Panowie założyli już kilka wątków zachywcając się Neytiri, jaka to ona nie cudowna, piękna, dzielna itp itd...natomiast nie zauważyłam takiegoż zachwytu wśród pań w stosunku do avatara Jaka (dzięki Bogu i partii. Czy z panami wszystko w porządku? Bo nie daj Boże w następnym sezonie trzeba będzie na niebiesko się malować:P
Pozdrawiam:)
PS. wiadome, że kobiety wolą PRAWDZIWYCH mężczyzn (jack) niż avatary:)
EwaMonika słuichaj nosie :D ... ja kiedyś byłem zajarzony w body paiting, ale nigdy nie miałem okazji, więc gdybyś miała ochotę, to ja chętnie ;P ...
a ten wakrocza, to można na dwa sposoby, albo przywdziejesz mojego (sposoby sztukowania włosnienia, dosyć powszechne więc no problemo;)) albo peruk co tez jest dosyc powszechne wiec również :D
Nie, nie byłoby inaczej. Byłoby jeszcze gorzej. A rzeczy takie się nie zdarzają. Życie to syf.
Zarza...cos doła złpałeś, a jeszcze dwa dni temu był z Ciebie wcale wesoły chłopczyk:) Złośliwy ale wesoły...
A ja tam chce wierzyć że się zdarzają:)
Bo mnie denerwujesz! Kobita mnie rzuciła (jakoś przed świętami, czyli to w sumie krótki okres czasu jeszcze), a Ty mi tu insynuujesz, że może przez to, że do niej nie pojechałem i jeszcze twierdzisz, że to faceci są dziwni.
A ja zawsze jestem pesymistycznie do świata nastawiony i złośliwy.
"życie to syf" - to sie kurwa powies, ale nie gadaj takich glupot, bo to nie wina zycia tylko Twoja, bo nie potrafisz sobie w nim poradzic. Najbardziej w ludziach wkurwia mnie ich uzalanie sie nad soba. A najbardziej nie znosze jak ktos uzala sie na forach publicznych. Szczyt zalosnosci ...
A mnie denerwuje agresja. Czyżbyś Ty w ten sposób leczył swoje kompleksy, ze komuś na forum nagadasz i czujesz się lepszy ?
Nie użalam się tylko tak wyszło z rozmowy. Z rozmowy, której nie prowadzę z Tobą, a Ty włączasz się co dziesiątą odpowiedź i myślisz, że jesteś fajny. Szkoda,że na fw jeszcze nie wpadli na opcję ignorowania użytkowników.
ja sie w ogole nie wlaczam w zadne dluzsze rozmowy. Sledze tylko tematy ktore mnie interesuja. Odpowiadam tylko wtedy, gdy mam na to ochote i chce cos konkretnego napisac. Posty w stylu "glupi film/swietny film" mnie nie interesuja. Nie mowie juz o tym, ze flirtowanie przez komputerowa klawiature(nie mowie tu u Tobie, tylko ogolem) jest dla mnie tak samo sztuczne jak Neytri. Ale rozmowy jakie prowadzisz z Ewa nie nadaja sie na forum publiczne skoro przeszkadza Ci to ze ktos sie w nie wcina. Przeniescie sie na czat. A o wyzalaniu sie w takich miejsach juz mowilem (tu tez nie mowie tylko o Tobie)
Topic Closed.
Nie znam Cię osobiście, nie widzę, ale Twoje wypowiedzi mówią same za siebie. Jesteś strasznie agresywnym człowiekiem, jeśli coś Ci na tym forum nie odpowiada, nie musisz się na nim udzielać, nikt Cię tu specjalnie nie zaprasza. AGRESJI MÓWIĘ STOP! Nawet tej słownej.
Moi drodzy jako się rzekło, ze dzień nie należał do najlżejszych na dziś się pożegnam i jeśli macie ochotę....do jutra:) <cmok> chłopaki:)
Dzień dobry Państwu:)
Ale żeście sobie pogadali...ech...
Więc po kolei:
sproket73 cóż za skromność, zapewne wrodzona:)
Mieszko - Ty to umiesz kusić tygrysie....:)
Zakrza - zdenerwować to Ty mnie zaraz zdenerwujesz:P Czy to moja wina, ze Cię kobitka zostawiła? Widocznie miała powód. A to, że jedna w Twojej subiektywnej opinii okazała się być "zmienną" nie znaczy, ze wszystkie kobiety takie są:) Zarówno wśród kobiet i mężcyzn są charaktery lepsze i gorsze i zależy czego od siebie nawzajem oczekujemy. I zupełnie nie mam pomysłu czemu musze pisać te wszystcie oczywiste oczywistości...ocknij się, ba faktycznie zachowujesz się jak rozkapryszony chłopczyk:)
I nadal się będę upierać, ze wielka i prawdziwa miłość jest możliwa o!
I na koniec deserek - kolega psychoanalityk:) L.G. jesli nie chcesz czytać tego wątku nie ma przymusu:)
Zatem pozdrawiam Panów w ten śliczny (powiedzmy) dzień:)
Ok, koniec rozmowy. Nie znasz mnie i nie masz pojęcia jak to było, ale cały czas uważasz, że to moja wina i mnie wyzywasz. Pogadaj sobie z kimś innym, mniej rozkapryszonym.
i tak nie ludzie nie zasługują na to żeby być jak navi :P zniszczyliście własną matke! zgińcie w ogniu bomb atomowych! XD
Hmmm...Avatar dostał Złoty Glob w kategorii "dramat". Jak dla mnie to nie był żaden dramat. To tak jalby Indianę Jonesa nazwać dramatem. A Cameron otrzymał nagrodę za reżyserię....cóż w tym filmie (mimo, że go uwielbiam) większą pracę włożyli specjaliści komputerowi w nadanie emocji postaciom niż sam rezyser wydobył z aktorów. Więc nie bardzo rozumiem...
Niedługo oskary no i ciekawe, jak tam będzie. Jasne,że w kategoriach technicznych Avatar pewnie nie ma konkurencji, ale jeśli chodzi o rezyserię, nagrodę dla aktorów to nie powinien być raczej nawet nominowany.
Co Wy tym sądzicie?
:)
świetna gra aktorska Zoe i Sama + grafika i wyszedł cudowny film. Moim zdaniem aktorzy zasługują na nagrodę. Tchnęli w główne postacie życie, prawdziwe emocje, które przenoszą się na widza i pozostają tam(jak widać na forum) jeszcze bardzo długo. Jake Sully i Neytiri wyszli im suuuper, bardzo wiarygodnie.
hej hej panno Ewo, gdybym nie chcial czytac tego watku, to bym nie czytal, przeciez mnie nikt nie zmusza ;) A co do Zakrzy to wcale po Tobie nie jezdze, raz napisalem cos pod wplywem emocji i faktycznie nieslusznie, bo bylem zdenerwowany swoimi problemami, a jak slusznie ktos zauwazyl nie mozna wyladowywac swoich frustracji w necie. Ale Ty robisz dokladnie to samo to ze miales problem ze swoja kobieta nie znaczy ze musisz odrazu jechac na wszystkie ;) Choc tez po czesci Cie rozumiem, pod wplywem emocji robi sie wiele glupich rzeczy (chocby ja jestem tego przykladem) No ale chyba zbyt sie wdalem w niepotrzebna dysusje, ktora juz dawno przestala dotyczyc Avatara ...bo film no coz...przecietny ;)
Pozdrawiam!
L.G.
Panie L.G.:)
Ja przecież nie bronię dostępu do wątku, tylko masz nam do zarzucenia, ze nie dotyczy on tylko Avatara..no i co z tego? pytam sie ładnie?:)Ludzie pisza co chcą, a ja nie jestem moderatorem i nie będę usuwac tego co mi się wydaje, ż enie powinno się znaleźć;P
Poza tym daruj drogi kolego, ale nie kto inny jak Ty kilka dobrych stron temu dokonałeś "wnikliwej" analizy mojego związku, więc raczysz żartowć, iżź nie poruszasz tematów osobistych:) Tyle temtem wyjsnienia:)
PS: flirt jest dobry na zdrowie:)
każdy wątek ma swojego trola... do nas trafił trol wygadany, piszący więcej niż 1 linijka, więc cieszmy się nim :)))
Witam Damę Isabel:)))
ja wcale nie mówię, ze nie było fajnej gry. Naprawdę uważam, że aktorzy wiele musieli włożyć wysiłku fizycznego w odtworzenie swoich postaci. Chodziło mi jedynie o to, że głowne sceny niosące emocje sa podretuszowane techniką i nie wiadomo na ile to mimima aktorów a na ile komputer. Jęsli chodzi o Sama to wiem, ż epotrafi grac, bo już tutaj wspominałam go w fimie Salto. O Zoe niewiele wiem, nawet jej nie kojarzę z innych produkcji. Fjnie grali, ale nie na miare oskara moim skromnym zdaniem:)
wiesz oscary powoli zamieniają się w cyrk.
w tym całym biznesie przemysłowo filmowym lizdupstwo sięgneło zenitu :D ... nie zdziwie się jak za rezyserię dostnie Cameron, akademia komercyjnym produktom przyznaje chętniej. ...
nooo nie czarujmy sie, Avatar od strony technicznej nie ma sobie równych, natomiast od fabularnej uderza prostotą, ale wiesz ja i tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, przecież to jest mega komercyjna produkcjia, a Cameron przemycił taką smutną prawdę o ludziach, to taka prznośnia na temat tego jak biali kiedyś w pogoni za złotem załatwili Indian :D
dobra, do sedna ... uważam ze produkcje, typu Władca Pierścieni, czy Avatar, nie powinny być nawet nominowane do oscaraw kategoriach reżyseria - film - czy scenariusz .., powinna dla nich byc jedna kategoria, film rozrywkowy i tyle ....
ale po tym rozdaniu globów, .. . bo to podobno, one typują kto może dostać, sam już nie wiem, wygląda na to ze teraz wszystko jest możliwe,
p.s EwaMonika, pastereczko jeden z twoich tygrysków spłoszył się xD ...
jezeli masz na mysli mnie to uwierz mi ze naprawde duzo potrzeba zeby mnie sploszyc. I nie jestem zadnym tygryskiem ;) Nie lubie poprostu wdawac sie w tego typu dyskusje na forach internetowych, bo zabieraja one mnostwo czasu, a nie daja zbyt wiele przyjemnosci. No, ale coz czyzby moja duma osobita spowodowala to, ze odpowiedzialem Ci na Twojego posta, ktory nawet nie wiem czy dotyczyl mnie? Hmm, po co mam sie dawac prowokowac. Pisanie mialo dawac mi przyjemnosc, a nie byc obowiazkiem aby zachowac godnosc. Tak czy siak - ten temat juz dawno nie powinien istniec, bo nie dotyczy filmu na ktorego forum sie znajduje. A ma juz ponad 600 odpowiedzi. I do tego ja wciaz podbijam note. Ehh... nikt nie jest idealny ;) Bo w sumie co mnie to wszystko obchodzi? Cala ta strona to jedynie zabawa i dziwi mnie szajba na punkcie tego calego oceniania i top100, a sam biore w tym udzial. Przeciwienstwa sie przyciagaja. I kto mowi ze milosc to nie sila magnetyczna?! Ale znow za bardzo sie rozpisalem. I tak wiekszosc nie zrozumie nawet tego co napisalem ;] A moze za malo wierze w ludzi? W sumie to sam siebie czesto nie rozumiem. I zbyt otwarty jestem. To nie poplaca...
Les_Grossman facet z racji ze nie czytałem co pisałeś wcześniej prostuje jakobym pisał o tobie, tą swoją dumę i godność zachowaj dla siebie, lub dla pań jak se tam wolisz ...
A teraz ponoć w najważniejszych kategoriach będzie nominowanych 10 a nie 5 filmów:( no chyba tylko po to żeby zrobić im większa rekme i ludiz zaciągnąc do kina labo sklepu po dvd. Być nominowanym do oskara to brzmi dumnie, nieprawdaż?:)
PS: Czyżbyś miał na myśle Zakrze? Ręce mi opadają i wsyztsko inne na tego chopaka i komentować nie będę:)
PS2: pędzelek gotowy?:P
No i czego ty jeszcze chcesz?:/ Ja już zakończyłem dyskusję, a ty musisz się jeszcze czepiać:/
Bo złote globy mają dwie kategorie "najlepszy film": film dramatyczny i film komediowy/musical... podzielili filmy na takie 2 rodzaja - poważne i niepoważne... i Avatar wygrał w kategorii poważnych, więc chyba dobrze :)
W preludium pragnę przeprosić, jeżeli ten post pójdzie gdzie indziej, niż chciałbym aby poszedł, a stać się tak może przez to, że jestem nowicjuszem na tym forum.
Co do pierwszego tematu. Mimo iż jestem młody, a nawet bardzo, zaczynam czuć lekkie zażenowanie niektórymi komentarzami. Ciągłe wzmianki o scenach erotycznych w filmie, a właściwie o tym jaka słaba była ta jedna, sprawiają że zaczynam wątpić. Sama postać Neytiri podobała mi się bardzo, ale nie ze względu na figurę, czy niewątpliwie ciekawą urodę (najbardziej zaintrygowały mnie oczy), ale charakter.
Niewiele spotyka się kobiet teraz, z którymi dałoby się normalnie porozmawiać i nauczyć się z takich rozmów czegoś wartościowego. Umiejętność normalnej rozmowy szwankuje szczególnie u moich rówieśników (14/15 lat). Jedyne, o czym umieją/chcą rozmawiać to nowości w świecie kosmetyków, cała saga pt. "Zmierzch", oraz jacy to nauczyciele niesprawiedliwi i wredni, że im złe oceny postawili.
A gdyby tylko planeta Pandora istniała, to chętnie wybrałbym się na nią nie z powodu urody kobiet, ale ich charakterów i mądrości, jaką może byłyby łaskawe mi przekazać w rozmowach. (Oczywiście o ile na wejściu nie dostałbym zanurzoną w neurotoksynie strzałą w plecy)
nie wierzę, że 15-latek potrafi aż tak mądrze coś napisać... zachowując nawet zasady interpunkcji :)
witaj w klubie miłośników Pandory! :)
I Panu dziękuję za miłe powitanie.
A co do tego pisania, to jest zasługa tylko i wyłącznie mojej nauczycielki języka ojczystego ze szkoły podstawowej nr.3 w Tarnobrzegu - Pani Barbary Chomki.
A i za przyjęcie do klubu dziękuję :-)
ja pierdykam... ale ma chłopak powodzenie... laski walą drzwiami i oknami :)))
mnie starego żadna nie chce :(
Oj bardzo chciałbym, żeby waliły, ale jednak tak nie jest. Poza tym nawet gdyby tak było, to pewnie trudność sprawiłoby mi znalezienie dziewczyny "na poziomie" w moim wieku. Poczekam sobie spokojnie do liceum i tam coś może zacznę poszukać. Poza tym mnie też żadna na ten moment nie chce Panie Sprocket73, więc że się tak wyrażę "siedzimy w tym razem".
Z mojego punktu widzenia nasze położenie jest całkiem odmienne. Ty jesteś na tym etapie, że rozpięty stanik dziewczyny jest jak otwarta brama raju. A ja... wszystko już w życiu widziałem, nawet nową Kia Ceed.
no bo widzisz..."you heve to use big words":)
Ale faktycznie chłopak mi zaimponował:)
Az się boję pisac, bo tyle błedów i literówek robię:)
Proszę się nie bać. Nie śmiałbym Pani poprawiać. (Chociaż z kumplami na gadu-gadu robię to nagminnie i wcale się tego nie wstydzę, choć uważany jestem za nieco walniętego na tym punkcie. Jednak czystość języka musi być!)
Czyżby powstawała tutaj kolejna internetowa rodzina? ;>
Kobiety wolą prawdziwych mężczyzn i wydaje mi się że faceci również wolą prawdziwe kobiety. Chwilowa fascynacja, nic więcej. Myślę że jak każdy z tych panów pozna właściwą dziewczynę z którą i da się porozmawiać na wszelakie tematy (nie tylko o nauczycielach, czy też Zmierzchu) i będzie do tego ładna, to zapomną o Neytiri w mgnieniu oka ;)
No i oczywiście, witam imienniczkę :)
Witam , witam:)
ale jak widzisz Panowie tutaj obecni mają problemy z poznaniam takiej kobietki z dobrym charakterem..i co który przyjdzie tierdzi, że jego otoczeni takich nie ma <rozłożyć ręce tylko zostaje>:)
widzę, ze wyżej już nia patrzysz... to powtózę pytanie... co Ci się dzisiaj śniło ??? :)))
a mnie się śniło, ze wyciągnąłem siostrę na Avatara... ciekawe czy to sen proroczy, bo mamy się spotkać w weekend, a wirtualnie nie mogę ja jakoś na ten film wypchać
za chwilę włączam "Miasto ślepców" :)
A sam nie mozesz iść? ja byłam 3 rz sama i trafiłam na jakąś wycieczkę skzolną.patrzyli na mnie jak na ufo:)