Odeszła mi wielka chęć obejrzenia tego filmu jak przeczytałam na stronie thehoogmag com, że w trakcie kręcenia filmu znęcano się nad psem, by szybciej nakręcić scenę. Oprócz artykułu dostępny jest też filmik z planu, na którym filmowcy wpychają owczarka niemieckiego do wody mimo, że pies ze wszystkich sił próbuje uciec, jest przerażony. Wpychają go tak mocno, że aż jego ciało chowa się zupełnie pod wodą. Dopiero wtedy przerywają kręcenie. Nie wiem jak wy, ale ja nie obejrzę tego filmu.
Ale nie powód żeby oceniać Film na 1/10 pewnie każdy na waszym miejscu najpierw by obejrzał a potem by ocenił. A znacie to " Nie oceniaj książki po okładce " tak samo jest z Filmami.
Ale czy ja oceniłam?!... Nie widziałam. Zwiastun widziałam i sielanka, piękne widoki, wzruszenie itp, a tutaj taka historia z biednym, przerażonym psem w tle?! No to chyba coś nie gra.... Dlatego nawet nie obejrzę tego filmu. Pracuje w kinie, bilety mam za darmo i nawet nie zamierzam na niego za darmo iść!
Masakra. Nie wiedziałem o tym. Jestem w szoku aż serce mi się kroi. Nawet boję się otwierać te linki.. kocham zwierzęta nie wyobrażam sobie aby można je było tak traktować w tych czasach dla głupiego filmu...Ale wiadomo liczy się kasa. Mam nadzieję że będzie więcej takich jak my i też odpuszczą sobie ten film.
filmik nie pokazuje nic drastycznego, jeśli widziałeś filmik w którym pies boi się zejść ze schodów lub wejść do samochodu to widziałeś i ten filmik.
Jakie to żałosne by oceniać film bez oglądania go. Już rozumiałbym gdybyś wyszła w trakcie seansu, ale ocenianie bez oglądania? chyba nie da się bardziej zniżyć w trollowaniu.
Nieznajomy, serio?
Ogarniasz rynek filmów?! Ludzie za PIENIĄDZE kręcą filmy.
Wajda kilkadziesiąt lat temu zabijał konie. Pozwalał im zbiega w przepaść.
FILM TO ILUZJA
Dużo ludzi pracuje nad tym abyś odbierała na ekranie to co oni chcą.
W jaki sposób do tego dochodzą- ich sprawa, ich manipulacja. Może Ci to pokażą, może nie.
W filmie chodzi o sztukę i odbiór, mało kto zastanawia się nad produkcją.
Na szczęście jest kilka osób, które nad nią czuwają. Jak nie dają rady- jak, może w tym przypadku to na prawdę nie ocenisz tego oglądając efekt finalny, czyli montaż;p
Jest to najgłupszy komentarz jaki czytałam na fw. I to tylko dlatego, że użyłaś określenia "żałosne" sama nie wiedząc co to w ogóle jest język filmowy
Co Ty, liczyłaś, że w trakcie seansu zobaczysz (czy poczujesz?!?!?!) znęcanie się nad zwierzem?
Nad psem się nie znęcano. Zostało to już wyjaśnione, że ten filmik został zmontowany oraz specjalnie opublikowany przed premierą by zaszkodzić filmowi (poszukaj sobie w internecie).
I tak jest to żałosne wiele osób stworzyło podobne tematy ale czy oni też dali ocenę? Znaczna większość Nie zrobiła tego.
A co do twojego toku myślenia. Cieszysz się z korzystania smartfonów czy innej technologii? To wiedz, że w Chinach wyzyskują ludzi by te przedmioty były jak najtańsze.
P.S. i to nie jest najgłupszy komentarz na FW, raz widziałem komentarz (nie pamiętam do jakiego filmu) w którym jakiś facet napisał (parafrazując), że "Ten film będzie żałosny jak KOD" (komentarz posiadał kilkaset lajków), albo co jakiś czas widzę komentarze typu "Nie jestem Homofobem, po prostu nie lubię wątków homoseksualnych w filmach, strasznie mi one przeszkadzają". ;)
Plistek43 napisał, że "ludzie to niestety debile". Zgadzam się z tym w 100%. Zakładasz kolejny kretyński wątek, kiedy już kilka razy była wyjaśniana geneza tego filmiku. I w odpowiedziach prawie wszyscy grzmią, w tym samym tonie zgrozy i oburzenia, mimo, że nawet nie wiedzą, o co chodzi. Dlatego ja, jeśli chcę iść na film, to po prostu idę, nie czytając wcześniej debilnych komentarzy. I oceniam film PO OBEJRZENIU! Na tym byłam wczoraj i z pełną świadomością, jako osoba uwielbiająca psy, daję mu 10/10.
Oni się na nad nim nie znęcali sama widziałaś że na siłę go nie dają do wody tylko próbują go z nią oswoić a to nie należy do znęcania się nad psami więc nie wiem czemu ten temat się tak rozchodzi. A przysłowie jest takie, "nie oceniaj książki po okładce" mówię to bo piszesz ze nigdy tego filmu nie oglądniesz a naprawde jest fajny i ma potencjał (wiem data)