PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32365}

Był sobie chłopiec

About a Boy
2002
7,1 102 tys. ocen
7,1 10 1 102424
7,1 30 krytyków
Był sobie chłopiec
powrót do forum filmu Był sobie chłopiec

i z oglądnięciem bardzo zwlekałam, lecz teraz uważam, że niepotrzebnie :)) "Był sobie chłopiec" tak bardzo przypadł mi do gustu, że przyznam, iż uroniłam na nim niejedną łzę. Historia może banalna, ale za to przekazana w taki sposób, że trudno było nie wczuć się i nie przeżywać wszystkiego wraz z bohaterami :)) A co do Hugh Grant'a... jest to jeden z moich ulubionych aktorów, ale przyznam, że z wszystkich filmów jakie z nim widziałam tylko tutaj potrafił się wcielić w kompletnego padalca ;) A to przecież też sztuka ;)

amalia_grace

nie można myśleć że się zawiedzie:) Zawód jest gdy nie zostaną spełnione oczekiwania, a jeśli ma się takie nastawienie to nie ma się oczekiwań.

ocenił(a) film na 8
yasioo

hmmm to w związku z tym się zawiodła, bo skoro oczekiwała zawodu, a się nie zawiodła...

Chyba wiadomo co dziewczyna chciała przekazać, więc oprócz poprawek, można się odnieść do sensu wypowiedzi...

ocenił(a) film na 8
amalia_grace

Miałam podobne odczucia. Spodziewałam się mdłej komedi romantycznej : koleś jest 'wyspą', poznaje chłopca, chłopiec ma matkę z problemami, 'wyspa' zakochuje się w matce, a matka od tej miłości pięknieje i mamy landrynkowy happy end. Ewentualnie druga opcja: dołujący dramat o niestabilnej emocjonalnie matce nastoletniego chłopca i człowieku dla którego nic, i nikt nie ma znaczenia + jakieś wydumane ciężkie zakończenie.
Film, mimo iż porusza tematy niełatwe, jest lekką, przyjemną komedyjką z nienachalnym humorem. Co więcej akcja rozwija się spokojnie, nie ma się wrażenia, że twórcy na siłę wplatają zabawne scenki, żeby przypadkiem nie znudzić widza.
Niesamowicie przyjemnie się ten film oglądało.
Pozdrawiam