PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27181
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Zacznijmy od tego, że ten film ma taki sam cel jak 'Bitwa Warszawska', czyli pokazać
Płolskę
jako naród silny i odważny, ale też pyszny i samochwalny, w ten sposób ją tylko
kompromitując. Już w trailerze śmiać mi się chce kiedy zobaczyłem zdanie: "Płolska
bitwa,
która zmieniła losy świata". Czy wy nie rozumiecie, że każda bitwa na swój sposób
zmienia
losy świata bez względu na to, czy biorą w niej udział Niemcy, Rosjanie, Rumuni, czy
Japończycy?
I do tego ta grobowa powaga w ogóle nie pasująca do Płolski. Filmu raczej nie obejrzę i
wiem, że w takim razie w ogóle nie powinienem był się wypowiadać, ale po trailerze
można
się spodziewać najgorszego.
I jeszcze to niepotrzebne 3D machnęli w nadziei, że chociaż efekty uratują film a
pewnie
będzie jak w 'Bitwie Warszawskiej' źle ustawiona, trzęsąca się kamera wszystko
zepsuje...
---
A i 'Polska' celowo pisałem przez 'ł'.

użytkownik usunięty
Peter_Quinzel

Ten temat jest tak ciekawy, że dzięki niemu udało mi się dzisiaj "złapać" dodatkowe 3 godziny snu podczas niekontrolowanej drzemki.

Kolorowych koszmarów życzę.

Peter_Quinzel

Zawsze mnie tacy ludzie jak ty zastanawiali. Nie szkoda ci życia na sranie żarem w internecie? Jesteś fajny, ktoś ci wirtualną pione przybije ale co z tego będziesz mieć? Laski lecą na wirtualne propsiki? Inne niż te z puplitu komputera?

Szczerze pomimo bycia Polakiem jestem Polakofobem i filmy historyczne mnie nie ruszają ale pierniczenie od rzeczy i jechanie po filmach jak nawet pełnoprawny trailer nie wyszedł i tracenie na to godzin czasu jest dla mnie śmieszne i żałosne. Nie lepiej coś konstruktywnego z życiem zrobić?

norbar

Hmmm....Robię to, co większość- wyrażam swoje myśli i opinie, a to czy ktoś się z tym zgodzi, albo zaprzeczy to już jego sprawa. Może moje wypociny otworzyły komuś na coś oczy, może znajdzie się ktoś kto myśli tak samo i okaże się że mamy wiele wspólnego.
Nie godziny tylko minuty, a często sekundy.
Wychodząc z takiego założenia 'konstruktywności' to połowa filmwebowiczów traci czas z resztą Ty też komentując coś jak sam powiedziałeś twoim zdaniem 'śmieszne i żałosne', więc zadaj sam sobie w takim razie to pytanie: 'po co?'.
Z resztą pali się gdzieś? ;P
Ja mam czas w przeciwieństwie do reszty masy biorącej udział w wiecznym wyścigu szczurów.
A tak po za tym to jest temat o filmie czy o mojej osobie, bo na razie z tego co widzę połowa tutaj osób nie odniosła się do mojej wypowiedzi tylko do mnie jako osoby.

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Chlopcze. Czytam twoje wypociny i naprawde nie wiem czy sie smiac czy plakac. Zacznijmy od tego, ze prowadzisz belkot na temat filmu, ktorego jeszcze nie widziales. Bedac Polakiem, bo wnioskuje to, ze jestes skoro uzywasz jezyka polskiego (chociaz jak dla mnie jestes nieoczytanym zerem bez czci i honoru) obrazasz wlasny narod, twoj slaby umysl nie potrafi pojac, ze tym samym obrazasz samego siebie i swoich przodkow i plujesz jadem na ich groby. Mowisz, ze kiedy Polska byla ciekawa, ale krytykujesz, kiedy narod chlubi sie wlasna historia. Nie wiem czy zauwazyles, ze Usa, Rosja czy kazdy inny kraj maksymalnie promuje swoja historie i kulture m.in. wlasnie przez filmy historyczne czy nawet akcji. Czesto pelne propagandy i patosu Twierdzisz, ze jestesmy nietolerancyjny a mimo to mamy w sejmie geja, transseksualiste i 2 czarnych poslow. Na kazdym kroku pokazujesz, ze jestes chodzacym kompleksem nizszosci. Nie uzywaj uogolnien, ze smieje sie z nas caly swiat. To, ze ludzie smieja sie z ciebie i twoich niepowodzen, nie oznacza ze przeklada sie to na caly narod. Starczy spojrzec na ostatnie Euro i gosci zagranicznych, ktorzy nas "wysmiewali" prawiac na kazdym kroku komplementy. Rozumiem, ze dla ciebie caly swiat oznacza USA ale prywatnie zaloze sie, nie znasz ani jednego Rosjanina, Wegra czy innej osoby mowiacej na codzien innym jezykiem niz angielskim. Swoja droga nie zdziwilbym sie jakbys swoje wypociny pisal z WB. Twierdzisz, ze Polacy nie mowia plynnie po angielsku. Ci, ktorzy na codzien spotykaja sie w interesach i pracuja w anglojezycznych firmach to owszem mowia. A kazdy inny, ktory pracuje w kraju i angielski zna jedynie ze szkoly i filmow nie potrzebuje umiec sie nim plynnie poslugiwac jak rodzony Brytyjczyk. Starczy, ze w razie potrzeby bedzie umial sie dogadac. Widze, ze nawet piekne polskie jeziora sa dla ciebie drzazga w oku. Pomijajac fakt, ze nie kazdego stac na wyjazdy za granice bo ma chociazby rodzine do utrzymania, to myslisz, ze Wlosi tez nie spedzaja wakacji we Wloszech, Amerykanie w Stanach a Rosjanie w Rosji. Ciekawy jestem w jakim stopniu zwiedziles Polske. Bo mamy pelno cudow natury wpisnych na liste chronionych dobr. Moge sie dalej produkowac, tylko po co. Plujesz na przeszlosc, plujesz na terazniejszosc, wyciagasz swoje ukryte kompleksy i stereotypy. Jestes jedynym przedstawicielem Polski, ktora stworzyles w swoim chorym umysle. Zwykly maly prostaczek, ktory w d byl i g widzial ale swoim skomleniem musi zatruwac umysly normalnych ludzi.

SzaraEminencja

Uderz w stół, a nożyce się odezwą :D

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Brawo, dodaj jeszcze wiecej usmieszkow. Szkoda, ze nie bede mial okazji spotkac sie z toba twarza w twarz bo bym cie zniszczyl merytorycznie czlowieczku o malym rozumku. Ale tak mizeria umyslowa moze chowac sie za nickiem na forum nie umiejac uzyc zadnych prawdziwych argumentow.

SzaraEminencja

Wątpię, abyś mi to powiedział prosto w twarz :D
Oczywiście mieszaj mnie nadal z błotem, bo obraziłem coś co uważasz za wartościowe i mam inne zdanie na temat tego filmu. No cóż cała Polska mentalność, nie mówiąc już o etyce polskiego internetu.

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Bede cie zwalczal na kazdym kroku poniewaz obrazasz Polakow nie podajac argumentow, czyli buraczana mentalnosc obrazania wszystkiego i wszystkich dla samej zasady, taka widoczna chociazby w polityce. Jestes zerem i prymitywem. Stawianie przy kazdym zdaniu natomiast usmieszkow ewidentnie wskazuje, ze masz niewiele lat albo twoja edukacja zakonczyla sie bardzo wczesnie.

SzaraEminencja

Zwalczał? no dobra, kiedy to przeczytałem ze śmiechu spadłem z krzesła. Myślisz, że 'zwalczysz' mnie jakimiś suchimi, prostackimi, drętwymi wypocinami w internecie :D
Nie wiele lat? Hahahahaha! Kolejny internetowy wróżbita Maciej :] Jak ja to kocham!
Twoje nastawienie do osoby, której nie znasz wskazuje na to, że masz jeszcze mniej lat :D
A Twoja edukacja skończyła się na poziomie embrionu ;)

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Alez ja cie bardzo dobrze znam. Twoje prostactwo wyplywa w kazdym poscie. Jesli na moj tekst potrafiles jedynie odpowiedziec przyslowiem z poziomu przedszkola i kilkoma usmiechami wskazuje na twoj niski poziom inteligencji i strach przed konfrontacja na argumenty. Jesli piszesz, ze watpisz, zebym powiedzial ci cos w twarz bardzo prawdopodobne jest ze jestes przypakowanym byczkiem. Twoje zamilowania polityczne- stawialbym gdzies w strone SLD. Jak widzisz bardzo wiele mozna sie dowiedziec o ludziach czytajac ich wypociny. Powiem tylko tak. Pokaz swojej matce swoj belkot w internecie, niezaleznie ile masz lat. Zobaczymy czy bedzie dumna z synka - inwalidy umyslowego.

SzaraEminencja

Oh, ależ to uśmiech triumfu nad Twoją głupotą i zacofaniem :D
I z koro Twoja mama by Ci tak powiedziała to fajną masz zapewne rodzinę :D
Zgaduj dalej może za miliardowym którymś razem trafisz.
Życzę szczęścia, przyda Ci się :)

SzaraEminencja

SzaraEminencja trafil w sedno sprawy. Jestes jedynym przedstawicielem Polski z której szydzisz... To wytwór Twojego małego rozumku i wielkiego ego.

pawelbar

'Mały rozumek','wielkie ego'? Tylko dlatego, że poszedłem pod prąd w przeciwieństwie do szarej masy, że zrobiłem coś wbrew oczekiwaniom? Że nie kupuję takie szajsu...?

Peter_Quinzel

Podobno ludzie wybitni faktycznie ida pod prad i sa ekscentryczni. Niestety nie dziala to w druga strone. Bycie cynikiem nie zrobi z Ciebie kogoś nadzwyczajnego. To co czynisz nazwałbym raczej demagogią. Nie ma w tym nic głębszego.

pawelbar

Nie wiesz jaki jestem, a mówisz tak jakbyś znał mnie całe życie, a znasz z paru postów na forum. Nie wiem, co to 'demagogia', ale z nazwy mi się podoba.

Peter_Quinzel

Wg mnie Polska ma piękną i bogatą historię i nie powinno się tego w żaden sposób olewać. W dzisiejszych czasach patriotyzm i inne wartości są wyśmiewane. Trochę tego nie rozumiem. Facet który zakłada rureczki aż mu się jaja odznaczają, opiętą koszulkę i włosy z grzyweczką na bok, jest uznawany za modnego i na czasie. Ktoś kto jest patriotą, z dumą przyznaję się do swojej ojczyzny, uznawany jest za debila. Nie potrafię tego zrozumieć. Wg mnie bardzo dobrze, że taki film wyszedł, mimo niedociągnięć, które na pewno się znajdą, oraz za bardzo wyidealizowania tej bitwy. Ale przynajmniej pokazuje, że Polska zawsze szła z pomocą. Nie zawsze byliśmy dobrzy. Byliśmy również najeźdźcami, ale to było normalne w tamtych czasach. Ale przynajmniej pomagaliśmy słabszym. Podczas wojny chroniliśmy żydów. A kto nam pomógł kiedy potrzebowaliśmy pomocy? Jak żydzi nam się odwdzięczają za to, że im pomagaliśmy?
Powinno więcej być filmów tego typu. Niech będzie i Grunwald 1410, Kircholm 1605. Mamy dużą i ciekawą historię, więc powinniśmy robić jak najwięcej filmów tego typu. A teraz śmiało możecie mnie hejtować -.-

szarak91

Zacznijmy od tego, że to ja jestem tutaj głównym obiektem 'hejtu' za to, że śmiało wyraziłem swoją opinię na temat tego filmu :D

Peter_Quinzel

Ok ale nie sądzę aby Twoja opinia na temat nieobejrzanego filmu mogła wywołać tak gorącą dyskusję - rozwinąłeś niepotrzebnie wątek swojego " patriotyzmu " do kraju i dumy z jego przeszłości przez co uraziłeś tak wielu forumowiczów. Sądząc po Twojej częstej reakcji na posty masz niezłą z nich polewkę - cyniku.

edekm1967

Chciałeś powiedzieć forumowiczach-baranów, którzy mieszają nieznanego im bliżej człowieka z błotem myślący, że to czyni ich bardziej 'patriotycznymi', chodź mogę się założyć, że połowa z tych 'patriotów' nie wie po co na przykład w wielkanoc chodzi do kościoła święcić jajka, albo nie wie co tak naprawdę wydarzyło się 1 maja, ale za to są gotowi obrazić człowieka, który choć trochę idzie pod prąd tej szarej masy- No właśnie: szarej, o czym świadczą te ciekawe pseudonimy: 'szarak','SzaraEminencja' itp. A to co jest inne, kolorowe, nieprzeciętne najlepiej usunąć, bo jest inne. Właśnie z tym mi się między innymi kojarzy się współczesna Polska :D
A żebyś wiedział, że mam czytając czyjeś wypociny, jak się starają przed sobą nawzajem ;P
Tylko zastanawia mnie do jakiego stopnia są gotowi się posunąć: np. z tego forum dowiedziałem się, że moja mama to dziwka.

Peter_Quinzel

Ja przepraszam ale ksywki i nazwiska sobie nie wybierałem, stąd mój nick ;)

szarak91

Aha. Cieszę się. Tylko ciekaw jestem niby kto Ci wybrał nick.

Peter_Quinzel

Kwestia przyzwyczajenia, ale to chyba nie jest forum i temat o nickach. A jeśli chodzi o twój główny post, to ściśnij poślady i jak będzie wyglądać ten film, i wtedy się o tym popisze, a nie bez sensu prowokować burzliwą dyskusję. A jeszcze jedno ;) Co ma patriotyzm z chodzeniem do kościoła i święceniem jajek. Patriota nie równa się katolik, więc skąd to Twoje porównanie. Inne rzeczy czy kolorowe są w porządku, ale są pewne granice. Ja nie mieszałem Cie z błotem a ty zdążyłeś mnie nazwać od forumowicza-barana, szarej masy itd. Widzę, że jesteś trochę zakompleksiony.

szarak91

Polski patriota charakteryzuje się ogromną wiarą w Boga, która uchodzi w tym dziwnym kraju za jedną z głównych tutaj narodowych wartości (O.o) .Z tymi jajkami to myślę, że każda osoba w Polsce powinna wiedzieć (a przynajmniej te, które nazywają siebie 'patriotami') po co się to robi. Z resztą jak każdy inny człowiek w Polsce. Nie nazwałem Ciebie tylko ogół- zwłaszcza użytkowników a la 'bodzepor', czy jakoś tak :D

Peter_Quinzel

Tu się z Tobą nie zgodzę, bo znam wiele osób, które są patriotami a nie są katolikami. Sam należę do takich ludzi. Uważam się za patriotę, ale nie katolika. Z resztą to nie katolicyzm jest naszą prawdziwą wiarą (jeśli chodzi o polaków). Byliśmy sobie szczęśliwymi poganami, ale nas "nawrócono" ;) Ale każdy ma swoje zdanie i nie mówię tutaj, że twoje jest złe, tylko inne niż moje ;)

szarak91

A ja nie. Ale bądź, co bądź większość polaków wieży w Bożka-pierożka. No cóż, nie wiem, co mam na to odpowiedzieć... Cieszę się, że nie wszyscy rzucają się ludziom do gardeł tylko dla tego, że Ci mają inne zdanie...

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Walczący Polacy wierzyli w ideę, nie koniecznie w Boga, mimo że w tej sferze Państwo nadal jest bardzo konserwatywne.
Tu nasuwa mi się jeden prosty wniosek, pomijając dyskusję n/t filmu którego jeszcze nikt nie widział, rozumiem przesłanki bo znam dobrze kinematografię polską i chyba 98% filmów ostatnich lat jest porażką to już wątek patriotyzmu tak szyderczo przez Ciebie przedstawiany jest co najmniej niesmaczny, skoro Ci się w Polsce nie podoba to po co w niej mieszkasz? Piszesz że pamięc o historii nie jest ważna bo tak wnioskuję... To typowy bełkot patrioty weekendowego, przyczepiającego flagę do auta podczas euro który żyje konsumpcyjnie z dnia na dzień żywiąc się prospektami z biedronki i publicystyczna chałą z TVP.
Mając takich patriotów nikt nie musi z nami toczyć wojen, każdy tu może wejść i nasrać na środku dywanu, żal mi takich ludzi trochę ale zdaję sobie sprawę że trudna historia Polski pozostawiła taki ślad, niszczono inteligencję i pozostawiano niewykształconych tluków nie dostrzegających nic poza kiełbasą i kromka chleba, tak właśnie piszesz o stereotypie Polaka za granicą, siatka z biedronki i sandały, to właśnie te tłuki które nam zostały i z cała świadomością stwierdzam że należysz do tej grupy, kartoflanych tłuczków, potomków klasy robotniczej która była tworzona po to tylko żeby tyrać i żreć kiełbasę bo po co im historia?
No właśnie ale na to pytanie już odpowiedziałeś.
Z natury nie lubię oceniać ludzi których nie znam i nie to miałem na myśli bo przecież sam dojdziesz do wniosków po przeczytaniu że pasujesz tylko do mojego opisu :)
Pozdrawiam i życzę szybkiego wyjazdu za granicę bo tam bardziej pasujesz, na pewno jakieś miejsce na zmywaku się zwolni w UK.

Golfstrom

A mówi Ci coś hasło 'Bóg, Honor, Ojczyzna'?
Z przyczyn nie zależnych ode mnie. I gdybyś przeczytał dokładnie moją wypowiedź to wiedziałbyś, że potępiam takie rzeczy, które wymieniłeś.
Kolejny internetowy wróżbita Maciej, który najwyraźniej lepiej mnie zna niż ja siebie sam ;D
Hmm......Tak się składa, że do UK mi nie śpieszno, ale do Tajlandii na przykład owszem :)

ocenił(a) film na 7
Peter_Quinzel

Peter_Quinzel. Uwarzam cie cytuje Z Potopu Łotr łajdak i śmierdzące bydle. Starczy czy mam ci jesz cze w oczy splunąć te słowa Kmicica Do Kuklinowskiego najlepiej ukmuja mój stosunek do ciebie. MImo iż jesteśmy narodem Malkontentów i najwieksze nasze świętya to nasze poraż i wiekszosć filmów mamy o naszych męczennikach Nawet Ogniem i Mieczem mimo iż to my rżneliśmy Kozaków. Trzeba Promowac nasze filmy historyczne które opowiadaja o naszych wielkich zwycięstwach jest ich za mało. Rosjanie robia tylko o swych zwycięstwach nawet 1612 pomijma fakt niezgodnosci z Historią i że żadnego oblegania twierdzy czy bitwy tam nie było.Jesteśmy Krajem ze wspaniałą historią MIleismy chwile Potęgi gdzie Byliśmy przodującą potęgą w europie. Najpotęzniejszym gospodarczo wojskowo i Kulturowo. Mówi się tyle o Napoleonie , że zają Moskwę , że Hitler prawie do niej doszedł aleJEDYNYM PAŃŚTWEM KTÓRE W SWEJ HISTORII POKONA ŁO ROSJE BYŁA POLSKA. i NIKT PO ZA ROSJANAMI TEGO NIEWIEM TYLKO NIEWIELKI % POLAKÓW.ale to my jako jedyni to czynilismy rozbijają pod Kłuszynem w 1610 roku 2700 pokonaliśmy 42 000-52 000 Rosjan w walnej bitwie i nikt o tym nie wie. Największym świętem rosjan jest odzyskanie wolności spod naszej okupacji. Powinnismy zrobic jeszcze film o tym jako odwet za 1612. Wracając do sedna mamy wspaniała historie i powinniśmy ją promować

ocenił(a) film na 7
Husaria_1605

NI krytykuj mnie za błędy ortograficzen pisałem szybo i nie baczyłem na ortografię

Husaria_1605

Też Cię lubię :D

szarak91

"Podczas wojny chroniliśmy żydów. A kto nam pomógł kiedy potrzebowaliśmy pomocy? Jak żydzi nam się odwdzięczają za to, że im pomagaliśmy?"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprawiedliwy_wśród_Narodów_Świata

Pamiętaj, że wśród żydów są zarówno roszczeniowcy jak i tacy, którzy nie uznają istnienia Izraela i spotykają się z Ahmadineżadem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Judaizm_ultraortodoksyjny

Kończąc sypanie linków do wikipedii. Piszesz, że patriotyzm się wyśmiewa. To nie prawda. Wyśmiewa się to co takie partie jak PiS, LPR czy ONR traktują jako patriotyzm. A w ich mniemaniu patriotą jest człowiek tępo słuchający rydzyka lub kaczyńskiego, a wszystkich którzy mają inne poglądy wyzywa od żydów, masonów czy bolszewików. Taki Patriotyzm powinno się nie tylko obśmiewać ale i zwalczać. Takie ujęcie patriotyzmu prowadziło do wielu strasznych rzeczy. Prawdziwy patriotyzm to służba ojczyźnie. Jeżeli ktoś uważa służbę kościołowi za służbę państwu, takim patriotą nie jest. Rzekłbym, że wprost przeciwnie. Służba ojczyźnie to płacenie podatków, reagowanie na wandalizm, chodzenie na wybory, czasami nawet na protesty, ale na pewno nie dzielenie kraju na "prawdziwych" i "nieprawdziwych" Polaków i faryzejskie modlitwy na ulicach. Żeby była jasność skrajny feminizm z obliczem Szczuki czy Środy jest dla mnie takim samym dziwactwem i tak samo należy go obśmiać i zwalczać. Jeżeli chodzi o ten metroseksualny przykład to nie masz racji. Na modzie się nie znam, ale na ulicy nie minąłem jescze nikogo takiego. Może miałem po prostu wzrok odwrócony w inną stronę, ale takie przypadki są ekstremalne. Jak ktoś jest Gejem to jego sprawa i tyle. Im szybciej zaakceptujemy to i nie będziemy się z tym szarpali tym szybciej wszelkie marsze równości i wyciąganie sypialni na ulice przestaną mieć miejsce. Co do filmów - możemy zrobić film o Kircholmie, Cedyni czy Grunwaldzie ale jest wielkie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, iż trafi nam się kolejna "Bitwa Warszawska". 100 razy wolałbym aby ktoś wyłożył 100 mln $ i zrobił o tym film zagranicą niż jakiś dziadowski reżyser z jeszcze bardziej dziadowskim scenariuszem i takimiż aktorzynami u nas w kraju. Ze szkodą dla naszej historii. Pozdrawiam.

Nnorm

W 99 % się zgadzam. Poza jedną rzeczą ;) "100 razy wolałbym aby ktoś wyłożył 100 mln $ i zrobił o tym film zagranicą niż jakiś dziadowski reżyser z jeszcze bardziej dziadowskim scenariuszem i takimiż aktorzynami u nas w kraju". Nasze państwo powinno inwestować w takie filmy, i nie zgodzę się, że mamy kiepskich aktorów. Ale to już zależy od gustu. A o gustach nie będziemy dyskutować ;) Pozdrawiam ;)

szarak91

Ale kiepskich aktorów do takich filmów wsadzają. Kiedy ostatnio na ekranie pojawił się choćby Pieczka?

Nnorm

O tych aktorach niestety już zapomnieli. Dajmy szanse młodym, a nie porównujemy ich do starych gwiazd, którym nigdy nie dorównają ;)

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Temat uwazam za zamkniety. Razem doszlismy do wniosku, ze Peter marnuje swoje wrodzone zdolnosci na forum filmweb i trzeba mu zajecia. Dlatego z dniem 1 listopada rozpoczyna u mnie prace na stanowisku pajaca przed domem (5zl/ dzien) polaczona z odsniezaniem chodnika. Moja szczodra oferte mozna podlaczyc pod akcje "niepelnosprawni w internecie, sprawni w pracy".

ocenił(a) film na 7
SzaraEminencja

Popieram tę akcję

Husaria_1605

Pogratulować, jeden lepszy od drugiego.

SzaraEminencja

Myślisz, że uda Ci się mnie sprowokować? :)
A tym bardziej, że to było 'śmieszne'?
Bo to było bynajmniej żałosne i smutne chcąc komuś zaimponować jak Ty potrafisz dogadać, jaki Ty jesteś twardy, jaki Ty jesteś mocny w gębie i do tego dowcipny. A uwierz mi, że jesteś dokładnym tego zaprzeczeniem.

SzaraEminencja

I co ulżyło Ci? :)
Z resztą 'Najmniejsze pieski najgłośniej szczekają'.

Peter_Quinzel

Peter....skończysz liceum, Twój głos zmieni brzmienie, odkryjesz, że znajomość tytułów dzieł Nietschego nikomu nie imponuje...zaczniesz sięgać po literaturę zamiast po internetowe wydanie gazety wyborczej....w głowię troszkę Ci się rozjaśni....nie przejmuj się, będzie dobrze....ale póki co wracaj do pokoju i weź się za coś pożytecznego...

shchur

Dla mnie chociaż będzie, dla was jest już za późno.

Peter_Quinzel

Oczywiście "liceum" potraktuj jako figurę retoryczną....(nie daj Bóg jeszcze pomyślisz, że czytanie Twoich wypocin jest czymś przyjemnym i wiedziony zachętami ze strony rówieśników ze Starbucksa zaczniesz produkować takie paszkwile masowo).... w związku, że zasiałem zapewne ziarno wątpliwości w Twoim młodym, nieopierzonym umyśle... (chociaż wątpię, że posiadasz cechy istoty świadomej - proponuję krótki test: sprawdź czy zareagujesz na własne odbicie w lustrze)...czuję się zobowiązany i śpieszę z wyjaśnieniem: " ironia - drwina, złośliwość lub szyderstwo ukryte w wypowiedzi pozornie aprobującej" .....
ps Robert Mazurek miał chyba jednak racje.....

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Masz racje- twoj skowyt slychac na cala Polske:D Nie miotaj sie dziecko - 5zl. Potanczysz, pomachasz lapami. To co umiesz najlepiej. A praca stala i gwarantowana. Znaj dobra reke swego pana!

SzaraEminencja

A Twój zapewne na cały świat jak Cię kastrują.

ocenił(a) film na 1
Peter_Quinzel

Jaki szal:D Nie powinienes odrzucac mojej oferty. Troche popajacujesz i bedzie dobry pieniadz na winczacho. Bedziesz mogl sie cieszyc ostatnimi promieniami lata w swoim ulubionym miejscu- pod monopolowym.

SzaraEminencja

Ty chyba prawdziwego szału nigdy nie widziałeś i za bardzo siebie przeceniasz myśląc że takowego dostanę od Twoich internetowych wypocin ;]

ocenił(a) film na 7
Peter_Quinzel

Peterza z całym szacunkiemdla Ciebie na który nie zasługujesz czy nie możesz nam przyznać Racji i zastanowów się nad tym co piszesz przynjamniej 2 razy

ocenił(a) film na 7
Peter_Quinzel

Przedstaw odpowiednie argumenty twoje odpowiedzi ograniczają się do obra

użytkownik usunięty
Peter_Quinzel

Bitwa pod Grunwaldem i pod Wiedniem oraz pod Monte Cassion - wszystkie trzy zmienily znaczaczo bieg historii, calej, do dzis wlacznie. We wszystkich trzech jedna z dwoch glownych stron stron byli Polacy. Fakty historyczne. I tyle.