PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=13}

Big Lebowski

The Big Lebowski
1998
7,4 158 tys. ocen
7,4 10 1 158273
8,0 68 krytyków
Big Lebowski
powrót do forum filmu Big Lebowski

Te postacie mają jeszcze sporo do zaoferowania IMO.

GhostFace

Też tak sądzę, i choć Coenowie się za kontynuację raczej nie wezmą, to też bym chciał zobaczyć jeszcze Kolesia w akcji :)

ocenił(a) film na 8
R_E_B_E_L

moim skromnym zdaniem film jest już kompletny.coenowie rządzą

ocenił(a) film na 8
kiryl_2

wiadomo że film kompletny. Jestem jednak strasznie ciekawy co u kolesia słychać, po tylu latach.

ocenił(a) film na 8
GhostFace

Z ciekawostek:
"Jak dowiadujemy się na końcu filmu: "W drodze jest już mały Lebowski". Jeff Bridges zwrócił się do braci Coen, aby rozważyli pomysł nakręcenia filmu o losach potomka Kolesia. Bridges zaproponował również tytul: "LITTLE LEBOWSKI"."

Coenowie sequeli nie lubią i chyba nie polubią. Szkoda, bo pomysł na kontynuację TBL jest całkiem niezły

Kain

Też o tym kiedyś myślałem - żaden z filmów Coenów nie ma takiego potencjału na sequel. Pewnie powstałby fajny film, ale nie tak genialny. Przebicie "Big Lebowskiego" jest chyba niemożliwe, zresztą nie ma co marzyć - braciszkowie nie nakręcą kontynuacji ;)

Albertino

Chociaż z drugiej strony przyszła mi taka myśl. Coenowie kręcą właśnie film o kolesiu, który jest podobno śmiertelnie poważny i nie potrafi się wyluzować. Czy to nie wygląda jak zupełne przeciwieństwo "Big Lebowskiego"? Więc może jednak mamy, nie tyle kontynuację, co... luźną dyskusję z filmem z 98' roku ;) Cóż, zobaczymy czy dobrze się domyślam fabuły ich nowego filmu.

ocenił(a) film na 8
GhostFace

Gdyby miał powstac sequel, ewentualnie prequel, to powinien opowiadac o Walterze i Donnym:) Walter wg mnie jest najzabawniejszą postacią tej przedziwnej mieszanki komedii i kryminału; o ile Dude jest od początku do końca sobą, czyli wyluzowanym hippisem, z rzadka popadającym w zdenerwowanie, o tyle Walter (najlepsza rola Goodmana, jaką widziałem) to nieprzewidywalny, agresywny weteran wojny w Wietnamie, z pewnością warty bliższego zapoznania:)

ocenił(a) film na 9
GhostFace

Dzisiaj obejrzałem po raz n-ty i dokładnie o tym samym pomyślałem. ;>
No ale jednak faktem jest, że 'otwarte' zakończenie to jak najbardziej celowy zabieg, który idealnie pasuje do niezobowiązującego klimatu i fabuły filmu więc trudno się dziwić, że nie chcieli sequelu.