założenia- żeby póżniej nie było - nie wiem którą część tematu , ale będzie to edycja euro-polando-ukraina[o ile to będzie Ukraina(:] 2012.Jako że jestem tu od niedawna akurat przez te 2 lata sobie na to zasłużę.Ależ to będzie temacior.Oby tylko świat się wcześniej nie skończył.Ale podobno Euro ma jeszcze się odbyć więc będzie dobrze.

użytkownik usunięty
Iwonka

Spokojnie Iwonko, trzymam rękę na pulsie ;D. A jak dzisiaj się nie uda, to mogę jutro po meczu wejść i zaszaleć ;D. Bo o czternastej będzie WKS - Portugalia a potem wieczorem Brazylia. Jak będę miał czas to się właduję ;).

Arbiter no gdzie ty ..... jestes co?

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

Tutaj jestem :D

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Hej! Gdzie jsteście Fani kochani? Ja teraz wróciłam tu. . Z nadzieją na 10 część naszego ulubionego tematu ! :)

ocenił(a) film na 10
Iwonka

NO tak ! Późna godzina. Wszyscy pewnie grzecznie śpią. A ja tu zagajam.
Pora też pójść do łóżeczka . Jako i reszta.
Do jutra- Kochani. Szkoda ,że nikogo nie ma. :)

ocenił(a) film na 9
Iwonka

szkoda mi tych wszystkich, którzy maja wątpliwości co do tego wspaniałego filmu....

ocenił(a) film na 10
plantum

Witam!
Widzę, że my nie mamy wątpliwości co do piękna i magii tego naszego ulubionego filmu. :) Witaj w klubie. I see You!

ocenił(a) film na 10
Iwonka

Hej!
Zapytam jak to zwykle robi Blue Best Avatar : Jest tu kto?
Pewnie wszyscy oglądaja Mundial? Trudno. A może ktoś jednak jest?

użytkownik usunięty
Iwonka

Melduję się :D.

Mundial oglądam, owszem, ale rozczarowanie - RPA odpada z gry :(... A byłem po ich stronie i naprawdę życzyłem sobie, by chociaż wyszli z grupy. Przykra sprawa, jak gospodarze dostają po dupie na samym wstępie...

ocenił(a) film na 10

Witam!
Pewnie z nami będzie tak samo na Euro 2012.
Teraz dostaliśmy w D od Hiszpanii , a oni oberwali od Szwajcarów!
No niesamowite rzeczy sie dzieją.

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Dlatego bardzo dobrze się stało że nas na Mundialu nie ma.Byłby chyba pogrom i to konkretny niestety.

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Już dostaliśmy pokaz hiszpańskiej kultury, także inne nacje chętnie by na nas potrenowały ;D. Oby nie było jakiegoś strasznego obciachu na tym Euro...

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Atoli też jestem.Nieno -żałoba - RPA dostało 3:0 i niestety trąby jerychońskie ucichły...): A tak było głośno....

ocenił(a) film na 10
ThuNd3R

A witam Kolego!
I jak tam nauki- egzaminy do przodu?

ocenił(a) film na 9
Iwonka

No powoli do przodu będąc szczerym.Ale wciąż jakoś czarno to widzę (:

ocenił(a) film na 10
ThuNd3R

Trzymam kciuki! :) Trzeba troszkę ten świat pokolorować. Najlepiej na niebiesko. !! :)
Pamiętam, że kiedyś była taka piosenka ,która zaczynała sie tak-

Czarne wrony czarno kraczą, w czarnych barwach widzą świat.
I na próżno im tłumaczą mądrzy ludzie już od lat.
Zamiat krakac weźcie pędzel, przemalujcie co się da!
Czarnych barw nie chcemy więcej, każdy w kolor gra!

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Dzięki wielkie.Rzeczywiście zbyt dużo czerni na tym świecie.Ale też jak trudno nieraz widzieć pewne rzeczy w pozytywnych barwach...Swoją drogą świetny wierszyk (:

ocenił(a) film na 10
ThuNd3R

A dalej było:
Czarne przegrywa, kolor wygrywa
W kolory gramy dziś.
W jabłka z jabłonek, skrzydła biedronek
każdy zielony liść.

użytkownik usunięty
Iwonka

Hehehe, Iwonka wciąż w formie :D.

ocenił(a) film na 10
ThuNd3R

Ja to nie jestem taka mundialowa. Ale wczoraj na przykład kibicowałam Korei. No sami musicie przyznać , że nieźle grali. I ta ich bramka była całkiem, całkiem.

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Też byłem całym sercem za czerwonymi braćmi (: - a tak na serio to też naprawdę im kibicowałem.Chciałem żeby nieco utarli nos brazylijczykom i po części się to udało.

ocenił(a) film na 10
ThuNd3R

KOlega ( co z nim kibicowałam) mnie nastraszył, że jak przegrają, albo nie strzelą choć jednej bramki- to ich Kim Ir Sen ześle gdzieś do ichniejszego łagru, albo głowy pourywa. Ale ja mu na to, że przecież Kim jest już na tamtym świecie.

użytkownik usunięty
Iwonka

W końcu, u nich komunizm do tej pory się uchował, i w obliczu porażki i zawiedzenia swoich przywódców, strach musiał wdzierać im się do serc niczym lodowy szpikulec...

ocenił(a) film na 9

Może tak żle nie było.Za mecz z Brazylią raczej głowy jeszcze nie stracą...Ale następny mecz na ich miejscu bym wygrał(:

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Mi się podobała jeszcze gra WKS i Ghany. Mam nadzieję, że oba te zespoły przejdą dalej. Bardzo lubię ten ich charakterystyczny, afrykański futbol, radosny i efektowny, bez takiego europejskiego "zaciskania się" w defensywie.

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Mi się najbardziej podobał dzisiejszy mecz Hiszpania - Szwajcaria :D. Hahaha, ale nadęci matadorzy i torreadorzy po tyłkach dostali :D. Ale należało im się, żeby wreszcie otrzymali kopa w te nadęte do granic możliwości zadki, podobnie jak Brazylia i Makaroniarze. Ja uwielbiam oglądać, jak wszelcy "liderzy" obrywają trochę od słabszych drużyn.

ocenił(a) film na 10

A bo z tym torreadorem to było tak:

Zabiłem byka, cóż to dla mnie byk!
Krew z byka sika- sik, siku, sik!
Wtem na arene wpada drugi byk!
A ja ze strachu- siku, siku sik!

użytkownik usunięty
Iwonka

Jeśli już jesteśmy przy tym temacie, zobaczcie na to:

http://www.youtube.com/watch?v=o_fcYvE9lj0

ocenił(a) film na 10

Nie , no Petroniuszu! Aż mnie zmroziło!
Skąd Ty tak szybko wynajdujesz różne te filmiki na You tube?
Jesteś niesamowity!
Jeszczetylko kilk postów i temat- Jake Sully10 będzie twój!
Edycja mundialowa. :))

użytkownik usunięty
Iwonka

Pamiętam, oczywiście :). Właśnie szykuję się na mocne uderzenie. Tylko wiesz co, może być mały problem z założeniem tego tematu. Ostatnio jak próbowałem, to ciągle się coś zawieszało...

ocenił(a) film na 10

Petroniuszu!!!
Szykuj się!
Trzymam kciuki!!
Musi się udać.

ocenił(a) film na 9
Iwonka

A właśnie - jeśli i o to chodzi to mam nadzieję że moja rezerwacja na 2012 rok wciąż aktualna (:

ocenił(a) film na 10

Petroniuszu!
A może trzeba porozmawiac w tej sprawie z Eywa?
Ale nie mamy łącza. Tzn ja moge mieć nieduzy warkocz.
I większe szanse na założenie tematu! Hi. Hi ! :)

ocenił(a) film na 9
Iwonka

Osobiście zdecydowanie nie popieram tego sportu.Zabijanie czy ranienie zwierząt nie powinno być przedmiotem jakiegoś widowiska.No ale taka tam tradycja ...Z drugiej strony dosyć łatwo można to samemu przypłacić życiem...

ocenił(a) film na 9

Uuu - coś fatalnego...