7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822360
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Panowie założyli już kilka wątków zachywcając się Neytiri, jaka to ona nie cudowna, piękna, dzielna itp itd...natomiast nie zauważyłam takiegoż zachwytu wśród pań w stosunku do avatara Jaka (dzięki Bogu i partii. Czy z panami wszystko w porządku? Bo nie daj Boże w następnym sezonie trzeba będzie na niebiesko się malować:P
Pozdrawiam:)

PS. wiadome, że kobiety wolą PRAWDZIWYCH mężczyzn (jack) niż avatary:)

EwaMonika

"z panami nie jest chyba w porządku..."

Czy może być coś piękniejszego i bradziej wzniosłego niż krzyżowanie się przedstawicielami obcej cywilizacji? Zwłaszcza jeśli przedstawiony w filmie obcy gatunek wkomponowuje się w "ziemskie" kanony piękna.

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

A tak co słychać?

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Dzień dobry Państwu:) wpadłam na chwilke zobaczyć czy się (nie)grzecznie bawiliście jak mnie nie było:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Panowie zachwycają sie Neytiri , a panie pewnie zachwycają się krwio- pijącym Edkiem . I jest remis .

A mnie i tak najbardziej kręciła mnie Ana-Lucia , tzn . Trudy .

ocenił(a) film na 10
50_GROSZY

I mi post wcieło:( pisałam, że mnie jako kobiecie tez się postać Trudy poodobała, ale tez Michelle jako kobieta jest drapieznie piękna:)
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

No Rodriguez wypadła nadspodziewanie dobrze. Niby też fajna, ale nie tak jak Neytiri:D

ocenił(a) film na 9
Zakrza

ma fantastyczny głos... "wainfleet! get it done! we start at zero nine!"

ocenił(a) film na 10
Zakrza

taaa....i znów w koo Macieju...Neytiri:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

No bo jednak była fajniejsza od Trudy, która jednak miała fajne cycki :D

ocenił(a) film na 10
Zakrza

tak sobie myślę, że taką Trudy szybciej byś spotkał niż Neytiri, to nie lepszy wróbel w garści niz gołąbek na dachu?:)tym bardziej ż ema fajne te no...wiesz co;)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Ale Neytiri też miała fajne cycki. To nic, że mniejsze. A nie spotkałem jeszcze ani Trudy ani Neytiri:P

ocenił(a) film na 10
Zakrza

a jest coś co miała Neytiri i jest niefajne?:P

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Wielokrotnie wspominałem, że jest ideałem. To chyba z założenia wszystko miała fajne, nie?:P Chociaż ten nos...

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

na pewno jest - wyszłoby po dłuższej znajomości :)
na początku zawsze patrzy sie na zalety, wady wychodzą z czasem

ocenił(a) film na 10
sprocket73

ooo...nie spodziewałam się że w waszym uwielbieni do neytiri znajdzie się miejsce na taką refleksję:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

przecież już pisałem, e nie mam na jej punkcie obsesji - oceniam ją na trzeźwo... jest po prostu wspaniała, ale na pewno wady ukryte ma, jak każda kobieta :)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Pamiętam:) drocze się tylko, bo temacik jakby przycichł.
I masz rację ażda kobieta ma wiele wad, jako i mężczyzna, ale niektórzy zdają się zapominac o tym:)

Co się dzieje z fimwebem...trudno tu się dostać dziś:(

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Temat dla przyjaciół... hmm... najlepszym przyjacielem jest podobno pies :) ale zgadza się, że w temacie toczy sie specyficzny rodzaj dyskusji, głównie dzięki Tobie - bo to Twój temat.

Z Filmwebem źle sie dzieje. Często korzystałem z tego serwisu, ale prawie nigdy nic nie pisałem, nie oceniałem filmów. Dopiero gorąze dyskusje wokół Avatara zachęcimy mnie do udzielania się. Ale widzę, że po tym co sie dzieje w rankingu filmów, czyli jakiś atakach trolli, którzy nie oceniają, tylko zbijają pewne filmy - całt ranging raci sens, a jakość portalu spada.

Zresztą po "wygraniu" przez Avatar Złotych Globów zauważyłem zmasowaną nagonkę na ten film. Nie rozumiem czemu. Czyżby było teraz modne ubliżanie Avatarovi ?

ocenił(a) film na 10
sprocket73

No wiesz dobrze jest teraz pozować na intelektuaiste, któremu taki fim nie sposobałby się w żadnym wypadku, bo przeciez to nie jest kino ambitne. No i zgoda - nie jest, ale tez nigy takie nie miało byc, więc po prostu nie rozumiem tego wywnętrzania sie ludzi, ze taki płytki czy bez fabuły itp.itd. To tak jakby po np "Szeregowc Rayanie" spodziewac się komedii:)
Filme Avatar miała dostarczyć rozrywki i pokazać efekty 3D. I tak było:)
KOniec. Kropka.
I nie daj Boże dostnie jakiegoś oskara:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Myślę że dostanie kilka Oskarów :)
A widziałaś Antychrysta ? On też zrobił na mnie duże wrażenie, zmusił do myślenia. Ciekawym jest, że na filmwebie również nasa ludzi go mieszała z błotem, choć jemu prostej fabuły raczej nie można zarzucić. Jeżeli widziałaś ten film, to napisz co o nim sądzisz ?

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Niestety "Antychrysta" nie widziałam. Zdaje się, ze nie jest to film który można obejrzeć tak o sobie w soneczne popołudnie. Z tego co o nim czytałam to trzeba miec odpowiedni nastrój na sens. A ludzie zazwyczaj mieszają z błotem to czego nie rozumieją lub nie znają:)

ocenił(a) film na 10
Zakrza

"A nie spotkałem jeszcze ani Trudy ani Neytiri"

bo ciągle przed komputerem siedzisz;P

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Przed komputerem też można fajne dziewuchy znaleźć. Wiesz jak poznałem moją byłą?:P

ocenił(a) film na 10
Zakrza

"Wiesz jak poznałem moją byłą?"

umieram z ciekawiości:):P
tylko pytanie dlaczego byłą?:P

EwaMonika

wszystkim wam radze skonczyc siedziec przed komputerem =]
bo na swiecie jest tyle pieeeknych rzeczy ...

ocenił(a) film na 10
Les_Grossman

dobra rada:)))polecamy jej stosowanie:P
choć w niektórych sytuacjach komputer jest jedynym "oknem na świat":)

Les_Grossman

"bo na swiecie jest tyle pieeeknych rzeczy ..."
Taa, tam na wsi u Ciebie to na pewno.

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Na Filmwebie:P Ups, może to czytać.

Dlaczego byłą? Bo stwierdziła, że się zmieniła. Nie rozumiesz? To nic, bo ja też nie. W końcu to kobita.

ocenił(a) film na 10
Zakrza

Pewien mądry siedmiolatek powiedział mi, ze dziewczyny to dziwne sa:) Tak czesto zmieniają zdanie:))) To samo powiedziała jego koleżanka z ławki o chłopakach:))

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

No dzięki:/ Jeśli masz zamiar porównywać mnie do siedmiolatków to nie mam zamiaru z Tobą więcej dyskutować.

ocenił(a) film na 10
Zakrza

eh...uraziłam to przepraszam:) le mnie bardziej chodizło o to, że to działa w dwie strony już od najmłodszych lat:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Nie, to nie działa w dwie strony! Faceci są prości i wiedzą czego chcą. Kobity są dziwne i powie to chyba każdy facet, a i wiele kobiet choć niechętnie sama się do tego przyznaje. Z resztą nie bez powodu powstało na ten temat wiele utworów, wierszy, piosenek...

ocenił(a) film na 10
Zakrza

chyba znów mi posta zeżarło, a było to tak:
jesli uraziłam to przepraszam, ae mnie raczej chodziło o pokazanie, że to działa w obie strony juz od najmłodzych lat:)

a teraz dopisuje - a co to za foch?:P

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Nie zeżarło. Posty na filmwebie czasem znikają, ale później wracają. A co? Tylko kobity mogą się fochać?

ocenił(a) film na 10
Zakrza

Ja się nie "focham" przynajmniej na forum, a i w życiu rzadko mi się zdarza:) I mówisz, że faceci sa prości i wiedzą czego chcą? Cóż znałam paru....zresztą mam z nimi ciągle do czynienia...i niestety nie zawsze jest tak jak mówisz:)

co do wieku:) któryś z internautów dał mi tu 21 lat:) i nie wiem czy się nie obrazę :P, bo 21 to już daaaawno było:) z tego wynika, ze moje wypowiedzi sa dzieicnne i infantylne, a nie za taką chciałabym uchodzić:)

EwaMonika

Zakrza - strzelasz fochy jak jakas panienka, zwalasz wszystko na kobiety, a tak naprawde gowno o nich wiesz. Owszem najczesciej to one robia problemy, ale faceci nie sa swieci i nie dziwie sie niektorym kobietom, ze nie moze wytrzymac z lamusem ktory sam strzela fochy jak panna, uwaza ze wie wszystko i podnieca sie animacja z Avatara. W takich wypadkach to wina jest po stronie faceta. Nie chce uchodzic za feministe, ale nie mozna jednoznacznie oskarzac kobiet...

ocenił(a) film na 8
Les_Grossman

Aaaa, nie chce mi się wymyślać nic bardziej konstruktywnego, rozbudowanego, kulturalniejszego, a mniej wulgarnego, więc napiszę tylko: SPIERDALAJ!

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

"Nie zawsze" wskazuje raczej na to, że rzadko, a kobity baaaaardzo często.

A kto pisał coś o wieku?

ocenił(a) film na 10
Zakrza

Przecie nie Ty....niejaki yager urządził sobie mały qwiz na mój temat....nevermind:)

ech..miałam cięzki dzień i nic mądrego na tematy damsko-męskie mi do głowy nie przychodzi, więc odpuszczę sobie dyskusję kto jest bardziej zmienny:)
Ale tak mi się cos klei, że gdyby ludzie (ogólnie rzecz biorąc) nie zmieniali się to życie z nimi byłoby monotonna a za tym nudne:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Tak, tylko, że jak laska się zmienia i nagle już nie mamy o czym rozmawiać i jej nie zależy, to chyba nie jest w porządku nie sądzisz?

ocenił(a) film na 10
Zakrza

To albo udawała kogos innego żeby się podobac i zyskac Twoją akceptację i ją to zmęczyło, albo pojawił się ktoś bardziej ekscytujacy do rozmowy.
Wiesz Zakrza ludzie sa skomplikowanymi urządzeniami i mistrozstwem świata jest znalezienie do nich instrukcji obsługi:)Pozytywne jest to, ze czasem się udaje, jak w przypadku Jake'a i neytiri. Coś takiego podnosi na duchu:)

Rany chyba ględzę bez sensu:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Taaa, przejechała pół Polski dla mnie, a później jej się coś pojebało.

No chyba faktycznie bez sensu, bo Jake i Neytiri to film był:P

ocenił(a) film na 10
Zakrza

Film? coś Ty? a ja myślałam , ze jutro sobie takiego ikrana przysposobię:P
Wbrew Twojem czarnowidztwu w życiu tez się zdarzają takie rzezy:)
Inaczej nie powstałoby tyle wierszy, sztuk teatralnych, fimów, bo ludiz enie mieliby skąd czerpac natchnienia.

Może byłob inczej gdybyś to Ty przejechał pół Polski.
nie mnie to oceniać:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

dobra robaczki, przestańcie się patyczkować i zainteeresić mi się tym prosze ... ocenzurowana sex scena z "Avatara" xD

http://www.smog.pl/wideo/32242/ocenzurowana_sex_scena_z_avatara_18/

ocenił(a) film na 10
mieszkoxxx

ale co Mieszko?...mam ocenić czy może Ty zgłaszasz zapotrzebowanie na coś takiego?;P
Oczy mi bielmem zaszły;))))

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

EwaMonika załatwisz sobie niebieską piżamkę z uszkami, to ja chętnie ;P

ocenił(a) film na 10
mieszkoxxx

ja mam niebieską pidżamkę... pod choinkę dostałem :)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

jak nic mi się to przyśni:))))

...........................................

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

że ja Ci się przyśnię ???
toż to będą jakieś koszmarki :)

ocenił(a) film na 10
mieszkoxxx

hehehe....przyszedł mi do głowy body paiting nie wiem czemu:P
Niebieska piżamka, niebieska piżamka.....cos sie wykombinuje;)
Mieszko...tylko jest jeden mały tyci tyci problemik....warkoczyka nie mam;P