7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822305
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Panowie założyli już kilka wątków zachywcając się Neytiri, jaka to ona nie cudowna, piękna, dzielna itp itd...natomiast nie zauważyłam takiegoż zachwytu wśród pań w stosunku do avatara Jaka (dzięki Bogu i partii. Czy z panami wszystko w porządku? Bo nie daj Boże w następnym sezonie trzeba będzie na niebiesko się malować:P
Pozdrawiam:)

PS. wiadome, że kobiety wolą PRAWDZIWYCH mężczyzn (jack) niż avatary:)

Navras_95

Chociaż ciekawie byłoby zobaczyć Neytiri w roli troskliwej i opiekuńczej matki małego Na'vi...;-)

ocenił(a) film na 10
Navras_95

patrzysz na to typowym męskim okiem. Ja jako kobieta chciałabym właśnie zobaczyć Jake i Neytiri no i małego Navi jako szczęśliwą rodzinę. Masz racje pewno byłoby to troszkę przesłodzone, ale może dałoby się tym tak pokierować by efektu przesłodzenia uniknąć ;-)Cameron jest wielki dałby radę ;-)

Isabelka

Niestety zbyt wielu takich przesłodzonych filmów się kiedyś naoglądałem i teraz na samą myśl już jestem nieco zemdlony, aczkolwiek jeżeli taka druga część by wyszła, to wybiorę się na nią bez wahania.
Taki off-top:
Avatar jest genialnym filmem, ale pomyślcie sobie, czego ten Cameron musiał się nałykać, żeby wymyślić sobie historię o niebieskich ludziach ze szkieletem wzbogacanym włóknem szklanym, którzy mieszkają na drzewach i posługują się łukiem? Nieco abstrakcyjny pomysł... Ale wracając do łykania. Ja też chcę się czegoś takiego nałykać!!

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

Neytiri owszem jest piekna i zjawiskowa ale w postaci Zoe Saldana, a nie jej avatara ;)

adi_82

To również jak już mówiłem, zależy tylko i wyłącznie od gustu. I pozwolę sobie sprostować, że Neytiri nie miała avatara, tylko urodziła się Na'vi. Avatary były hodowane, aby człowiek mógł się w Na'vi wcielić i pozyskać zaufanie plemienia.

ocenił(a) film na 9
Navras_95

co do drugiej części... mogłoby takie przesłodzone być pierwsze 10minut, później ludzie porywają małe dziecko (albo zrobić scenę jak się rodzi, później walnąć napis: 13lat później...) a jake musi go odnaleźć, zniszczyć bad guy'a (albo gdyby ich syn miał te 14-15 lat to wtedy on ratuje jak'a przed bad guy'em w ostatnim momencie*) i żyć w spokoju do 3 części...

* neytiri miała chyba 18 lat jeśli się nie mylę (na pewno miała tak wyglądać...) a jakbym miał strzelać to strzeliłbym tak około 25... na'vi chyba po prostu szybciej dorastaja... (w sensie psychicznym, ale między 13 a 16 lat u ludzi jest powalająca różnica) ale można by zrobić że jest jakiś inny klan na'vi gdzie w czasie wojny - już w 2 częsci avatara - poległ wódz/król i jest księżniczka, w której zakochuje się syn jake'a - może danny? albo alex xD - i oczywiście on zaczyna rządzić tamtym klanem, a jake sobie rządzi w spokoju na'vi z klanu omaticaya....

ocenił(a) film na 10
Tanceflam

no no no....droga do Hollywood przed Tobą otwarta:)

EwaMonika

No i niestety stało się to, co przewidziałem że stać się może.
Znowu wkręcono mnie w występ w konkursie talentów i na dniach otwartych szkoły. Poza tym zapowiedziano kilka poważnych sprawdzianów, a co za tym idzie z wielkim żalem ściskającym serce, zmuszony jestem poinformować, iż w najbliższym czasie na forum zabraknie mojej obecności. :-(

ocenił(a) film na 10
Navras_95

Witam Młodego Człowieka:)
A cóż to za talent będzIesz prezentował?:)

EwaMonika

Mam wyrecytować pewien wiersz i powiedzieć prozę. Co prawda już te teksty raz prezentowałem na konkursie recytatorskim, ale zupełnie wyleciały mi z głowy w natłoku informacji przekazywanych nam na lekcjach. Ale cóż, talent jest zarówno błogosławieństwem i przekleństwem. Zależy to od tego, jak się go wykorzysta...

ocenił(a) film na 10
Navras_95

No prosze:) a co to za wiersz? I proza rozumiem fragment jakiegoś opowiadania?:)

EwaMonika

Wiersz Gałczyńskiego pt "Dwaj plotkarze", a proza to fragment pierwszej części siedmiotomowej serii "Mroczna Wieża" autorstwa Stephena Kinga. Aktualnie czytam siódmą, ale z braku warunków (niedawne przemeblowanie i brak lampki nad łóżkiem) idzie mi to jak przysłowiowa krew z nosa.
Co do opowiadań to nieskromnie powiem, że sam kiedyś jakieś skrobałem, ale większość z nich odeszła przez naciśnięcie klawisza "delete".
Aktualnie myślę nad tym czy nie skrobnąć by tu czegoś xD

EwaMonika

(Nie wiem, co się stało z poprzednią wersją tego posta, ale cóż xD)
Więc wiersz jest autorstwa Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego a tytuł nosi "Dwaj plotkarze", podczas gdy proza jest fragmentem pierwszej księgi serii "Mroczna Wieża", autorstwa Stephena Kinga.

Navras_95

Widocznie winą tego, iż nie widziałem posta, jest mój jakże kochany internet... Heh

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Cze Monia :)
Wczoraj obejrzałem "Miasto Ślepców" i porównywanie głównej bohaterki do Neytiri jako wzorca kobiecości jest zupełnie nietrafione.
Przeciez to była kura domowa, słuchająca na siłę opowieści męża o skomplikowanych chorobach i nic z tego nie rozumiała - ale wchodziła w temat, bo z mężem o niczym innym nie mogła porozmawiać. Udawała ślepą, bo czuła się zupełnie bezradnie wobec perspektywy życia samej - zrobiła to po prostu ze strachu. Wybaczyła mężowi zdradę, bo on musiał sobie polepszyć humor zepsuty tym, że nie umiał poradzić sobie z problemami - był żałosny, a ona również stała się przez to żałosna. Jako jedyna widząca zamiast rozwiązać skutecznie problem z rządzeniem przez oddział III pozwalała, aby działy się rzeczy typu wyzysk seksualny. Jednym słowem ja bym sie od takiej trzymał z daleka.
Zresztą cały film mi się nie podobał. Rzeczywistość wykreowana z nim była tak absurdalna, że budziło to mój niesmak. Logicznie film był niespójny, a takich nieznoszę.

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Miałem dokładnie takie same spostrzeżenia co do głównej bohaterki ;)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Cze, cze:)
Ufff...ale byłeś dla niej srogi:) Ponoć w filmie jej postać jest znacznie zniekszatłcona, dlatego zmaówiłam już książkę. Jakieś dwa dni po obejrzeniu filmu zastanaiwałm sie co nią kierowało i jak ja bym się zachowala na jej miejscu. I powiem szczerze nie rozumiem:( Myslałam że może dlatego, że nie byłabm zdolna postępowac tak jak ona. Ae widze, ze odczucia większości są takie, iz postępowanie bohaterki jest niezrosumiała. Dlatego będe tego wyjasnienia szukac w książce.
A mówiąc o poświęceniu miałam na myśli jej pierwszą decyzje, ze nie opuści męża w nieszczęściu czy bła się życia samej? Nie sądzę. I nie zgodzę się, ze ze strachu udawała ślepą - przynajmniej na początku. jest taka scena, w której mówi, z ema dośc , ale mąż ją powtrzymuje przed powiedzeniem prawdy. Czym on sie kierował nie wiem:(
Poza tym najciekawsza w tym fimie i tak postać tego starszego Murzyna (Danny Gover), który w świecie ślepców miał szansę na uczucie modej i pięknej dziewczyny, natomiast odzywskanie wzroku znów go skazywało na margines.
Ja ten film ogladlam w towarzystwie dwóch mężczyzn (własnego i cudzego) i wbił ich w fotel.
Ufff....alem się naprodukowała...WItam serdecznie:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

chyba za trudne tematy zarzuciliśmy, bo cisza jak makiem zasiał :)
jak się flirtuje to rozmowa się klei :)

sprocket73

lady isabel Ty to jestes taka panna Izabella z "Lalki" ;)
a flirt jest dobry ale REALNY :D

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

No jak sobie przypomnec Glovera to w sumie ten wątek to najlepszy w filmie był. Szkoda że cały film nie był na nim oparty. Zakończenie też nie bylo złe. Ale właśnie przez łówną bohaterkę zraziłem się do tego filmu.

ocenił(a) film na 9
sprocket73

Neytiri może i wzorcem kobiecości, ale jak bym chciał jeszcze zobaczyć tą czerwoną dziewczynę ze klanu śródziemia. :)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Dzień dobry Szanownemu Państwu:)
Widzę, że jak Was nie pilnować to lenistwo ogarnia i wątek się nie kręci:)
Zatem zachęcam do pisania o filmie, no i niech Ci sprocket73 będzie poflirtowania, byle z umiarem:)
Miłego dnia Państwu życzę.

Pytanie na dziś: ile gatunków zwierząt naliczyliście w filmie?:)

ocenił(a) film na 9
EwaMonika

co za pierdoły prowadzic jakis bezdomny dziennik. idzcie dzieci neo na dwor a nie calymi dniami przed kompem

ocenił(a) film na 10
riddick1981

Chętnie poszedłbym pobiegać po śniegu, ale szef nie pozwala opuszczać miejsca pracy.
A powiedz mi, co Cię zmotywowało do zabrania głosu w tym temacie ?

ocenił(a) film na 10
riddick1981

co za bezsens czytać to, czego się nie lubi....naprawdę nie masz lepszych zajęć?

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Tak na szybko to 9 gatunków, licząc tylko te, które coś tam robiły konkretnego, a nie tylko mignęły jako tło. Wczoraj znów sobie oglądałem w domu obszerne fragmenty filmu. Ze zwierzęcych scen najbardziej podoba mi się jak przechodzą po wąskiej półce skalnej i pokazuje się siedlisko Ikarianów.

Flirtować będziemy ze sobą ? Bo mam wrażenie że nasz "związek" nie jest już taki świeży jak tydzień temu. Flirtuje się najfajniej z nieznajomą :)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Hmmm...gdzieś w którymś poście w innym wątku ktoś pisał o rybach...kurcze ja nie widziałm żadnych:( Ktoś znów w innym wątku zauważył podobieństwa ewolucyjne między gatunkami tj. dwie pary oczu, 3 pary kończyn itp...to dopiero dopracowanie filmu. A mnie ze zwierzątek najbardziej podobały się te ostro-fioletowe latające równolegle z helikopterem (pierwsza wyprawa)
Rozumiem, że po obejrzeniu "Miasta ślepców" musiałeś odreagować brzydotę tego obrazu. Ja wczoraj oglądałam teledysk Leony Lewis "I see you" z zajawkami filmowymi...i powiem, ze piosenka tylko na tym zyskała.

Nie no proszę Cię...flirt z Tobą po tygodniu znajomości...tym bardziej, ze zarzuciłeś mi na początku, że chłopa w necie szukam:P
Nie...to jakieś nieodpowiednie chyba jest:)))
Ale problem jest taki, ze topik wątku raczej panów niż panie tu
przyciąga. Więc bądź czujny:)

Ja mam szefową, ale tez wychodizć nie pozwala:(

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

O rybach to było w wątku, w którym pisali jakie sceny wycięli - i ryby właśnie wycięli i jakieś polowanie na coś dużego.
Podobieństwa między gatunkami - też to czytałem. I zgadza się, że podwójne przednie kończyny to cecha charakterystyczna wielu gatunków. Ktoś zarzucał, ze skoro navi nie mieli 2 par rąk to błąd w filmie - moim zdaniem bzdura, ludzie nie mają ogona, a inne ssaki mają i nie jest to żaden błąd ewolucji.
Fioletowe ptaki to pierwsze zwierzaki pokazywane w filmie, a scena z helikopterem jest pierwszą przyrodniczą, pewnie dlatego doznałaś szoku estetycznego i Ci się utrwaliło :)
Piosenka "I see you" jest fajna, też widziałem teledysk... ale nie wróżę jej kariery "Titanica" - to był jednak mega-hit.

Jeżeli o flirtowanie chodzi... na razie nie ma tu nikogo innego, więc jesteśmy na siebie skazani. Jak będziesz mnie unikać to zapadnie milczenie...

ocenił(a) film na 10
sprocket73

A propos ewolucji człowieka to chyba my w swoim organiźmie mamy 13 czy 14 narządów szczątkowych, które odziedziczyliśmy po przodkach różnych a do niczego nam one...min. szczątkowa kość ogonowa...jak po drzewach nie latamy, to na ogon pomagający utrzymać równowagę na nic chyba:)
Co do małych ptaków (bo Ty widzę wolisz większe :P) to uwielbiam fiolet i pewnie dlatego. A co do szoku estetycznego...z innych wątków wynika, że jego wielkość jest uzalezniona od rodzaju kina, w którym film się ogląda. Ja mam w swoim miałym prowincjonalnym miasteczku kino Helios. Widziałam wersję 2d(bez sensu w tym przypadku) i 3D...no i te efekty - jak były bardzo szybkie sceny (np. pościg Jake'a przez potwora)to ja nic nie widziałam...sądzisz, ze ślepnę na stare lata? Mimo wszystko uważam, ze trochę za wcześnie, więc moze z tym kinem coś nie tak:(
Jeśli o szoku estetyczny moma to ja go przeżyłam w scenie "świecącej nocy na Pandorze" czyli nieco później.

Unikac nie będę, tylko zeby potem nic o molestowaniu nie było:P:)))

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

"uwielbiam fiolet"
Ha! Ja pod choinkę podarowałem Ukochanej komplet fioletowej biżuterii (kolczyki i wisiorek). Ucieszyła się, bo też lubi fiolet :) Ja wolę czerwień.

Co do kina, to widziałem w wielu miejscach że na Heliosa ludzie marudzili. Jak byłem w IMAXIE to też jak był pościg Jakea to mało co widziałem, natomiast w CinemaCity Digital 3D widziałem już wszyściutko. Ktoś gdzieś pisał, że w technologii Digital 3D jest odświeżanie 60 Hz, a w IMAX mniejsze i stąd te różnice.

Jeżeli o prolemury chodzi to ktoś zauważył, ze mają ręce zrośnięte do połowy (czyli do łokci). Zgadza się. Ogniwo pośrednie w ewolucji by pasowało.

OK, zaczynaj molestować. Jak posuniesz się za daleko to będę Cię powstrzymywać :)

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Jakbym w domu obwieściła, że jadę do np. Warszawy na odświeżanie 60 Hz, to juz pewnie bym zarobiła eksmisję z domu:)I tak już mnie traktują jak lekką idiotkę:) Nawet moje dzieci, jak widzą obrazek związany z "Avatarem" mówią: "o...znowu film mamy":) Żałuję, ze jak dorosną nie zobaczą tego filmu w kinach.

"Ja wolę czerwień"
To mogę Ci pożyczyć moje pantofelki:P

Pościg Jake'a w wersji 2D wyglądał prawie jak jakaś marna gierka komputerowa, więc się nie dziwię ludziom, którzy nie widzieli wersji 3D (nawet w Heliosie), że nie ogarnęła ich magia Pandory.

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Ej, pominęłaś całkowicie molestowanie... nie oszukuj :)

Nie masz nigdzie bliżej Cinema-City ? Przecież to jest w każdym markecie jako dostawka rozrywkowa. Albo wymyśl inny powód, aby jechać tam gdzie jest kino i iść na film "przy okazji".
Ja już wymyśliłem 2 takie wybiegi. Pierwszy (już pisałem) żeby zabrać siostrę, ale siostra coś nie chce. Natomiast drugi jest bardziej skomplikowany - zrobiłem dygresję, że buty mi się zużyły. Ukochana od razu podchwyciła, że "no to jedziemy na zakupy", a wiadomo, że największy wybór jest w Silesi, a tam jest kino... tylko jak jej powiedzieć, że pozwolę jej kupić dla mnie buty, pod warunkiem że pójdziemy trzeci raz na film - tego jeszcze nie wiem.

Pantofli nie używam. Co masz jeszcze innego czerwonego ?
I ile masz dzieci ?

ocenił(a) film na 10
sprocket73

"Ej, pominęłaś całkowicie molestowanie... nie oszukuj :)"
Działam ostrożnie żeby z nadmiaru emocji coś Ci się nie stało:P

"Nie masz nigdzie bliżej Cinema-City ?"
Nie masz:( I tak sytuacja jest lepiej opanowana, bo mamy Helios od jakiegoś roku, a wcześniej przez prawie 5 lat nie było żadnego kina w mieście, prócz jakiś małych salek w domu kultury itp.

Z zakupami żeś nieźle wykombinował, ale zabierz Ją najpierw do jakiegoś eksluzywnego butiku, albo zostaw kartę i powiedz, ze chyba w domu zostało "żezako na gazie":P i musisz sprawdzić:)

U mnie z zakupami nie przejdzie, bo nie znoszę chodzenia po sklepach:)

"ale siostra coś nie chce"
o-my-God..niepanimaju niestety:)

"Co masz jeszcze innego czerwonego ? "
spójrz na avik:P

"I ile masz dzieci ?"
Wszystkie dzieci naszę są:) Ale własnych sztuk dwie.

Szkoda ze pantofli nie używasz moglibyśmy się w Kopciuszka pobawić;)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Ale wielowątkowa się zrobiła rozmowa...

"Działam ostrożnie żeby z nadmiaru emocji coś Ci się nie stało:P"
Spokojnie możesz tak o 2-3 poziomy ostrzej, na razie emocje zupełnie spokojne.

"a wcześniej przez prawie 5 lat nie było żadnego kina w mieście, prócz jakiś małych salek w domu kultury itp."
w moim 100-tysięcznym mieście nie ma żadnego kina... ale w promieniu 30 km są 4 z 3D - zalety aglomeracji śląskiej :)

Z zakupami żeś nieźle wykombinował, ale zabierz Ją najpierw do jakiegoś eksluzywnego butiku"
Ale ona ma buty nówki i nie potrzebuje kolejnych - to rozsądna kobieta.

"albo zostaw kartę i powiedz, ze chyba w domu zostało "żezako na gazie"
nie mamy gazu - pomysł odpada

"U mnie z zakupami nie przejdzie, bo nie znoszę chodzenia po sklepach:)"
tym lepiej, precież i tak nie będziesz chodzić po sklepie, tylko siedzieć w kinie :)

""ale siostra coś nie chce"
o-my-God..niepanimaju niestety:)"
uważa się za bardzo oryginalną, więc jak tłumy coś lubią, to ona woli trzymać się z daleka... nie wie co traci bidulka, jestem pewny że by się jej podobało

""Co masz jeszcze innego czerwonego ? "
spójrz na avik:P"
to już wiedziałem wczesniej, nie liczy się - dawaj kolejny przykład

"...własnych sztuk dwie."
ja mam 2 psy, a nawet 3

"Szkoda ze pantofli nie używasz moglibyśmy się w Kopciuszka pobawić;)"
no ale przecież nie kazałabyś mi robić za Kopciuszka ??? jak już to za jakiegoś króla, księcia w ostateczności rycerza...

ocenił(a) film na 10
sprocket73

"Ale wielowątkowa się zrobiła rozmowa... "
I to na forum filmowym:) Jak nic po południu jakiś nawiedzony nas opierniczy za prywatę:)

Ja mam najbliżej Warszawę, której nie znoszę. Ale niedługo znów pewnie wyruszę w delegację więc może z noclegiem wtedy kino na mur beton:)

"Ale ona ma buty nówki i nie potrzebuje kolejnych - to rozsądna kobieta. "
Czy kobiety robią zakupy tylko z rozsądku?:)

"jak już to za jakiegoś króla, księcia w ostateczności rycerza..."
Tak....przecież u Navi równuprawnienie jest. Raz ja była bym Kopciuszkiem raz Ty:)

"dawaj kolejny przykład "
Czerowne oczy od gapienia się w monitor mogą być?:)

"Spokojnie możesz tak o 2-3 poziomy ostrzej, na razie emocje zupełnie spokojne"
To co z tą fotką?:):P

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

też nie znoszę Warszawy i jam mam tam jechać na delegację to rzygam...

ponieważ wypłynął temat fotki, to zgodnie z umową poniżej link do mojej (pamiętaj że lubię czerwony kolor):

http://picasaweb.google.pl/sprocket1973/TatryWListopadzie2008#526821029715744288 2

a w następnej wiadomości od Ciebie spodziewam się linku do Twojej :)))
ale wpadłaś!!! :D

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Uwerzysz jak powiem, że nie dysponuję żadną swoją fotką? Poważnie:) Nie jestem zalogowana na żadnym portalu społecznościowym, nie mam nic w laptopie... I co ja teraz zrobię?:)Mogę nie oglądac Twojej:P

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Tak, to uczciwe postawienie sprawy - nie będziesz oglądać mojej i wszystko będzie OK :))))))

p.s.
nie wierzę, że nie weszłaś w link... hihihi

ocenił(a) film na 10
sprocket73

A coś Ty taki niewierzący hę?:) W ogóle zaksoczyłeś mnie:)Ja nie mam takiej śmiałości, zwłaszcza do mężczyzn, żeby się tak na widok publiczny wystawiać:)Ale jakbym nabyła swoją i jeszcze będziemy się znali to się odwdzięczę. Słowo:)

No i w związku z tym, że ja prawie w urzędzie skarbowym pracuję to zaraz kończe nadawanie. Pilnuj tutaj porządku - żeby nie było mianuję Cię królem:)

Przyszo mi do głowy, że mam gdzieś blisko Łódź z dobrymi kinami, ale jej też nie znoszę;)Taka zaściankowa raczej jestem:)

Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

wiesz... moje foki wystawione są na publiczny widok i tak, więc nie mam żadnych oporów, żeby linka wkleić tutaj
poza tym lubię je... piękna jest nasza planeta również (nie tylko Pandora)

ja też dzisiaj znikam o 15:00 zwalniam się wcześniej bo czarny w sutannie przychodzi po kasę, liczę że może powie coś mądrego... ale pewnie jak co roku się rozczaruję

podobno IMAX łódź, jedyny cyfrowy IMAX w polsce jest najlepszy do Avatara

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

A w Heliosie, to nie mają avatara 3D?

Ja właśnie w Heliosie go oglądałem.

ocenił(a) film na 10
pik33_2

Mają...tyle, że ponoć w IMAXIE są lepsze doznania...czy jakoś tak:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

albo gorsze, wszystko zależy od indywidualnych odczuć. W Heliosie 3d było, obraz był i się nie rozmywał, dźwięk był, Jake i Neytiri byli, czego mam więcej chcieć?

ocenił(a) film na 10
pik33_2

pewnie zależy to od danego kina - inny będzie IMAX Katowice inny IMAX Kraków
i od indywidualnych odczuć na pewno też, jednego w IMAXie rozboli głowa innego w Cinema

dlatego chyba nie ma najlepszego kina dla wszystkich

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Hehe a najśmieszniejsze jest to że, te malpki podobne do lemorów zaraz na poczatku, jak pierwszy raz sa w dżungli to podobno jest to biologiczny prekursor Na'vi xD. Nie ma to jak ewolucja ;p

ocenił(a) film na 10
yager

A powiedz, jak patrzysz na żabę to domyślasz się, ze po niej odziedziczyłęś zdolnośc do akomodacji?:)

ocenił(a) film na 10
EwaMonika

Choć panie wola prawdziwych mężczyzn to ja mimo to wolałabym jednak wyglądać jak Neytiri;P I tez się nią zachwycałam. Bo mi się podobała;P także widocznie była lepiej zrobiona niż JakeSully;P Albo chodzi o to, że faceci wolą wysokie, smukły, w skąpym ubranku...a że niebieskie to finezyjny dodatek;P

kamila_sz25

fajnie też bym chciał być murzynką

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Hehe, jeśli o kolory chodzi, to ikt mnie nie pobije. Mój pradziad był Polakiem, ale jeździł po Świecie, zawitał na madagaskarze, w sumie mu się tam dobrze żyło, potem na krótko pojechał do USA, tam spłodził mojego innego pradziada z indianką, miał wiele kobiet i chyba na całym Świecie zostawił swoje geny, ale Indankę(Apaczkę) kochał na prawdę kiedy zginęła, kazał przywieźć swojego syna na Madagaskar na który wrócił. Kiedy mój pradziad podrósł, ożenił się z Murzynką. Spłodził mojego dziadka, który jakoś nie chciał murzynki i był zafascynowany indiańskim pochodzeniem Ojca, więc znalazł sobie w USA Indiankę(podobno była potomkinią Apaczów, ale to nie jest pewne), Spłodzili moją Mamę, a ona znalazła sobie Polaka i tak jestem w Polsce. Ale kilka lat mieszkałem na Madagaskarze.
Chciałbym znaleźć innych potomków mojego XIXw. wielkiego przodka, ale to może być trudne. Złamał wiele serc:-)

ocenił(a) film na 10
arrowman

I teraz jesteś niebieski?:P:))))

?wcale nie za krótki>