polskiej 2009-09-25 :) ale jesteśmy zacofani, w każdym razie film nudny jak flaki z olejem, nie ma w nim nic co by mnie urzekło zdecydowanie przereklamowany, choć trzeba przyznać że jak na tamte czasy nieźle zrobiony.
polska premiera była znacznie wcześniej, przynajmniej w TV, bo zdarzyło się że parę razy go puścili
Oczywiście, że premiera była wcześniej. To, że od nowa puszczają film w kinach studyjnych nie znaczy, że to dzieło było, bynajmniej, z kilkudziesięcioma latami spóźnienia pokazane w Polsce.
;)
Tak samo było z "Przeminęło z wiatrem"
nie używaj słów, których znaczenia nie znasz. bynajmniej to nie jest to samo co przynajmniej!!!
Mnie również irytuje mylenie tych dwóch słów. A czasem wystarczy zajrzeć do słownika, albo poszukać w internecie.
wszystko zależy od kontekstu w jakim używa się słów. Bynajmniej może znaczyć to samo czo przynajmniej zastosowane w odpowiednim kontekście.
rozumiem, jestesmy jeszcze na etapie Harry Pottera....:-(
To jest forum dla miłosników kina a nie dla dyletantów..... mam nadzieję....
Dziecinko wiesz co się działo 1942 w Polsce? Kino bys sobie chciala wtedy ogladnac??...
Zacofany to jest tutaj ktos inny, ale z historii. Film w Polsce byl juz wczesniej, aczkolwiek nie raczylem go obejrzec
hehe zawsze zastanawiają mnie takie fenomeny jak ty, przecież ja to napisałam w formie żartu i doskonale wiem że premiera w tamtych czasach w Polsce była niemożliwa. Ironizuję tylko dlatego że bardzo głupio wygląda wpisanie daty premiery polskiej na 2009 rok, ech więcej dystansu człowieku !
Nie dziwi mnie to, że interesują Cię ludzie ciekawi i inteligentni, ale nigdy nie jest za pozno, zeby samemu sie doedukowac zdeczka zamiast pisac takie "zarty". Pozdrawiam