PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=905}
7,9 97 tys. ocen
7,9 10 1 97085
8,3 55 krytyków
Casablanca
powrót do forum filmu Casablanca

8/10

ocenił(a) film na 8

Film wciąga z każdą minutą. Niepowtarzalny klimat stworzony dzięki świetniej reżyserii. Wspaniały scenariusz zawierający jedną z najbardziej znanych filmowych historii miłosnych. Dobry montaż, zdjęcia, muzyka. Chcącym uciec od współczesnego kina topiącego się w komercji, szczerze polecam.

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

8/10, to chyba jakiś żart. Im dłużej żyje, tym co raz większe mam wątpliwości czy ty w ogóle znasz się na filmach.

ocenił(a) film na 8
opoz

Ciekawe kontrargumenty...

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

A do czego mam dawać kontrargumenty. sam sobie przeczysz. Wychwalasz film, a potem dajesz mu "niską" ocenę.

ocenił(a) film na 8
opoz

Wg mnie moja ocenia jest wysoka i stosowna. 8 to dla mnie bardzo dobry film.

KYRTAPS

Każdy ocenia tak jak chce. Każdy co innego bierze pod uwagę przy wystawianiu oceny... jedni wykonanie inni to czy film im sie podobał.

ocenił(a) film na 10
opoz

Czy ktoś w ogóle zauważył, że światowym rankingu IMDb film jest na 7-mym miejscu? Chyba njastarszy film w 1-szej dziesiątce!

ocenił(a) film na 10
opoz

Czy ktoś w ogóle zauważył, że światowym rankingu IMDb film jest na 7-mym miejscu? Chyba njastarszy film w 1-szej dziesiątce!

ocenił(a) film na 8
Bonnald

O jeny... na prawdę... aaaaaaaaaa zrobiło mi się mokro w spodniach z tego powodu...a aaaaaaaaaaaaaaaa
Tobie chyba też, gdy odkryłeś tą "amerykę" tak się podnieciłeś, że dwa razy kliknąłeś wyślij ;)

ocenił(a) film na 9
KYRTAPS

Dobra ale jak tak chwalisz film, to daj mu 10, bo ma średnią zdecydowanie powyżej 8, czyli tak, jakby ci się nie podobał. Jacyś debile dają 10 takim 'majstersztykom' jak "Wygrane marzenia". Pomyśl

ocenił(a) film na 8
They_shoot_horses_dont_t

Na "debilach" się nie wzoruje. Średnie ocen na filmwebie nie oddają absolutnie jakości filmu. Polacy nie potrafią głosować. Dla większości skala skończy sie na 7.

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

No własnie, też tak sądze. ale to nie zmienia faktu, że film jest wybitny a ty jesteś zbyt zakompleksiony, że to potwierdzić maksymalną oceną.

P.S. filmowi wybitnemu nie stawia się 8, nawet jakby to była dla ciebie mega dobra ocena.

ocenił(a) film na 8
opoz

Dla mnie to mega dobra ocena, każdy stawia jak uważa.
Dlaczego uważasz że jestem "zakompleksiony"????? 8)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

Bo jako młody "filmowiec" nie potrafisz docenić arcydzieła a jak tylko się skrytykuje twoją produkcje to z pianą na pyską lecisz, żeb ją bronić. To nie ta liga.

ocenił(a) film na 8
opoz

młody filmowiec.... sam bym sie tak nie nazwał ale dobra.... potrafię docenić.. czy coś sie zmieni gdy podniosę moją ocenę o jedną pozycję w górę...? świat stanie wtedy do góry nogami...

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

W moich oczach zmieni się twój wizerunek. Żadna to nagrode, ale zawsze jakaś - patrząc na to, jak toczysz Syzyfowe spory z innymi użytkownikami.

ocenił(a) film na 8
opoz

W takim razie, w imię osób które oglądały ten film po 50 razy i roniły łzy w swych ulubionych scenach oraz w imię dobrego kina... 9/10 ;)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

To chyba mój pierwszy konsensus na tym portalu. Chyba opisze to w pamiętniku :)

ocenił(a) film na 8
opoz

W dyskusji nie padł żaden argument dotyczący filmu, cała retoryka oparta na rankingach .
Nie przepadam za melodramatami i daję 8/10.
8/10 to wysoka nota oznaczająca wg FW bardzo dobry film.