PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4258}

Blow

2001
7,8 227 tys. ocen
7,8 10 1 227328
6,5 31 krytyków
Blow
powrót do forum filmu Blow

Nic wielkiego

użytkownik usunięty

Ot sztampowa historyjka z jak zwykle żenującym Deppem.

ocenił(a) film na 9
milesaway6

Drobna różnica. W zdaniu był zawarty przekaz, że nie odwiedziła go 'jeszcze, do tej pory'. Jak wiemy, córka Georga Junga odwiedziła swego ojca w więzieniu, jakiś czas po wyprodukowaniu filmu. To zdanie skłoniło do refleksji.
A poza tym jak można uważać, że ostatnie zdanie zniszczyło cały film?! Film to scenariusz, aktorzy, ich gra, przekaz.... Więc.. nie skomentuję tego.

VHS

mylisz tutaj pojęcia

ocenił(a) film na 6
MagisterOgierWisnia

Jak można oceniać kogoś na podstawie tego jakie ma zdanie nt filmu? Masz pojęcie ile jest gustów?

Zurawina_fw

Racja moja droga... Piękny avatar :)

ocenił(a) film na 6
_Holiday166

Dzięki:)) Twój też niczego sobie :D

Giń szmiro

użytkownik usunięty
Wioleczka

Mhm, dzięki za komplement

Nie ma za co skarbie

Wioleczka

ten komentarz po miesiącach nadal sprawia że musze czyścić sobie monitor! :))

ocenił(a) film na 6

dobrze powiedziane :)

ocenił(a) film na 10

zagraj tak jak on mądralo

użytkownik usunięty
endlessdreams

Nie lubię logiki "nie podoba ci się - zrób coś takiego", ale w tym przypadku nie sądzę żeby to było jakimś wyzwaniem, to jego najgorsza rola, zero mimiki, emocji.

ocenił(a) film na 9

Brak mimiki jakoś w ogóle nie przeszkadza w refleksji nad Jungiem.

ocenił(a) film na 10

ja nie mówie o tym filmie, bo go jeszcze nie oglądałam, ale zamierzam- jak najszybciej. a po prostu uważam, że nie można go skomentować w taki oto sposób jak ty.

ocenił(a) film na 5
endlessdreams

Hehe takie argumenty to poziom porodówki.

Więc czy nie powinniśmy rozwalić Filmweba? Przecież nie mamy prawa oceniać, skoro nie potrafimy robić takich filmów/umieć tak grać jak aktorzy w filmacg.

ocenił(a) film na 10
sysunia22

Źle zrozumiałaś/eś. Z resztą-nieważne.

endlessdreams

bo ty źle napisałeś

ocenił(a) film na 10

Aktor, który potrafi zagrać zarazem komediową role, przy której nie sposób sie nie zaśmiac, jak i postać tragiczna, dzieki któremu film jest naprawde dobrą produkcja, a wy mówicie ze nie ma mimiki na odpowiednim poziomie? Nie lubie go jako człowieka, ale aktorem jest świetnym. Oczywiscie ten cały internetowy szał, jako to on nie jest zajebisty, to drobna przesada, ale jest naprawde dobry;-)
Swoją droga film porusza, gdy wielokrotnie zdradzany człowiek podnosi sie po każdej porażce.
I zapadający w pamiec cytat
"i wszystkie zdawały sie mieć jeden zawód
-jestem stewardessą
-jestem stewardessą
-tam w górze" :D

arimedes_filmweb

Tak z ciekawości dlaczego go nie lubisz jako człowieka.

ocenił(a) film na 8
Sparow5

Właśnie leci na tvp 2..konkretny jak zawsze :) film oddaje chyba klimat tamtych lat.Dokument kokainowi kowboje w bardzo podobnym stylu pokazuje klimat tamtych lata na florydzie jak i w całych stanach.9\10

ocenił(a) film na 5
szary15

prawdziwy film o walce czlowieka z uzaleznieniem to przetrwac w nowym jorku z dicaprio(obecnie najlepszego aktora mlodego pokolenia) a nie jakas po.pi.er.do.lka z deppem.

ocenił(a) film na 10
sanczopansa

ale halo, przecież to jest biografia! nie oglądałam 'przetrwać w nowym jorku' i mam nadzieję, że szybko obejrzę, skoro tak chwalisz. Jednak o 'blow' nie można napisać 'po.pi.er.do.lka'

ocenił(a) film na 5
endlessdreams

oczywiscie ze mozna.depp absolutnie w zaden sposob nie wykazal sie przy tak dobrej postaci w kotra sie wcielil

przetrwac w nj tez jest biograficzy i chwyta 1000x razy bardziej za serce niz denne blow
przyklad,ten fragment deklasuje deppa i reszta pseudoaktorow
oto przed toba najlepszy aktor kroczacy po tej planecie a mial zaledwie 19 lat podczas krecenia tego filmu
--> http://www.youtube.com/watch?v=RsuEQP9i3iw&feature=related

ocenił(a) film na 10
sanczopansa

zainteresowało mnie to i chyba będe musiała poświęcić resztę wieczoru na ten film : )
w każdym razie ja uważam, że depp zagrał tak jak miał i mu się to udało. Ale to jest moja opinia

ocenił(a) film na 5
endlessdreams

polecam i to goraca jak zwykle przy tego typu filmach najciekwaszy jest koniec:)

ocenił(a) film na 9
arimedes_filmweb

no własnie znasz go ? xD

ocenił(a) film na 9

Johnny Depp to doskonały aktor wystarczy obejrzeć kilka filmów z jego udziałem
''Jeździec bez głowy''
''Edward Nożycoręki''
''Sweeney Todd''
''Truposz''
''Don Juan De Marco''
''Co gryzie Gilberta Grape'a ''
''Dziewiąte Wrota''
''Piraci z Karaibów''
''Odważny''
''Z piekła rodem''
''Benny i Joon''
''Beksa''
....mogłabym tak jeszcze trochę wymieniać ,kto obejrzał te filmy i komu się one spodobały to wie o co mi chodzi , w niektórych filmach Johnny naprawdę potrafi wzruszyć do łez w innej roli nieziemsko rozbawić :)

ja obejrzałam z nim bardzo dużo filmów więc coś mogę o nim powiedzieć , więc dla mnie stwierdzenie ze ''Depp jest żenujący'' jest stwierdzeniem na poziomie przedszkola , nie potrafisz przedstawić żadnych konkretnych argumentów dlaczego jest żenujący ? ''bo jest?'' ''bo ma kiepska mimikę?? '' hahahahahah sorry ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu

Według mnie to aktor którego twórczości ty po prostu nie rozumiesz bo jest dla ciebie za trudna.Depp tworzy coś wyjątkowego dlatego zapada w pamięć i dlatego jak dla mnie jest po prostu najlepszy.

ocenił(a) film na 5
Harley_Quinn_

na forum deppa otworzylem temat najlepszy vs najgorszy film z udzialem deppa.zdziwilabys ie ile perelek ma na swoim koncie depp
poczawszy od mojego faworyta :zona astronauty konczac na desperado 2(mowa oczywiscie o gniotach)
widze ze masz sentyment do deppa ale jego gra tak naprawde nie jest jakas fenomenalna,sredniak cos pokroju pitta crowa czy hanksa.gdzie mu do dafoe nortona czy MISTRZA dicaprio?

sanczopansa

uwazasz Pitta i Hanksa za sredniakkow ?? Bez komentarza

ocenił(a) film na 5
noobeksaibotek

tak uwazam ze hanks mial swoje przeblyski,na poczatku kariery tez go lubilem ale teraz wybiera jakis chlam.
za to pit bylby dobrym aktorem nawet bardzo gdyby nie koncowa scena w filmie seven gdzie pokkazal jaka jest miernota za to powinien dostac peczek malin.natomiast uwazam ze niekwestionowanym mistrzem jest dicaprio,od malolata szlifowal swoj talent czego widzimy skutki.

ocenił(a) film na 5
sanczopansa

Wydaje mi się, że kiedyś całkiem lubiłam tego aktora- jak wiedziałam, że w jakimś filmie gra to starałam się go obejrzeć- być może podświadomie za to, że przed laty był przystojny i zdarzało się mu dostawać oryginalne role-co mogło zapowiadać dobry film, ale teraz oglądając ten film mam mieszane uczucia- pierwsze pół filmu przynudzało mnie niesamowicie... teraz zaczyna jego gra trochę lepiej wyglądać- ale z tego co widzę film kończy się za góra 30 minut a trwał przeszło dwie godziny- więc trochę późno się rozkręca- zarówno film jak i jego gra... na ostateczną ocenę poczekam do końca ale puki co bez rewelacji- dodatkowo do filmu mam zarzuty- rozumiem, że to biografia- ale pokazanie ćpającej kobiety w zaawansowanej ciąży zniesmaczyło mnie... zwłaszcza, że dziecko urodziło się zdrowe - niemal jakby zachęcanie- ćpaj kobieto dziecku nic nie będzie - źle to wygląda. Cała rodzina antypatyczna- nikogo nie żal ani nie ma się ochoty z nimi sympatyzować... a postać grana przez Penelope- myślałam, że podratuje ten film- a raczej nic nie wnosi- oprócz obrazka byle jakiej rodzinki- ona zdecydowanie daleka od nieskazitelności ma do niego jakieś wąty...

magijka

Jeśli w oglądanych przez Ciebie filmach szukasz wyłącznie eko - mam i sympatycznej rodzinki, to proponuję nie oglądać niczego innego prócz "M jak miłość" :]

ocenił(a) film na 5
magijka

kończąc myśl- po obejrzeniu filmu do końca dalej nie zachwyca... a końcówka- pomysł dobry, ale wykonanie do niczego- nie wzruszyło mnie- nie wiem czy to Depp źle zagrał czy go źle pokierowano w tej scenie, ale mam wrażenie, że gdyby mi ktoś opowiedział tą scenę i miałabym sobie ją sama wyobrazić - nie oglądając tego filmu to bym się bardziej wzruszyła... a tak jakoś mi się żadna łezka nawet nie zakręciła- przykre, ale dalej nie żal gościa -a podobno niektórzy na tym mieli płakać. Być może wysnuję tu śmiałą tezę, ale gdybym miała to jakoś zinterpretować to powiedziałabym, że być może Depp nie czuł zwyczajnie tej roli (tylko po co ją w takim razie by brał?- kasa to nie wystarczający powód dla dobrego aktora, który dba o poziom granych przez siebie ról )- albo wręcz nie polubił granej przez siebie postaci, to by jakoś wyjaśniało tak kiepską grę, bo zagrał to tak, że nawet nie powstała we mnie nić sympatii ani zrozumienia dla jego postaci. uważam, że nota tego filmu na filmwebie jest zdecydowanie zawyżona... ode mnie góra 5/10

ocenił(a) film na 9
magijka

może cię nie wzruszyło ,bo po prostu zwyczajnie nie masz uczuć , nie umiem tego inaczej wytłumaczyć ,bo mnie to bardzo wzruszyło tragedia ludzka jak najbardziej wpływa na moje uczucia.

Harley_Quinn_

ile dokładnie możesz mi powiedzieć????

ocenił(a) film na 5
magijka

popieram.

ocenił(a) film na 9
magijka

zgadzam się z opakowaniem pomelku szukaj dalej ideałów pokroju ''M jak miłość'' gdzie taki świat nie istnieje !

film ''Blow'' pokazuje jak świat jest zepsuty !! jak ludzie gonią za pieniędzmi!! nie dostrzegasz tego ?? widzisz tylko świat seriali?? gdzie wszystko jest genialne idealne i nieskazitelne ??

ocenił(a) film na 5
Harley_Quinn_

uspokuj sie dziwczynko!i przestan tupac nuzka ze komus sie film nie podoba,magijka ma racje film mial ogromny potencjal wszak jest to opowiesc o barnonie narkotykowym ktory mimio sukcesu spapral sobie zycie a jego rodzina oprocz ojca odwrocila sie od niego.mimio plejady gwiaz z deppkiem na czele film banalny malo klimatyczny i z mega wnerwiajaca crouiz(!)chyba to byla jedynie dobrze zagrana postac bo zostawila na mnie pietno swoja gra.depp mdly jak flaki-norma.

ocenił(a) film na 9
sanczopansa

Słuchaj dzieciaczku nie interesują mnie twoje zaczepki pisz sobie co chcesz dla mnie Johnny Depp to znakomity aktor , nie rozumiesz mojego przesłania to twoja sprawa , skoro umiesz zagrać lepiej to ok pokaż co potrafisz mogę się założyć ze zbłaźniłbyś się na całej linii , na szczęście Johnny Depp jest cenionym aktorem i taka opinia jak twoja jest mało istotna.Należysz do mniejszości , rankingi mówią same za siebie więc widać kto się myli.

''Uspokuj się dziewczynko przestań tupać nużką '' - po pierwsze nie jestem dziewczynką tylko kobietą chłopaczku po drugie , wiesz co dam ci dobrą radę ,zamiast przesiadywać na forum i zaczepiać ludzi cofnij się lepiej do szkoły bo twoja kaleka ortografia pozostawia sporo do życzenia , nie rób z siebie cwela i nie rób siary mi bo nie mam zamiaru pisać z człowiekiem ''upośledzonym ortograficznie'' żegnam !

ocenił(a) film na 5
Harley_Quinn_

ja nie chce byc aktorem.wiec nic ci ciekawego nie pokaze,swoja droga co za balanlne i zenujce gadanie(szok)jak ktos wykonuje zawod ktoery podlega ocenie innych to pwinien robic to dobrze.uwazam ze depp jest srednim/dobrym aktorem i tyle.
jezeli sugerujesz sie rankingami ,pewnie jeszcze tym z filmwebu gdzie wiekszosc to niestety takie puste dziewuszki jak ty to sie nie dziw ze depp jest na 2#,a daniel day lewis jest gdzies za setka.straszny gust maja dzisiejsze malolaty,
fakt robie bledy ale nie jestem na polskim tylko na jakim forum-w sumie to ci przyznam racje bledy sa dosc powazne np z 'nuzka'-oczywiscie powinno byc 'o'.co nie zmienia faktu z ejestes infantylnym bachorem z ktorego jest taki znawca aktorstwa/filmow jak z koziej dupy traba.wybacz ale po twoim tonie i wypowiedziach nie moge nic innego o tobie powiedziec.
na do widzenia dodam ze masz fajny nick kojazy mi sie z moja ulubiona postacia z komiskow.

ocenił(a) film na 9
sanczopansa

''co nie zmienia faktu z ejestes infantylnym bachorem z ktorego jest taki znawca aktorstwa/filmow jak z koziej dupy traba.wybacz ale po twoim tonie i wypowiedziach nie moge nic innego o tobie powiedziec''

wiesz co ? ty tak naprawdę nic nie możesz o mnie powiedzieć bo mnie po prostu nie znasz:) nie popieram twojego zdania więc zaliczam się do grupy ''bachorów'' ''dziewczynek?''?? znalazł się ''dorosły mężczyzna'' dla którego jedynym priorytetem , jest atakowanie osób na forum filmweb.pl które myślą inaczej i mają odmienne zdanie , hahaha cóż to za prostacki tok myślenia zapewne taki jak twoja kaleka ortografia , jak chcesz wiedzieć nie jestem bachorem i zapewne jestem dużo starsza od ciebie dlatego wypraszam sobie takie ''żarty'' na poziomie gówniarza z podstawówki.

tak Sugeruję się rankingami i nie tylko tymi na filmweb , bo nie od dzisiaj wiadomo że Johnny Depp ma mnóstwo fanów nie tylko fanek gdyby był taki kiepski nie zdobyłby popularności i nie zostałby okrzyknięty jednym z najlepszym aktorów.

A CO DO MOJEGO NICKU to NICK to kwestia indywidualna każdego człowieka i nie interesuje mnie to czy ci się podoba czy też nie.

ocenił(a) film na 9
magijka

no nie nie oglądaj tego ! tam Hanka uderzyła w kartony i zginęła
proponuję wziąć delikatną książkę TYLKO NIE Z SZTYWNĄ OKŁADKĄ !!

ocenił(a) film na 5
sowa44

lepiej darujcie sobie te ironiczne 'dowcipy' bo jak to sie mowi ;ironia i sarkazam to bron ludzi inteligentnych a wam duzo do nich brakuje.
film sredni miejsce w rankingu zawyzone o kilkadziesiat jak nie kilkaset miejsc.

ocenił(a) film na 9
sanczopansa

Wybacz ale to twoje zdanie ja mam swoje ;] , każdy aktor ma gorsze i lepsze filmy jednak twórczość każdego z nich jest wyjątkowa i niepowtarzalna Pamiętaj ze aktor to artysta!!dlatego nie można wrzucać każdego z nich''do jednego wora'' każdy człowiek jest inny , jedyny w swoim rodzaju i reprezentuje swoje własne odrębne ''ja'' i właśnie tą inność eksponuje Johnny Depp.

Lubisz wszystko co ''oklepane'' ok ja się nie wtrącam ja nie należę do tej grupy osób.

ocenił(a) film na 5
Harley_Quinn_

rozumiem ze boberek czy mroczek tweens tez maja dla ciebie odrebne 'ja' i eksponuja ja wlasnie w takis spsob.aktor nalezy dzielic na kategorie od sredniakow(depp)po mistrzow(dicaprio,poacino,daniel day-lewis)nie mozna podniecac sie jednyie ladnym obliczem aktora chyba ze filmy to dla ciebie tylko i wylacznie kwestia spedzenia 2 h przed tv/w kinie.

co masz na mysli oklepane?i w takim razie jaka ty grupe reprezentujesz?buhauahauahuaaa

ocenił(a) film na 9
sanczopansa

a co mnie obchodzi Mroczek i Boberek ????????? ja mówię o mistrzach nie wiesz do czego się doczepić?

Poza tym , stwierdzenie ze ''podniecam się jedynie ładnym obliczem aktora'' to stwierdzenie puste co masz na myśli ?? to że reprezentuje grupę nastolatek, które podnieca wizerunek Depp'a hahahah powiem ci ze jesteś naprawdę zabawny . Cenię Johnnego Depp'a za grę aktorską a nie za wygląd.

ocenił(a) film na 5
Harley_Quinn_

stay cool pussy cat doll.

ocenił(a) film na 8
sanczopansa

Hanks dostał dwa za ,, Philadelphia " oraz ,,Forest Gump". Oscarów nie dostaje się za byle co. Jeśli jesteś taki mądry to może ty zasiądziesz w jury Oscarów ?

użytkownik usunięty
Harley_Quinn_

Za trudna, heheheh. Sorry, ale Burton to nie Bergman. No i tak, ma kiepską mimikę, aktorstwo nigdy nie było dla mnie sprawą gustu, przecież widzimy jak się kto popisuje na ekranie czy też jak się błaźni.

ocenił(a) film na 10

Zacznijmy od mimiki, ktoś już nie chce mi się dociekać kto napisał coś o "słabej mimice Depp'a" a później fala komentarzy na temat mimiki... Ludzie większość z was tylko domyśla się co to "mimika" nie będę tego komentował. W tym filmie Depp pokazał w pełni klasę grając tą rolę, zagrał ją tak zajebiście że nadal to dla mnie wielki szok, film oceniam na 10, prawdziwa historia super odegrana na ekranie, pokazuje świat takim jakim jest "w pogoni za pieniądzem". To tyle co miałem do powiedzenia, jeśli kogoś uraziłem swoim zdaniem to sory ale taki jest mój gust filmowy:) pzdr.!