7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822360
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Panowie założyli już kilka wątków zachywcając się Neytiri, jaka to ona nie cudowna, piękna, dzielna itp itd...natomiast nie zauważyłam takiegoż zachwytu wśród pań w stosunku do avatara Jaka (dzięki Bogu i partii. Czy z panami wszystko w porządku? Bo nie daj Boże w następnym sezonie trzeba będzie na niebiesko się malować:P
Pozdrawiam:)

PS. wiadome, że kobiety wolą PRAWDZIWYCH mężczyzn (jack) niż avatary:)

ocenił(a) film na 10
Akrinix

ciesz się zatem, że masz ten problem z głowy :) ale tak kiedyś słyszałam że prawdziwi mężczyźni nie boja sie wyzwań;P
to taka dygresja, bo to forum o Avatarze, a nie o mnie, więc może skup sie na tym...jeśli dasz rade:)

EwaMonika

powiedziałem trudnym wyzwaniem lecz nie powiedziałem że bym nie sprostał bądź nie spróbował

PS wyjaśnienie prawdziwe napisałem podajże na wcześniejszej stronie

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Nigdy tego nie rób.nie ma nic gorszego niz pozbawiona romantyzmu kobieta (to prawie facet) ;P

ocenił(a) film na 10
koniszczucha

swoją drogą to jeszcze raz muszę się wybrać z ukochanym do kina na Avatara, raz już byłam na 3d w multikinie. Teraz chyba wybierzemy się do kina Imax (chyba tak to się pisze). Podobno Imax ma najlepszą jakość 3D. Zobaczymy.

Isabelka

no i wszystko jasne masz źródłem twego romantyzmu jest uczucie :]

ocenił(a) film na 10
Akrinix

nie uwierzysz, ale dzięki Avatarowi jakoś tak bardziej czule i romantycznie zaczęłam podchodzić do swojego związku ;-), Jake Sully jako avatar podoba mi się, co zachowuje dla siebie, ale tylko podoba. Narzeczonego zaś kocham, a Jaketo taka mała fascynacja postacią filmową...każdy ma prawo

Isabelka

tak tak wolno oczywiście że wolno gorzej by było gdybyś się interesowała kimś innym z reala, kolejny trafiony plus zatem do filmu wyzwala emocje i pomaga w związkach ^^ kurde bo jeszcze ja się zarażę tym całym romantyzmem

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

ah, jeśli nie macie ściągniętej tej piosenki z trailera Avatara, koniecznie ją ściągnijcie,aż serce chce wyrwać się z piersi:

wykonawca: audiomachine
tytuł: guardians the gate

polecam

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Ja polecam: James Horner - Shutting Down Grace's Lab. szczegolnie koncowke,cała ich tragedia zwarta jest w tym lamencie.

ocenił(a) film na 9
Isabelka

Jeszcze co do męskich avatarów...

Tsu-tsey w ostateczności mógł być, ale w niektórych ujęciach miał dziwną twarz. Normowi nie przyglądałam się za bardzo. Jake najlepszy, mimo wszystko :)

Kocham długie włosy u mężczyzn, więc długie czarne warkocze przyjęłam z wyraźną aprobatą :)

ocenił(a) film na 10
EnidAnGleanna

Dokładnie , Jake najlepiej wyglądał.

Swoją drogą takie filmy o bohaterach, miłości dla (za)romantycznych kobiet mogą być czasem troszkę niebezpieczne. Dlaczego?To głupie, nie potępiajcie mnie proszę. Czasem odczuwam ukryte pragnienie by mój ukochany mnie "uratował" przed czymś. To egoistyczne z mojej strony. Nie chciałabym przecież by coś mu się stało. Ale bardzo jestem ciekawa czy naraził by dla mnie swoje życie. No wiecie nasze życie jest normalne, nie ma takich sytuacji....

ocenił(a) film na 7
Isabelka

od połowy się zgadzam z Toba:)
fajnie się żyje w takich czasach gdzie nie trzeba sie bac o zycie itp
ale czasem tez mi sie marzy, żeby ktos mnie uratował, i nawet chciał zycie poswiecic itp :P hehehe
ech . . .

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

fajno być tak zrozumianym;-)Z jednej strony nie chciałabym narażać ukochanego, z drugiej chciałabym by rzucił wszystko i ruszył mi na ratunek. O Boże ale poniosła mnie wyobraźnia, czasem trudno żyć z aż tak wielką wyobraźnią;-)

ocenił(a) film na 7
Isabelka

no jasne ze nie chcialabym potem zyc jakby mu sie cos stalo przeze mnie.
ale chodzi o sama chęć którą by pokazal- ze jest gotowy zrobić wszystko, zeby mi sie nie stala krzywda:)
to takie urocze. i MĘSKIE, hihi nieprawdaż?:)

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

Jakbyś czytała w moich myślach, właśnie o to mi chodziło, o chęć ratowania mnie ;-)hehe, my kobieta nie mamy łatwo.

Isabelka

tak oto wspaniały przykład kobiet romantycznych ;]

ocenił(a) film na 10
Akrinix

heh, myślę, że wiem czemu nam kobietom podoba się postać Jake. Nie chodzi tylko o wygląd, ale....Jake był strasznie męski, przez to, że nie bał sie poświęcać życia dla sprawiedliwości i ukochanej, był taki bohaterski, przez to szalenie męski.... a to kobiety kochają najbardziej ;-)przynajmniej niektóre.

ocenił(a) film na 7
Isabelka

no i dokładnie!
był męski i honorowy, ale potrafił też przyznac sie do bledu
i poprosic o pomoc Ney.
to tez objaw meskości.
no i jego kobieta była na 1 miejscu:)

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

dokładnie, to bardzo ważne, że ukochana Neytiri była u niego na pierwszym miejscu, Jake był męski bardzo. Hmmm wizualnie też niczego sobie ;-). Ciesze się, że nie zrobili mu przesadnych mięśni ale tak w sam raz!

ocenił(a) film na 7
Isabelka

hihi
miło poczuć sie przy facecie slabą kobietką, którą on ochroni przed wszystkim :)
ale w dzsiejszym świecie to po pierwsze nie ma takich sytuacji co by sie chlopcy mogli wykazac hehe, a poza tym czarno to widzę w wykonaniu mężczyzn XXI w ;D

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

No dzisiejsi faceci(nie wszyscy oczywiście, bez obrazy dla panów na forum)świetnie walczą, ale w grach komputerowych i to nawet ci starsi. Tam czują się wojownikami, żołnierzami. Jakby przyszło co do czego to nie wiadomo czy by nie uciekli....troszkę to smutne. Bo by w pełni poczuć się kobietą, chcemy mieć obok siebie silne ramie mężczyzny, czyż nie?

Ale jeśli by trzeba było, ruszyłabym na ratunek ukochanemu, bez dwóch zdań!

ocenił(a) film na 7
Isabelka

oooooo i tu masz rację- zanik tych cech co napisałas.

a poza tym żadnej wytrwałości i stałości w uczuciach. zadnej walki o kobiete. tylko egoizm... czysty egoizm.... ech...

ale pomarzyć mozna:P

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

Zresztą większość facetów zmieniła swoje gusta i gustuje w kobietach nie koniecznie romantycznych, delikatnych, a sztucznych, wulgarnych, są wyjątki, na forum widać;

masz rację z tą stałością, skaczą z kwiatka na kwiatek, oczywiście nie wszyscy.

ocenił(a) film na 10
Isabelka

Ogólnie to mnie zabija Jake's first flight. Szczególnie końcówka. Ale ściągać nie polecam lepiej kupić oryginalną scieżkę dzwiękową ;)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

ale spamerzy, nie było mnie parę godzin i 4 strony dostukali... :)

Czarna_Rozaaa: nie drocz sie ze mną bo autorka tematu jest o wszystko zazdrosna to o to też moze być :)

EwaMonika: a Ty się na moich żartach nie poznałaś (z tą "logiką") to masz u mnie pierwszego minusa :)

ocenił(a) film na 7
sprocket73

już nie będę- będę grzeczna jak to ja:P

co wy macie do tej Ewci? ten jakies minusy, tamten ze sie nie zakocha...

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

Ewcia fajna jest, ale to nie znaczy ze minusa jednego małego nie można jej dać. Wcześniej plusami ją rozpieszczałem, ale odkąd pojawiłaś się Ty w tym wątku, to plusów dla wszystkich brakło :)

ocenił(a) film na 7
sprocket73

osz kurde . . . . . . powiało dobrym słowem;D hihihi

Czarna_Rozaaa

uważaj stary (mówię do przedmówcy) bo jej chłopak cie pobije

ocenił(a) film na 10
Akrinix

pobije za dobre słowo ???
Czarna_Rozaaa jeżeli masz takiego porywczego chłopaka, to go lepiej zostaw... spokojniejszego poszukaj :)

ocenił(a) film na 7
sprocket73

ej no błagam Was:D
nikt nikogo nie pobije, a nawet jakby chciał to ja własna piersią Was obronię!

(prawie jak Neytiri:P)

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

brzmi zachęcająco :)
od razu widać, ze miła dziewczyna z Ciebie...

zaczynam się martwić o EweMonike... nicnie pisze, zazdrosna, czy palce jej odpadły od pisania od rana ? wie ktoś ???

ocenił(a) film na 7
sprocket73

EwoMonikooooooooooo?! jesteś?

bo się tu panowie dopominają o Ciebie! ;)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

nic nie trzeba i nikt nic nie musi:)
a niebieski pasuje tylko dziewczyna ktore nie maja niebieskich oczu:)

ja jestem dziewczyna i tez sie n. zachwycam:):)
bo genialna jest:D

ocenił(a) film na 9
Aschette

Neytiri? Ja również. Przyznaj, chciałabyś być taka jak ona, prawda? Ja no... tak trochę. Może ten film natchnie mnie do jakiejś duchowej zmiany?

EnidAnGleanna

zaczniesz wierzyć w Eywę? to już by było coś hehee

ocenił(a) film na 9
Akrinix

To by było ciekawe, nie powiem.

ocenił(a) film na 8
EnidAnGleanna

EnidAnGleanna
"Może ten film natchnie mnie do jakiejś duchowej zmiany?" ... to moze być pomocne :D ... http://www.youtube.com/watch?v=4Yw49l6tIuk&feature=fvw

EwaMonika, a ty co tam śpisz już? ;P

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

TROCHE MASLO MASLANE Z TEN TOPIK....:)
ale co tam - zaistnialas w sieci:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

dobra krótko nie na temat, mam pytanie. Jak mogę wstawić swojego avatara na moim profilu?

ocenił(a) film na 7
Isabelka

w profilu kliknij na miejsce gdzie bedzie obrazek:) i powinno byc:)

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

dzięki ;-)Znalazłam!

Ależ Avatar łączy ludzi!

ocenił(a) film na 10
Isabelka

to jakaś magiczna sztuczka, do tego trzeba być informatykiem i to dobrym... ja Ci nie pomogę, jak widzisz też nie umiem wstawić :(

ocenił(a) film na 9
sprocket73

u mnie z poczatku tez nie chcialo wstawic ale jak widac teraz mam ;)

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

dziękuję za owocną konwersację ;)
zmykam i dobrej nocy wszystkim:*

ocenił(a) film na 10
Czarna_Rozaaa

również, miłej nocy życzę wszystkim!

;-)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Nie moi drodzy nie śpię:) Tylko obowiązków domowych doglądam:)))
Jakże bym mogła Was opuscić bez miłego "dobranoc":)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

"miasto Ślepców" ściągnięte... przeleciałem parę momentów - wyglądają na dramatyczne, przed snem lepiej nie oglądać :)
dobranoc :)

EwaMonika

proszę zmień avka ;) albo narysuj coś lepszego proszę

Akrinix

poprzedni post kierowałem do EwyMonik .....