to wezmie go na serio, pozabija koty z podworka i wbije ich glowy na patyk!!!
Na ziemi sa rozne osoby, glupie, madre, czy chore.
Mamy sie przejmowac tym ze jakis debil, idiota wezmie do tak gleboko do serca i w to uwierzy.
Ciekawa jestem czemu nie mowicie o innych filmach, filmach w ktorych pojawiaja sie osoby historyczne, a w ktorych prawda jest lekko przekrecona.
Chyba tylko dlatego bo chodzi o Hitlera, o wojne w Polsce, dlatego tak bardzo bierzecie sobie to do serca.
Skad wiecie ze amerykanie to tacy debile? Zyjecie tam?
Z drugiej strony to przeciez normalne ze bardziej interesuje nas nasz kraj, nasza historia, bo jestem pewna ze o zadnej innej wojnie nie macie takiej szerokiej wiedzy jak o tej z Hitlerem, bo wiekszosc ludzi zginelo w polsce.
Ciekawa jestem o ilu innych liderach wiecie tak duzo, znajac wszystkie zdarzenia, historie, i smierc dyktadora czy innych przywodcow.
Wiecie moze jaka smiercia i gdzie zginal che, Mahatma Gandhi czy inni?
Nie sadze zeby normalny cywilizowany czlowiek uwierzyl w film typu bekarty, moze dlatego bo Hitler to ten najbardziej oslawiony i znany wiekszosci swiatu.
Czytajac was widze ze uwazacie Polske za najbardziej madry narod na swiecie, ktorym wcale nie jestesmy, i na pewno nie dokonalismy tyle co amerykanie (mowie o samych pozytywach, omijam minusy).
Jestesmy inteligentnym narodem, ale chyba nieco niedowartosciowanym, nie wiem tak naprawde jaki tak naprawde macie problem.
Sa kraje glupsze jak i madrzejsze od naszego, moze wlasnie w ktoryms innym mowi sie o nas idioci.
Na marginesie uwazam ze film jest bardzo dobry, czy lepszy od pulp fiction, kill billa, jackie brown to juz kwestia gustu, kazdy ma prawo wyboru.
Mi np Jackie Brown czy Death Proof nie przypadly zbyt do gustu, a Kill Bill uwielbiam zwlaszcza vol 2, pomimo krytyki jaka dostaje od ludzi takich jak wy.
Ano,to tak jakby zarzucić pisarzowi Thrillerów/Horrorów że znalazł się pomyleniec działający według schematu opisanego w książce.
Można też oskarżyć np: Jamesa Matthew Barrie że przez przez jego "Piotrusia Pana"i reżyserów od ekranizacji dzieła,kilku kretynów przekonało się w locie nurkowym iż z rosnącego przyśpieszenia,manewrowania w locie i miękkiego lądowania wyjdzie im na bank tylko to pierwsze.Bez jaj;)
"Wiecie moze jaka smiercia i gdzie zginal che, Mahatma Gandhi czy inni? "
A cóż mnie obchodzą poczynania komunistycznej świni? Ja tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę, wystarczy mi znać historię własnego kraju i nie być obojętnym na to co się dzieje. Dokonania Izraelskich bojowników mało mnie interesują, tym bardziej że są czystą fikcją.
Możesz jaśniej ? Bo poruszyłeś tyle wątków że właściwie Twój post zatracił sens.
chodzi mu o to, że to nie film dokumentalny, ani nawet historyczny, zwykła fikcja, wiec czym się przejmować, albo się coś podoba, albo nie, koniec tej bezsensownej dyskusji, zamykam temat
ps. każdy wie, że Amerykanie zrobili dla świata znacznie więcej niż Polacy, my nigdy nie mieliśmy tylu wybitnych naukowców co USA, a związane jest to głównie z systemem kształcenia, tzn. taki Amerykanin od najmłodszych lat poświęca się jednej dziedzinie nauki, czy sportu, a o reszcie zapomina, z jednej strony jest głupszy o tą resztę, którą nam do głowy wtłaczają, z drugiej zaś jest tak wielkim specjalistą w swojej dziedzinie nauki, że żaden polski naukowiec mu nie dorówna poziomem wiedzy i tyle, krótko mówiąc może nie wiedzieć gdzie wybuchła wojna, nawet gdzie leży Europa, ale zna się np. na komputerach, medycynie, czy fizyce 100 razy lepiej niż nasi genialni naukowcy, coś za coś!!!!
no i nie ukrywajmy, że z nauką i sportem również wiążą się pieniądze, bez pieniędzy w dzisiejszym świecie, nie zdobywa się złotych medali, nagród noblowskich itp. aczkolwiek są wyjątki, ale związane z naprawdę wybitnymi talentami i poświęceniem dyscyplinie, przykłady:
Maria Skłodowska, brazylijscy piłkarze, biegacze Afrykańscy, łyżwiarze rosyjscy, Adam Małysz itp., ale takich przykładów coraz mniej, bo treningi, praca naukowa w większości dziedzin wymagają zaplecza i po prostu co by tu nie pisać, mamony, oj tak....