7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822213
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

To "źli" ludzie. Przede wszystkim dlatego, że ten film potępia rasizm, misje wojskowe i wszystko co złe, a pochwala współgranie z naturą oraz sprawiedliwe traktowanie wszystkich. Typowe zwycięstwo dobra nad złem, które złych ludzi drażni.
Zawsze zastanawiałem się co myślą sobie tacy ludzie, którzy widzą siebie w złych i potępianych postaciach w filmie. Teraz już wiem, po prostu tego filmu nie lubią.
Rozumiem jeśli komuś się film nie podoba, są różne gusta, ale wystawienie tak genialnie i w przełomowy sposób zrealizowanemu filmowi oceny 1/10 jest jak najbardziej niesprawiedliwe. Jak się film nie podoba, można docenić chociażby jego kunszt, który Avatar z pewnością w sobie ma i każdy to wie. Ale nie da się docenić filmu, który krytykuje człowieka takiego jakim sam jestem...

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Staram się dyskutować na poziomie ale z tobą się nie da.

ocenił(a) film na 8
plantum

Starasz się nie wyjść na kompletnego idiote, ale ze mną się nie da

ocenił(a) film na 6
Andrewx51

Kto z kim przystaje, takim się staje :D

ocenił(a) film na 5
plantum

Parę interesujących faktów plantum. Kiedy upadły wierze WTC, nie przeprowadzono, żadnych ekspertyz, od razu zebrano złom i sprzedano Chińczykom. Mimo to, pod gruzami dwóch kilkuset piętrowych budynków znaleziono paszporty porywaczy. Dodatkowo musiały przetrwać wybuch i ogień. Dobra, jeżeli nadal wierzysz, że to możliwe, to kiedy ważący 80 ton, Boeing 757 wleciał w budynek Pentagonu, nie znaleziono wraku, ani ciał. Dziwne prawda? Czyżby cały 80tonowy samolot spalił się jak kartka papieru? Cała stal wyparowała? A w WTC, pod tysiącami ton gruzu, znaleziono paszporty porywaczy? Tak po prostu? Bez szukania? Hm...
P.S. Tu masz zdjęcie, zrobione zaraz po ugaszeniu Pentagonu. Zadanie nr. 1: Znajdź 80 tonowy wrak samolotu! Bo ja chyba ślepy jestem!

ocenił(a) film na 5
Szanowny_Wladek_Konopa

tnij. org/nxm8
I jeszcze jedna ciekawostka. Pentagon był zabezpieczony systemami przeciw lotniczymi, które niedługo przed zamachem były sprawdzane. Nawet gdyby samolot leciał po prostej, zostałby zestrzelony, a tutaj samolot manewrował w obszarze tej całej "bezpiecznej strefy". System mógłby zestrzelić go kilkukrotnie, ale...

ocenił(a) film na 10
Szanowny_Wladek_Konopa

...ale CIA nie miałaby argumentu "dajcie więcej dla nas kasy" itd. Zasadniczo nie ma znaczenia, czy WTC wysadzono, walnęły samoloty czy spadło tam ufo - chodziło tylko o pretekst, żeby postrzelać. W końcu jak uzasadnić kupowanie sprzętu wojskowego za miliardy, skoro tylko służyłby do ćwiczeń...

ocenił(a) film na 8
NommaD79

Idiotą jest ten kto uważa że demokracja czyni ludzi wolnymi

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Dlatego nie wierzę w obecną zakłamaną "demokracje", gdzie 2 meneli ma więcej do powiedzenia w głosowaniu niż profesor uniwersytetu... wszyscy są równi - co za bzdura...

ocenił(a) film na 6
Andrewx51

True

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

Nie dyskutuję z osobami które kwestionują oficjalną wersję wydarzeń 11,
po prostu przyklejam im nalepkę "IDIOTA" i tyle....

Tylko raz miałem wątpliwości co do zamachów, dotyczyły one zawalenia się WTC7, ale wszystko się wyjaśniło.

ocenił(a) film na 10
plantum

A prawda leży gdzieś po środku, ja do tej pory nie rozumiem, dlaczego kontrolerzy nie zareagowali na zmianę kursu samolotu, szczególnie w pobliżu Pentagonu. Jest wiele niewiadomych i takie pozostaną, dla nas samych, lepiej ich nie poznawajmy.

ocenił(a) film na 5
plantum

Plantum! Każdy ma swoje zdanie. Każdy wierzy w co chce! Ale idiotą jest ten, kto, nie szanuje zdania innych. Nie uważaj mnie za maniaka. Interesują mnie teorie spiskowe, ale 95% z nich dla mnie jest nie wiarygodna. Po prostu tu zdziwił mnie fakt zniknięcia wraku w Pentagonie i znalezienia Paszportów porywaczy pod tonami gruzu.
Idiotą jest osoba, która nie chce wysłuchać zdania drugiej strony. To co ja i NommaD79, próbujemy robić to dyskusja. My podajemy swoje argumenty, Ty powinieneś podać swoje. Ale nie, zachowujesz się jak dziecko. Twoim jedynym argumentem jest: "Ja mam racje, a reszta to idioci".
W takim razie, albo dyskutujemy, albo nie rozmawiajmy wcale, jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia. I pewnie siedzisz teraz przed telewizorem i bluzgasz na polityków, którzy tylko się wyzywają, pier*olą cały dzień, a właściwie nic konkretnego nie mówią. Żeby nie było, nie jestem zwolennikiem teorii Zamachu Smoleńskiego. W to akurat nie wierzę.
Ale nie nazywam idiotami tych, którzy przyjmują taką teorię.

ocenił(a) film na 8
plantum

Nie masz żadnych podstaw by być czegokolwiek czego nie widziałeś, ani nie odczułeś sam, pewnym

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Zgodnie z tym co piszesz,
Szanowny_Wladek_Konopa nie ma prawa pisać że w pentagonie nie znaleziono wraku.

ocenił(a) film na 8
plantum

Nie, to ty nie masz prawa twierdzić że go znaleziono bez dowodów

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Po prostu grupa ludzi usilnie wmawia sobie że samolotu tam nie ma.....
wmawiają to sobie bo nie nie dostrzegli samolotu na zdjęciach.....

a zastanowiliście się ile jest tych zdjęć?

2......

ocenił(a) film na 8
plantum

A może to o wiele większa i bardziej docelowa grupa ludzi ma wmówione że samolot był? Antykonformizm nie jest zły, czasem bywa lepszy od nonkonformizmu

ocenił(a) film na 5
plantum

To że są dwa zdjęcia i na żadnym samolotu nie ma, jest dowodem, że on tam jest? Porównaj sobie wielkościowo samolot i budynek. Pooglądaj zdjęcia z katastrof innych samolotów. Mnóstwo szczątków, pełno żelastwa. A tu nic.

ocenił(a) film na 5
Szanowny_Wladek_Konopa

Wmawiamy sobie, że go tam nie ma? To Ty cwaniaku go znajdź.
Masz dziwną logikę. Skoro są tylko dwa zdjęcia na któryh nie ma samolotu, to, wg Ciebie, znaczy, że on tam jest... Tych zdjęć jest więcej. Może nie 50, ale trochę więcej.
Ale nawet 2 zdjęcia (wskazujące na naszą wersje) są większym dowodem, od 0 zdjęć(wskazujących na wersję oficjalną).
W ten sposób każdego bandytę mogę wybronić. "On nikogo nie zabił. Było tylko dwóch świadków i jedno nagranie z kamery, na którym zarzyna dziecko-to nie są dowody na jego winę". W ten sposób widzę TWOJE argumenty.

(Pisze jeden post pod drugim, bo przy próbie edycji wyskakiwał błąd)

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

Skoro się upierasz przy swoim to pokaż mi zdjęcia broniące waszą rację.

ocenił(a) film na 5
plantum

Przecież Ci idioto pokazałem zdjęcia ukazujace naszą rację. Teraz Ty pokaż zdjęcia ukazujące Twoją rację. Pokaż zdjęcia na których jest samolot...

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

"Przecież Ci idioto pokazałem zdjęcia ukazujace naszą rację."

Jakoś sobie nie mogę przypomnieć.

ocenił(a) film na 5
plantum

Bo jesteś ślepym, zidiociałym sklerotykiem.
LINK DO ZDJĘCIA-->tnij. org/nxm8<---LINK DO ZDJĘCIA
Tylko zlikwiduj spację po kropce i pobaw się w szukanie ukrytego kilkuset tonowego złomu...

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

A no faktycznie. Już podawałeś ten link.
Zwracam honor.

A gdybym miał pokazać zdjęcia na których jest samolot to podałbym właśnie to zdjęcie. ^_^

ocenił(a) film na 5
plantum

Jan go tam za bardzo znaleźć nie mogę. Możesz mi powiedzieć, gdzie go widzisz?

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

Pod gruzami go widzę.

ocenił(a) film na 5
plantum

Pod gruzami? Przecież tych gruzów prawie tam nie ma. Nie uważasz, że ten samolot był troszkę większy? On ważył kilkaset ton!
Wskaż mi miejsce w którym go widzisz...

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

czerwoną ramką zaznaczyłem ci gdzie go widzę

http://plantum.w.interii.pl/grafika/11_wrzesnia.JPG

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

"Przecież tych gruzów prawie tam nie ma."

zawalone 3 kondygnacje na szerokości 6-7 okien,

i zero gruzu...

ocenił(a) film na 8
plantum

plantum nie wagaruj, idź do szkoły

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Już coś ci na ten temat napisałem.

ocenił(a) film na 8
plantum

No to możesz przecież też im cisnąć, zrób tak żeby to oni przez ciebie unikali szkoły :)

ocenił(a) film na 5
plantum

Rozpiętość skrzydeł tego samolotu, wynosi 38 metrów, a jego wysokość to 14 metrów, czyli 5-6 pięter. a długość, to ponad 50 metrów. Nie złożył się jak harmonijka. Próbujesz desperacko dowieść swoją rację, ale nie masz argumentów.

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

"Próbujesz desperacko dowieść swoją rację "

Nie jestem desperatem.

"ale nie masz argumentów"

No pewnie... lepszym argumentem jest żonglowanie liczbami i wmawianie że nigdzie nie ma tego samolotu.

==========================================
"Rozpiętość skrzydeł tego samolotu, wynosi 38 metrów"

Wymiary pentagonu masz?

Przyjrzałem się zdjęciu.
miałem tu odpowiedź ale postanowiłem jej nie napisać bo byś znowu mnie obrażał.

Napiszę ją jeżeli będziesz tego chciał.

ocenił(a) film na 5
plantum

NO ALE CO Z TEGO? chyba takiego gigant nie zniknąłby pod gruzami. Ja Ci nie wmawiam, że go niema. Przecież go nie widać. To Ty wmawiasz wszystkim, że COŚ tam jest, ale pokaż mi to!

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

"To Ty wmawiasz wszystkim, że COŚ tam jest, ale pokaż mi to!"

Mówimy teraz o tym zdjęciu które sam podałeś. (te duże 3008 × 1960)

Po pierwsze,, zdjęcie zostało zrobione po katastrofie - wg. opisu 14 września. Zwróć uwagę na tą grupę ludzi w białych kombinezonach. Stoją obok wielkiej sterty czegoś. Może to jest właśnie twój samolot? O tym żeś nie pomyślał....

ale nie będziemy spekulować. Fakt że nigdzie na zdjęciu nie widać niczego co przypomina samolot nie znaczy że wcale nigdy go tam nie było. Być może ta sterta to góra pogiętego metalu - szczątki samolotu, a być może już dawno wywieziono znalezione szczątki w inne miejsce?. Być może zostały tylko te leżące pod gruzami (których oczywiście nie widać)?

Dlaczego jesteście tacy "sceptyczni"?
=========================================
Pisałeś coś o rozpiętości skrzydeł.
Oto moja odpowiedź.

Przypuśćmy że te białe ludziki w kombinezonach mają 1.7 m

teraz tak, na pełnowymiarowym zdjęciu skala zniszczeń to szerokość od piksela 1200 do piksela 2050 (sprawdzałem przy użyciu painta)

czyli szerokość zniszczeń to jakieś 850 px

człowiek to jakieś 42 px

850 / 42 to daje nam 20.......

20 * 1,7 = 34 metry...
a przecież ludzie mogą być wyżsi....

ocenił(a) film na 5
plantum

Tylko dziwne, że z samolotu została kupka prochu. I dziwne, że nigdy nie pokazano zdjęć szczątków SAMEGO samolotu. Zazwyczaj można znaleźć zdjęcia samolotu, z różnych stron.
Ale widzę, że sięgasz po bardziej twarde argumenty i kalkulacje. :)

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

"Ale widzę, że sięgasz po bardziej twarde argumenty i kalkulacje. :)"

WYPCHAJ SIĘ SIANEM!!!!!!
rozpoczynanie rozmowy z tobą to był błąd....

ocenił(a) film na 8
plantum

"Dlaczego jesteście tacy "sceptyczni"?"

Bo jesteśmy bardziej ogarnięci niż ty

ocenił(a) film na 9
Szanowny_Wladek_Konopa

Jesteś głupcem.

ocenił(a) film na 8
plantum

Zamknij się dziecko

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Ty też masz wątpliwości co do istnienia samolotu?

ocenił(a) film na 8
plantum

Nie widziałem go, ani nawet na zdjęciu, jak znajdziesz jakieś wiarygodne zdjęcie wraku to znaczy że jest bardziej prawdopodobne że był, bo jeśli nie ma żadnego zdjęcia wraku...

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

"Nie widziałem go, ani nawet na zdjęciu, jak znajdziesz jakieś wiarygodne zdjęcie wraku"

Aha, to trzeba ci zdjęcia wraku? A nie wystarczy ci fakt że został porwany i roztrzaskany o pentagon, że zginęły 53 osoby

Ale tobie ciągle mało
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flight_77_wreckage_at_Pentagon.jpg

z pewnością to zdjęcie dla ciebie nic niewarte

ocenił(a) film na 8
plantum

Jaki fakt idioto, może kiedyś zmądrzejesz

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

Podałem ci zdjęcie. A ty nic nie napisałeś. łyso co?
Tak w ogóle
Masz jakiekolwiek argumenty ??

ocenił(a) film na 8
plantum

To ty ich przecież nie masz... A co takiego widać na tym zdjęciu?

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

"To ty ich przecież nie masz.."

Operujemy już na dwóch zdjęciach z czego na jednym gołym okiem bezsprzecznie widać szczątki samolotu,

a ty jeszcze zadajesz głupie pytania.

ocenił(a) film na 8
plantum

Operujemy na jednym mocno podejrzanym zdjęciu i jednym na którym widać zwykłe śmieci. Nie rozśmieszaj

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

"Operujemy na jednym mocno podejrzanym zdjęciu"

Dlaczego jest podejrzane? Kto ci powiedział że jest podejrzane?
Powiedz skąd czerpiesz takie pomysły, bo chyba sam tego nie wymyśliłeś.... nikt nie wpada na teorię spiskową ot tak po prostu. Więc powiedz co czytałeś lub co oglądałeś że nabrałeś wątpliwości.